Rasnov, vacanta cu iz medieval!

Vechea asezare a Rasnovului se intinde in partea superioara a Tarii Barsei. Un orasel mic, inconjurat de munti, care pastreaza si acum o parte din frumusetea timpului medieval in care a fost construit.



Drumul catre Rasnov: O martoaga de accelerat, cu viteza ametioare a unui tren personal ne-a dus din Bucuresti, la Brasov, pentru 31,5 RONI. Trei ore si un bonus de 45 de minute intarziere, ca sa nu ne plangem ca nu am fost tratati cu respect. Caldura insuportabila si miasmele de esenta tare, insa, si-au facut pe deplin datoria. Ne-au amortit pana la urma toate simturile, asa ca la un moment dat nici n-am mai bagat de seama cum “cavalerii” si “domnitele” de pe culoar se gratulau in dulcele stil clasic al mahalalelor.

Odata ajunsi in gara, la Brasov, am dat 1 RON pentru o toaleta si ne-am vazut mai departe de drum. Niste sageti mari, ca pentru oameni obositi de drum, ne-au indrumat spre taxi. Nici ca mai eram in stare de alte alternative pentru a ajunge pana la Rasnov. Asa ca, pana acolo, ne-am usurat de 50 de RONI, cu tot cu bacsis. Da, dar am ajuns in 20 de minute. Si unde mai pui ca avuseram si placerea de a-l asculta tot drumul pe Nicolae Guta si amicii lui! Tot de bine sa ne fie, neamule!

Cazarea: Mergand pe strazile orasului, mai c-am fi zis ca nu e locuit. Ce-i drept, nici ora tarzie nu era prea vesela pentru o asezare linistita, unde isi duc zilele cam 16.000 de oameni. Ne-am cazat la o pensiune de trei stele, undeva la 10 minute departare de centrul orasului. Proprietarul, care atipise tot asteptandu-ne, ne-a intampinat binevoitor. Ne-a pus la dispozitie o camera mobilata modern, cu baie proprie, televizor – o plasma agatata de tavan, frigider si o bucatarie cu tot ce ne trebuia ca sa ne simtim ca acasa. Daca doream, aveam si acces la internet. Pe holul de la intrare trona un afis care ne anunta cum ca o noapte de cazare este 80 de RONI de persoana..................

Mai mult pe ProTv

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.stirileprotv.ro

Concertele şi spectacolele ţin hotelul Vega ocupat la 95%

Hotelul de cinci stele Vega, din staţiunea Mamaia, controlat de omul de afaceri Gabriel Comănescu, mizează pe diver­tisment, prezentări de modă şi pachete promoţionale pentru a-şi respecta ţinta de afaceri de 3,5 milioane euro pentru 2009, primul an de funcţionare completă.


Deschis pe parcursul întregului an, hotelul ia în calcul un grad mediu de ocupare de 42%, cu un vârf de 95-100% în weekend, pe durata sezonului estival, a declarat pentru Business Standard directorul general al hotelului, Gheorghe Enciu.

“Pentru 2009 ne-am bugetat o cifră de afaceri de 3,5 milioane euro. Dacă în weekend avem hotelul ocupat în proporţie de 95%, în timpul săptămânii avem în jur de 50% gradul de ocupare. Pentru întreg anul vrem să atingem un grad de ocupare realist de 42%, având în vedere şi faptul că la noi este deschis tot anul. Spre exemplu, în ianuarie am avut ocupare de 18%, în condiţiile în care Mamaia nu are foarte multă activitate. Pe perioada estivală, pentru cele patru luni accentul este pus pe turismul de leisure, iar în celelalte opt luni din an veniturile hotelului sunt generate de conferinţe, evenimente, traininguri şi întâlniri”, a explicat directorul general al hotelului Vega.

Preţurile la cazare variază în funcţie de perioada estivală, de weekend sau zilele săptămânii şi de durata sejurului, astfel că, pentru un “long-stay”, discounturile pot ajunge, potrivit lui Enciu, şi până la 15-20%. “Am făcut eforturi mari pentru a putea oferi clienţilor activităţi de divertisment cât mai diversificate. În preţul de zece milioane lei, cameră dublă pe noapte, nu sunt incluse doar serviciile standard corespunzătoare numărului de stele, precum parcare, piscină sau demipensiune. Clienţii au acces gratuit la prezentările de modă din fiecare sâmbătă şi la spectacolele de pe plajă”, a declarat Enciu pentru Business Standard.

Acesta a adăugat că, şi în ceea ce pri­veşte calificarea personalului, Vega are alocat un buget şi anumite stan­darde stabilite. “Avem doi manageri care au absolvit cursurile Institu­tului de Ospitalitate de la Lausanne, am luat în practică zece elevi de la Liceul de Gastronomie şi le plătim toate taxele de şcolarizare, respectiv 2.000 de euro de persoană, în speranţa că, după absolvirea cursurilor de trei ani, vor alege să lucreze la noi”, a spus Enciu. Estimãrile oficialilor Vega vin în condiþiile în care majoritatea hotelierilor susþin cã actualul sezon estival este cel mai slab din ultimii 17 ani, iar gradul de ocupare în hoteluri nu depãºeºte 50% în weekend, în ciuda strategiilor adoptate.

Hotelul Vega aparţine companiei Vega Turism, parte a grupului Upetrom. Achiziţia hotelului de către Gabriel Comănescu a fost făcută în urmă cu patru ani. La acea vreme, hotelul era clasificat la trei stele, iar procesul de renovare a durat doi ani şi a presupus o investiţie de 13 mil. euro. Oferta litoralului include peste 250 de hoteluri, capacitatea totală de cazare fiind de 130.000 de locuri. Printre hotelurile premium ale litoralului românesc se numără hotel Vega, Hotel Mamaia, deţinut de Ministerul Turismului, hotel Iaki, controlat de Gheorghe Hagi, şi Grand Hotel Rex, deþinut de familia Adamescu.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.standart.ro

O noua victima low-cost: MyAir are interzis la zbor

Autoritatea Aviatiei Civile Italiene (ENAC) a anuntat ieri seara suspendarea licentei de zbor pentru compania italiana low-cost MyAir, care opereaza curse si spre Romania. Sute de pasageri ai My Air au fost blocati ieri in Baneasa, dupa ce cursele au fost anulate.

O noua victima low-cost: MyAir are interzis la zbor

Decizia drastica a fost anuntata de ENAC ca urmare a nerespectarii angajamentelor asumate in ceea ce priveste restructurarea sa financiara, relateaza AFP.

Suspendarea licentei de zbor, pe o durata neprecizata, intra in vigoare incepand de vineri "de la ora 0 si 1 minut", ora locala.

ENAC informeaza intr-un comunicat ca "a emis un decret de urgenta prin care revoca licenta provizorie care i-a fost acordata temporar la 25 iunie".

Aceasta autorizatie fusese acordata "cu conditia ca, in asteptarea restructurarii sale financiare, compania sa-si onoreze angajamentele, gratie lichiditatilor suficiente pentru garantarea gestionarii planului operational programat", subliniaza Autoritatea italiana, potrivit NewsIn.

In afara a 15 orase italiene, MyAir, creata in 2004, opereaza curse catre 15 destinatii internationale, inclusiv Romania.

ENAC spune ca MyAir "nu a furnizat dovada unor dezvoltari concrete in ceea ce priveste recapitalizarea", in timp ce situatia conturilor sale nu permite "asigurarea unei acoperiri a costurilor pentru servicii de baza".

Autoritatea a apreciat, in concluzie, ca prin "continuarea activitatii companiei s-ar fi agravat (...) prejudiciile suportate de pasageri".

ENAC ii convocase la mijlocul lunii iulie pe conducatorii companiei din cauza "numeroaselor disfunctionalitati" care au afectat punctualitatea si regularitatea zborurilor, o situatie din cauza careia au avut de suferit "sute de pasageri".

MyAir, obligata sa redirectioneze pasagerii catre alte zboruri

De asemenea, compania MyAir este obligata sa redirectioneze pasagerii catre alte zboruri, informeaza AvioNews.

ENAC a mai cerut MyAir sa furnizeze serviciile obisnuite pentru pasageri. Transportatorul aerian putea face fata datoriilor pe care le avea, dar nu a demonstrat capacitatea de a furniza servicii regulate. Din acest motiv, autoritatea italiana i-a suspendat autorizatia, precizeaza agentia internationala de presa specializata in stiri din domeniul aeronauticii.

Sute de pasageri, blocati in Baneasa

Sase curse ale companiei italiene low-cost MyAir spre Venetia, Rimini, Milano, Catania, Bari si Napoli au fost anulate ieri, au declarat reprezentantii MyAir din Romania.

"In acest moment nu stim cati pasageri sunt afectati. Nu se stie ce se va intampla, asteptam informatii din Italia. Este posibil ca toate cursele anulate astazi sa plece joi", au spus reprezentantii MyAir, citati de NewsIn.

Reprezentantii MyAir au mai explicat ca problemele legate de decolarea zborurilor companiei se datoreaza neajunsurilor financiare cu care se confrunta compania, dar ca acestea vor fi depasite.

Pe aeroportul din Bergamo, pasagerii care trebuiau sa se imbarce luni pentru cursele italiene interne au ramas la sol, din cauza interdictiei date de compania care gestioneaza activitatea pe aeroport. Autoritatea Nationala pentru Aviatie Civila a dat dispozitii in acest sens, explicand ca aceasta masura a fost luata pentru ca MyAir nu a platit taxele si tarifele catre administratia aeroportului.

In ultimele zile, aproximativ 2.000 de pasageri au avut de suferit din cauza problemelor companiei MyAir.

MyAir a transportat 65.000 de pasageri in primele 3 luni ale lui 2009 pe rutele din si catre Romania, in scadere cu peste 15% fata de anul precendent cand transportase circa 77.000 de persoane.

Myair este prima companie low cost din Romania, care si-a infiintat baza in Bucuresti in 2001.

Principalii concurenti ai My Air pe piata din Romania sunt Blue Air, care a transportat 1 milion de pasageri anul trecut si Wizz Air cu 900.000 de pasageri transportati pe cursele din si catre Romania in 2008.

Blue Air: Pasagerii MyAir blocati pe aeroporturi pot calatori cu aeronavele noastre

Compania aeriana low-cost Blue Air a anuntat ca pasagerii MyAir blocati pe aeroporturile din Romania si Italia pot calatori cu aeronavele sale, achitand doar taxele de aeroport aferente zborurilor.

"Astfel, oricine si-a cumparat un bilet pentru o cursa a companiei My Air cu destinatia Romania – Italia si Italia – Romania, indiferent de locul de plecare sau aterizare, poate sa foloseasca zborurile operate de catre compania Blue Air platind doar taxele de aeroport aferente zborurilor", se arata in comunicatul companiei.

Blue Air opereaza zboruri din Bucuresti spre urmatoarele destinatii din Italia: Verona (cu plecare si din Arad), Milano (cu plecare si din Bacau si Sibiu), Roma Fiumicino (cu plecare si din Bacau, Sibiu), Bologna (cu plecare si din Bacau), Catania, Napoli si Torino Cuneo (cu plecare si din Bacau). Compania opereaza zboruri si din Suceava catre Venetia.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

Sondaj Ryanair: Doua treimi din pasagerii liniei aeriene ar sta in picioare in avion daca zborul ar fi gratuit

ryanairDoua treimi din cei 120.000 de respondenti la un sondaj realizat pe site-ul companiei Ryanair Holdings, cea mai mare linie aeriana low-cost din Europa, au spus ca ar fi de acord sa calatoreasca in picioare in avion, daca zborul ar fi gratuit, relateaza presa internationala.

In cazul in care pretul biletului s-ar reduce cu 50%, doar 42% dintre respondenti ar fi dispusi sa calatoreasca in picioare.

Sondajul a fost efectuat dupa ce directorul executiv al liniei aeriene, Michael O'Leary, a anuntat la inceputul lunii ca ia in calcul eliminarea scaunelor din spatele avioanelor pentru cursele mai scurte de o ora si jumatate si ca ar putea sa permita pasagerilor chiar sa calatoreasca gratis, daca stau in picioare.

O'Leary a mai spus, anterior, ca s-a inspirat de la compania chineza Spring, care a anuntat ca printr-o astfel de solutie, in care biletele ar fi gratuite sau la un pret mai mic, ar putea atrage cu 50% mai multi pasageri si ar reduce costurile cu 20%, pentru ca numarul de pasageri transportati pe fiecare zbor ar creste semnificativ.

Ryanair ia in considerare sa inlocuiasca scaunele traditionale din aeronave cu altele "verticale", ceea ce ar permite companiei sa transporte cu 50-60 de pasageri in plus pe un zbor obisnuit, a spus Stephen McNamara, unul dintre purtatorii de cuvant al liniei aeriene.

Inainte de a implementa o astfel de initiativa, linia aeriana trebuie sa primeasca aprobarea producatorului de aeronave Boeing si a autoritatilor din SUA si Uniunea Europeana.

McNamara a adaugat ca linia aeriana se gandeste la o modalitate prin care pasagerii sa fie in siguranta chiar daca vor sta in picioare in timpul zborului, urmand sa existe mecanisme de siguranta.

Purtatorul de cuvand al Ryanair a precizat ca un program pilot de acest tip ar putea sa dureze si pana la 3 ani, iar lansarea serviciului ar putea urma dupa inca jumatate de an de la demararea programului pilot.

Pe piata turismului aerian, ofertele de bilete "gratis" presupun de cele mai multe ori plata unor taxe, precum cele de aeroport.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.dailybusiness.ro

10 lei un pranz pe litoral! Criza e de partea turistilor!

In lupta comerciantilor de pe litoral, cu criza, turistii ies in avantaj. Speriati ca stau cu mesele goale si mancarea li se strica prin frigider, patronii restaurantelor arunca pe piata oferte de neimaginat in alti ani.

Dupa ce hotelierii nu au avut de ales si au redus tarifele la cazare, acum este randul patronilor de terase si restaurante sa faca oferte menite sa aduca la masa cat mai multi turisti.

Cele mai bune preturi sunt la terasele cu autoservire, unde cu 10 lei, oamenii cumpara o ciorba, felul doi si salata.

Daca nu le place menul zilei, turistii sunt invitati sa aleaga alte feluri de mancare: o pulpa costa in jur de 7 lei, un snitel 8 lei, iar orice garnitura nu sare de 3-4 lei..................

Mai mult pe ProTv

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.stirileprotv.ro

Camere Web Live - litoral

Clik Aici

Udrea sustine ca activitatea hotelierilor e perturbata de controale

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat marti seara, la Constanta, ca nu este de acord cu numarul mare de institutii care ii controleaza pe hotelieri, deoarece le perturba activitatea, transmite corespondentul NewsIn.

Astazi intr-un hotel intra si controleaza cine vrea.

Controleaza o data Ministerul Turismului, dupa care vin ANSVA, Garda Financiara, Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, Primaria, Inspectoratul Teritorial de Munca.

Fiecare o data pe saptamana, deci nu ai cum sa scapi, o data pe zi esti controlat", a spus ministrul.

Udrea a propus ca toate controalele sa aiba loc o singura data. "Noi am propius ca toate aceste controale sa se faca o singura data, la inceput, inainte de deschiderea sezonului, dupa care numai la sesizare asumata, numai la plangere.

Am propus colegilor din celelalte institutii care au atributii de control.

Am avut trei partenariate cu Garda de Mediu, cu Politia si ANSVSA, nu reusim sa ne intelegem si nu avem competenta de a impune.

Ministerul Turismului nu are nicio putere, noi semnalam niste aspecte dupa care le spune mai departe institutiilor abilitate.

Noi suntem niste agenti constatatori, niste paraciosi de serviciu, nu avem competenta sa si sanctionam sau sa si actionam.

Masura pe care am propus-o nu a putut fi impusa. Speram ca prin noua lege a turismului sa statuam aceasta regula si de la vara sa putem sa fim utili agentilor economici in ceea ce priveste activitatile de control", a conchis aceasta.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

Schimb de linkuri (link exchange) click AICI

MT plateste 498.000 euro pentru montarea de indicatoare turistice

Ministerul Turismului a alocat 498.750 euro, respectiv 2.144.625 lei, pentru achizitionarea si montarea a cel putin 3.750 de indicatoare de informare amplasate in zone turistice si in unele destinatii care includ monumente din patrimoniul mondial UNESCO, potrivit unui anunt de licitatie al MT, informeaza NewsIn.


Durata contractului este de trei luni de la data atribuirii.

Principalul criteriu de atribuire este cel mai scazut pret, finantarea urmand a fi asigurata de la bugetul de stat.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare la licitatie este 28 august.

Firmele interesate sa participe la licitatie trebuie sa depuna o garantie de participare de 9.000 de euro si una de buna executie de 10% din valoarea contractului.

De asemenea, firmele interesate trebuie sa fi inregistrat in ultimii trei ani o cifra medie anuala de afaceri rezultand din activitatea corespunzatoare obiectului procedurii de cel putin 1,4 milioane de euro.

De asemenea, participantii la licitatie vor face dovada ca au realizat un contract de servicii de cel putin 140.000 de euro sau trei proiecte a caror valoare cumulata sa fie de peste 240.000 de euro.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

Solutie de criza: Vacantele in grup, mai ieftine cu pana la 30%

Daca preturile ofertelor turistice afisate de operatorii din turism vi se par prea mari, sunt agentii de turism care ofera discounturi de pana la 30% daca mergeti in grup, si asta pentru ca au intelegeri speciale cu partenerii liniilor aeriene si cu hotelierii.


"Am avut un grup in Cipru, de 20 de persoane. In mod normal, un pachet pentru o persoana ar costa 800 euro, cu transport cu avionul, transfer si cazare sase nopti la un hotel de patru stele cu mic dejun. Pentru acest grup, tariful este de aproximativ 600 euro de persoana, aproximativ cu 25 - 30% mai putin. In plus, le-am oferit transfer, insotitor si ghid gratis. Ca bonus, putem oferi si cateva locuri gratis, in functie de marimea grupului", a declarat, pentru Gandul, Tatiana Bulubica, directorul de marketing al agentiei de turism Perfect Tour.

Discounturile pentru cei care vor sa-si petreaca vacanta cu prietenii sau familia numeroasa difera in functie de destinatie, dar si de perioada sejurului.

"Reducerile de grup se acorda, dar nu exista o regula, intrucat este vorba de destinatie si de perioada. Grup se considera in general de la minimum zece persoane. De obicei, discountul este de 3-6%. La biletele de avion, aceste reduceri se dau in functie de compania aeriana, de fapt nu este un procent de reducere, ci un tarif de grup", ne-a declarat Alin Burcea, directorul agentiei Paralela 45.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

Costinestiul va avea complex sportiv de 10 mil. euro

Primaria Costinesti cauta finantare din fonduri europene sau de la Guvern pentru construirea unui complex sportiv, valoarea investitiei fiind estimata la circa zece milioane de euro, a declarat Marin Baduica, viceprimarul Costinestiului.


"Este o propunere a Consiliului Local. Vrem sa construim un complex sportiv in zona de sud a comunei Costinesti, la circa 300-400 de metri de plaja", spune Baduica.

Complexul va costa circa zece milioane de euro si se va intinde pe un teren de aproximativ opt hectare, aflat in proprietatea Consiliului Local.

Potrivit acestuia, complexul va include un aqua parc, bazine de inot, terenuri de fotbal, de tenis, baschet si volei, precum si o pista de carting.


Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

Patronatele din turism cer scutiri de taxe

Impozite mai mici sau chiar scutiri de taxe, investitii in infrastructura, parteneriate publice-private intre primarii si investitori, alaturi de o implicare mai pronuntata in turism a ministerelor cu legatura directa in domeniu, acestea sunt principalele masuri pe care reprezentantii organizatiilor patronale din sectorul de profil ar dori sa le introduca in viitoarea lege a turismului.


In principiu, solicitarile sunt de bun simt, mai ales ca astfel de "facilitati" exista in majoritatea statelor care au facut din turism o prioritate nationala. Din pacate pentru turismul romanesc, aceste solicitari nu par sa convearga cu intentiile autoritatilor.

Spre exemplu, investitiile in infrastructura au fost declarate, chiar de seful statului, ca fiind inutile atat timp cat calitatea serviciilor oferite nu este imbunatatita.

Nici ideea scutirii sau diminuarii nivelului actual al taxelor si impozitele nu pare sa surada Guvernului. Reprezentantii organizatiilor patronale au solicitat expres eliminarea impozitului pe profitul reinvestit. Renuntarea la acest impozit pentru toti agentii economici, nu doar pentru cei din domeniul turismului, a fost promisa de actualii guvernanti inca din campania pentru alegerile uninominale si ar fi trebuit sa se realizeze in prima parte a anului.

Eliminarea impozitului pe profitul reinvestit a fost amanata de mai multe ori in acest an, aceasta fiind una dintre cele patru masuri anticriza pe care Emil Boc a recunoscut ca nu a putut sa o duca la indeplinire pana in prezent.

Pe de alta parte, pentru ca autoritatile locale sa poata incheia parteneriate eficiente cu investitorii din domeniu ar trebui efectuata o descentralizare pe anumite paliere de competenta, ceea ce ar stirbi din autoritatea ministerului condus de Elena Udrea.

"Parteneriatele intre primarii si investitori sa fie foarte bine puse la punct. Degeaba atragi investitori daca vecinatatea arata deplorabil. Acesti investitori ar trebui sa beneficieze de diverse facilitati, precum scutirea de impozit pe profitul reinvestit, scutirea de taxe locale sau vamale", a afirmat Nicu Radulescu, presedintele Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania (OPTBR).

Pana sa se transeze problema competentelor in domeniu, Ministerul Turismului mai asteapta propuneri din partea organizatiilor si a mediului de business pana la inceputul lunii august, pentru ca, la urmatoarea intalnire a CCT, ce va avea loc in 20 august, sa poata fi elaborat primul proiect al legii.

Pana in prezent, reprezentantii agentilor economici din domeniul turismului au mai propus ca deschiderea oficiala a sezonului estival sa se produca pe 1 mai sau sa existe o diferentiere clara in textul legii intre agroturism si turismul rural.

Nu in ultimul rand, acestia au cerut ca in legea turismului sa se gaseasca prevederi precise cu privire la agrementul de pe litoral, in sensul amenajarii locurilor de joaca pentru copii pe terenurile hotelurilor sau a zonelor pentru piscine, mai scrie publicatia economica.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

Turistii straini, greu de gasit in Romania

Turistii straini, greu de gasit in Romania Teodora Trandafir Marti, 21 Iulie 2009 Operatorii de la noi spun ca lipsa de proiecte de pe litoral si campaniile incropite pe ultima suta de metri nu-i atrag pe vizitatorii externi.


In ciuda campaniilor purtate de ministrul turismului, Elena Udrea, pentru atragerea vizitatorilor straini, prezenta acestora in Romania se cam lasa asteptata.

Operatorii estimeaza ca anul acesta, pe litoral, vom avea circa 8.000 de turisti straini, de doua ori mai putini fata de anul trecut.

Nici in restul tarii lucrurile nu stau mai bine: multe circuite interne au fost anulate, chiar daca preturile au scazut cu peste 10%.

Daca turismul de afaceri crestea consistent anii trecuti, criza economica a prabusit industria cu pana la 60%.

Operatorul german TUI nu vine daca nu are zbor direct

"Campaniile sunt bune, dar ar fi trebuit facute mai de mult.

Pentru litoralul romanesc, «Turist in Romania» ar fi trebuit sa inceapa pe 15 mai", spune Alin Burcea, directorul Paralela 45.

La inceputul acestei luni, Burcea afirma ca Udrea se preocupa doar de imaginea personala si nu a luat nicio masura prin care sa incurajeze turismul.

Unul dintre succesele recent trambitate se refera la "probabilitatea foarte mare" ca Romania sa fie din nou prezenta in cataloagele operatorului TUI.

Reprezentantii acestuia spun insa ca decizia este departe de a fi luata si ca, inainte de asta, trebuie indeplinite o serie de conditii.

"Incercam sa gasim o varianta pentru un zbor direct. Daca reusim, vom promova in 2010 doar Mamaia. Daca nu, renuntam la proiect pentru anul viitor", afirma Tim Grosse, directorul general al firmei Danubius, sucursala din Romania a TUI.

Preturi comparabile cu Spania

Operatorii care aduc turisti straini in Romania spun ca pe straini ii poti cauta cu lumanarea.

"Incomingul pe leasure e aproape desfiintat. Operatorul german ITS are scaderi de 50%, de cand si-au mutat zborurile pe Varna, iar Maxitour, care aduce belgieni, are crestere de 300%, dar numarul este nesemnificativ.

Daca inainte avea un client, acum are trei.

Nici rusi nu prea am mai vazut", spune Dragos Anastasiu, prim-vice presedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

El crede ca principala problema e lipsa de unitate intre autoritati si mediul privat, pentru realizarea unor proiecte concrete.

"E bine ca facem promovare, dar noi n-avem un produs coerent", explica Anastasiu.

Raportul calitate-pret a ramas insa constant: serviciile de slaba calitate nu certifica tarifele mari practicate de hotelierii romani.

Pentru o saptamana la un hotel de trei stele cu transport si mic dejun inclus, germanii platesc peste 400 de euro, cat pentru o vacanta in Tenerife.

Acelasi sejur in Turcia, la patru stele cu all inclusive, costa 380 de euro de persoana, iar in Bulgaria , sejurul cu transport si demipensiune costa in jur de 360 de euro.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

Cinci firme au depus oferte pentru realizarea campaniei "Turist in Romania"

Ministerul Turismului (MT) a primit cinci oferte de realizare a campaniei publicitare "Turist in Romania", care are ca scop promovarea interna a Romaniei ca destinatie turistica in perioada 1 august-25 decembrie, potrivit unui comunicat remis luni de MT, precizeaza NewsIn.


"Un numar de cinci firme sau asocieri au depus oferte in termenul precizat in anuntul de participare: Media Today, Media Investment, asocierea Media One - SC Diadikasia Business Consultans, asocierea Best Advertising - Optimedia si Ars Advertising", se precizeaza in comunicatul de presa.

Documentatiile de calificare, ofertele tehnice si financiare depuse de cei cinci agenti economici vor fi analizate de o comisie de evaluare a MT. Prin agentia de publicitate specializata care va fi declarata castigatoare se va desfasura campania de media care presupune promovarea pe trei posturi de televiziune a unor spoturi de 30 de secunde in perioada 1 august-25 decembrie 2009.

Ministerul condus de Elena Udrea a alocat in acest scop 924.370 euro, fara TVA, potrivit unui anunt al Ministerului Turismului (MT) publicat pe sistemul electronic de achizitii publice (SEAP).

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

Udrea se inspira din "Programul Prima casa"

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, luni, la Neptun, ca intentioneaza sa-i ajute pe investitorii din domeniul balnear printr-un parteneriat cu bancile, dupa modelul "Prima casa".


"Dorim sa gasim posibilitatea ca cei care vor sa investeasca in infrastructura de turism balnear in activitati adiacente celor de cazare in turismul balnear sa primeasca sprijin din partea Guvernului, iar acest sprijin, mai ales pe timp de criza, este putin probabil sa fie unul consistent in bani.

Si atunci ne gandim ca putem crea un produs in parteneriat cu bancile, asa cum s-a intamplat la «Prima casa», a declarat luni, Elena Udrea, la sfarsitul sedintei Consilului Consultativ al Turismului.

Ministrul Turismului a explicat ca se poate crea un tip de produs bancar prin care cei care investesc in turismul balnear sa aiba facilitati la acordarea unor credite, fie sub forma unor dobanzi mai mici, fie sub forma unor termene foarte lungi de rambursare, fie sa poata fi constituite fonduri de garantare, "asa cum erau altadata in turism".

Elena Udrea sustine ca turismul balnear este unul prioritar si trebuie realizata o strategie pentru dezvoltarea acestuia.

"Important este ca avem dorinta si o deschidere totala sa-i sprijinim pe cei care investesc in turismul balnear pentru ca am fixat turismul balnear ca fiind domeniul de prioritate in dezvoltarea turismului romanesc, pornind de la resursele uriase de turism balnear pe care le avem, si atunci trebuie sa venim cu o strategie care sa defineasca concret acest concept", a explicat ministrul Turismului.

Potrivit unei informari a Biroului de Presa al ministerului de resort, Consiliul Consultativ al Turismului s-a reunit, luni, la Centrul de Conferinte "Doina" din Neptun, pentru a discuta propunerile membrilor acestui for, referitoare la prevederile proiectului Legii Turismului.

Legea urmeaza sa configureze un cadru de reglementare armonizat cu standardele si practicile internationale, care sa incurajeze dezvoltarea acestui domeniu. Consiliul Consultativ al Turismului reuneste reprezentanti ai Ministerului Turismului, ai organizatiilor patronale si sindicale si ai asociatiilor nationale profesionale care activeaza in industria turismului.

Reprezentantii Consiliului Consultativ al Turismului si cei ai Ministerului Turismului au cazut de acord, luni, la Neptun, asupra infiintarii Organizatiei Romane de Turism, care ar urma sa se ocupe de promovarea turismului romanesc.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

MT aloca peste 924.000 de euro pentru promovarea campaniei "Turist in Romania"

Ministerul condus de Elena Udrea a alocat 924.370 euro, fara TVA, pentru promovarea in perioada 1 august-25 decembrie a campaniei "Turist in Romania" pe trei posturi de televiziune, potrivit unui anunt al Ministerului Turismului (MT) publicat pe sistemul electronic de achizitii publice (SEAP).


Astfel, 45% din buget va fi alocat pentru prima televiziune generalista, 35% pentru prima televiziune de stiri si 20% pentru cea de-a doua televiziune de stiri, selectate dupa audienta.

In evaluarea ofertelor se va lua in calcul audienta inregistrata de posturile de televiziune in luna mai.

"Pentru stabilirea celor trei posturi de televiziune se va folosi audienta targetului pentru luna mai pe audienta generala 18+, rural-urban", se arata in clarificarea ministerului.

"Criteriul de atribuire a contractului este pretul cel mai mic, in conditiile garantarii atingerii unui numar de minim 1200 TRP-uri (target rating point - n.r.) pe primul canal de televiziune generalista, a minim 2800 TRP-uri pe primul canal de televiziune de stiri si minim 1600 TRP-uri pe al doilea canal de stiri selectat in functie de audienta.

Din totalul spoturilor planificate a fi difuzate, pentru fiecare campanie in parte, minimum 40% vor fi difuzate in prime time-ul statiei. Spoturile vor fi difuzate cu predilectie in cadrul emisiunilor cu afinitate pentru publicul tinta", se arata in anuntul ministerului.

Promovarea campaniei "Turism in Romania" presupune "difuzarea de spoturi de 30 secunde, pe primul canal de televiziune generalista si primele canale de televiziune de stiri, selectate in functie de audienta".

Publicul tinta al campaniei prin care se urmareste convingerea romanilor sa-si petreaca vacantele in tara este reprezentat de persoane cu varste intre 18 si 65 de ani, din mediile urban si rural, cu venituri si studii medii. Potrivit anuntului publicat de minister, deschiderea ofertelor are loc luni.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

MT si organizatiile patronale vor infiinta Organizatia Romana a Turismului

Organizatiile patronale din turism si ministerul condus de Elena Udrea au cazut de acord, luni, asupra infiintarii Organizatiei Romane a Turismului, cu scopul de a promova Romania ca destinatie turistica, a declarat, pentru NewsIn, presedintelui ANAT, Corina Martin.


"Si presedintele Traian Basescu, prezent la sedinta Consiliului Consultativ al Turismului (CCT), si ministrul de resort, Elena Udrea, au fost de acord cu infiintarea unei Organizatii Romane a Turismului, un parteneriat public-privat, care sa aiba ca atributie promovarea turismului romanesc.

Cred ca vom reusi astfel sa scoatem din mana ministerului aceasta atributie de promovare a Romaniei", a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Corina Martin.

Aceasta a precizat ca urmatoarea sedinta a CCT va avea loc pe 20 august, cand se asteapta si definitivarea Legii Turismului. "Noi ca asociatii patronale am avut timp pana saptamana trecuta sa venim cu propuneri cu privire la reglementarile Legii Turismului.

Avem, de asemenea, timp o saptamana sa rezolvam toate detaliile, pentru ca proiectul de act normativ sa fie definitivat in sedinta din 20 august", a precizat Martin. Oficialul de la ANAT a adaugat ca in sedinta CCT la care a participat si presedintele Traian Basescu s-a discutat si despre posibilitatea ca viitoarea lege a turismului sa inglobeze toate actele normative care reglementeaza activitatea turistica.

Seful statului a participat luni la sedinta Consiliului Consultativ al Turismului care a avut loc la Neptun si unde s-au discutat propunerile membrilor acestui for referitoare la prevederile Legii Turismului. Proiectul de act normativ ar urma sa fie depus in Parlament in toamna.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

Presedintele Romaniei Traian Basescu a reclamat lipsa personalului calificat din turism

Presedintele Traian Basescu a reclamat, luni, la Consiliul Consultativ al Turismului, de la Neptun, lipsa personalului calificat din turism si a spus ca trebuie sa existe un raport corect intre calitate si pret, apreciind ca Romania trebuie redefinita ca destinatie turistica.


"Romania nu mai este cunoscuta in lume ca destinatie turistica. E cunoscuta ca o tara care distribuie criminalitate in Italia, ca o tara care a exportat peste trei milioane de romani la munca si ca o tara care nu valorifica eficient resursele europene", a spus Basescu, adaugand ca romanii sunt mai cunoscuti in strainatate "prin Mailat" (n.r. - Nicolae Romulus Mailat, romanul condamnat la detentie pe viata pentru omor calificat, talharie si agresiune sexuala, dupa moartea unei italience agresate in 2007 in Roma) si ca ar trebui ca brandul de tara sa fie adus cel putin in atentia europenilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Basescu a afirmat ca infrastructura nu este la un nivel foarte bun, dar a mentionat ca aceasta nu este principala cauza pentru care turismul nu este la un nivel mai inalt in Romania, dand exemplul Greciei, care, desi nu are o infrastructura "de succes", are un turism dezvoltat.

O alta problema identificata de seful statului a reprezentat-o calitatea serviciilor in raport cu preturile. Seful statului a spus ca un turist care merge in vacanta in strainatate la preturi comparabile cu cele din tara, dar cu servicii de mai buna calitate, nu isi va mai petrece concediile in Romania.

"Un turist care merge la Mediterana si constata servicii de buna calitate la preturi comparabile cu ale noastre nu se mai intoarce. Un turist pierdut e un turist pierdut. Greu il aduci inapoi", a spus Basescu.

Seful statului a criticat modul in care autoritatile de resort realizeaza reconversia profesionala a personalului care lucreaza in turism, aratand ca "se poate aranja sa primesti un certificat de ospatar fara sa dai pe la cursuri" si a insistat ca specialistii din domeniul turismului sa se implice mai mult in calificarea potentialilor viitori angajati.

"Sunt 3,2 miliarde de euro bani europeni destinati calificarii. Multi s-au autorizat sa recalifice, dar normele stabilite sunt slabe si genereaza proasta calitate a calificarii", a afirmat Basescu.

Seful statului a mai spus ca agricultura si turismul reprezinta domeniile prioritare pentru Romania care trebuie dezvoltate deoarece pot aduce locuri de munca si bani la buget, spre desobire de industrii, care nu se stie cat vor dura, dand ca exemplu investitia Nokia, de la Cluj si spunand ca este foarte bine ca investitorii straini au venit in tara noastra, dar ca nu se stie cat vor ramane.

Basescu a spus ca, in schimb, agricultura si turismul sunt ale Romaniei si vor ramane aici. "Voi sprijini fara rezerve aceste doua segmente, agricultura si turismul", a mai spus Basescu.

Intrebat in ce alt loc si-ar petrece vacanta in afara de Neptun, Basescu a raspuns ca ar prefera statiunea Mamaia intrucat are mai multe posibilitati de distractie in afara plajei.

Presedintele Traian Basescu a ajuns, luni, in jurul orei 11.10, la Consiliul Consultativ al Turismului, de la Neptun, prezidat de ministrul de resort, Elena Udrea.

Potrivit unei informari a Biroului de Presa al Ministerului de resort, Consiliul Consultativ al Turismului, prezidat de ministrul Elena Udrea, s-a reunit, luni, la Centrul de Conferinte "Doina" din Neptun, pentru a discuta propunerile membrilor acestui for, referitoare la prevederile proiectului Legii Turismului.

Legea urmeaza sa configureze un cadru de reglementare armonizat cu standardele si practicile internationale, care sa incurajeze dezvoltarea acestui domeniu. Consiliul Consultativ al Turismului reuneste reprezentanti ai Ministerului Turismului, ai organizatiilor patronale si sindicale si ai asociatiilor nationale profesionale care activeaza in industria turismului.


Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

Basescu, deranjat de constructiile care invadeaza plajele

Presedintele Traian Basescu s-a declarat nemultumit, luni, la Neptun, de numeroasele constructii care exista pe plajele litoralului romanesc si sustine ca asociatiile profesionistilor din turism sau Ministerul Turismului ar trebui sa fie consultate in privinta modului de dezvoltare a unei statiuni.


"Ma uitam la ce se intampla in statiunile de pe litoral. De multe ori se exagereaza, densitati prea mari de constructii ajung si pe plaja", a declarat Traian Basescu, luni, la Consiliul Consultativ al Turismului, care se desfasoara in statiunea Neptun si care este prezidat de ministrul de resort, Elena Udrea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a dat exemplul statiunii Eforie Nord, dar sustine ca asemenea probleme pot fi intalnite in majoritatea statiunilor de pe litoralul romanesc.

"Nu doar la Eforie, oriunde aici daca iesiti veti vedea blocuri care au terasele deasupra trotuarelor. Cred ca legea turismului ar trebui sa prevada ca in localitatile care sunt declarate statiuni turistice asociatiile profesionale ori Ministerul Turismului sa aiba un cuvant de spus in privinta modului de dezvoltare a statiunii", a mai spus seful statului.

Primarul muncipiului Mangalia, Claudiu Tusac, prezent la discutii, s-a plans ca 90 la suta din constructiile sau anexele constructiilor din sudul litoralului sunt ilegale, iar edilul nu are cum sa intervina.

Seful statului i-a dat dreptate si i-a spus ca legislatia este cea care te impinge sa legalizezi o ilegalitate.

"In cazul constructiilor usoare, orice instanta spune ca trebuie demolata, dar cand ajungi la un bloc, la un hotel sau o constructie de beton legislatia pur si simplu impinge catre legalizarea ilegalitatii. Asta-i legislatia", a conchis seful statului. Cu o zi in urma, si Elena Udrea s-a declarat nemultumita de starea plajei din statiunea Eforie Nord si a sustinut ca autoritatile competente ar trebui sa ia masuri pentru indreptarea situatiei.

"In Eforie Nord nu mi-a placut deloc ce am vazut. Am chemat Directia de Control sa verifice toate plajele pentru ca macar din punct de vedere al curateniei situatia este indoielnica la Eforie Nord", a afirmat, duminica, Elena Udrea, la Eforie Nord.

"Am vazut PET-uri, pahare de plastic, tot felul de gherete care banuiesc ca nu au autorizatie de construire, tot felul de parcuri de distractii pe care nu stiu daca cineva le-a autorizat sa stea pe plaja", a explicat Elena Udrea.

Ea a mai fost nemultumita de faptul ca a vazut mai multe masini pe plaja din Eforie Nord si sustine ca ar trebui interzis accesul pe plaja al autoturismelor chiar si pe drumul de beton de pe plaja.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

Namolul de la Techirghiol atrage turistii straini ca un magnet!

Ce-i drept, acum tratamentele se fac in centre speciale, unde francezii si olandezii, de pilda, platesc cate 1.500 de euro, pentru doua saptamani. Dar in rest nu prea mai au pe ce sa dea banii, pentru ca nu exista prea multe posibilitati de distractie.

Multi turisti straini spun ca vin pe litoralul romanesc doar pentru tratamentele medicale si de relaxare. Au recunoscut ca nu-si petrec prea mult timp in afara centrelor de tratament, care i-au cucerit cu preturile mai mici decat cele din strainatate.

Doua persoane dau aproximativ 3.000 de euro pentru doua saptamani de cazare, mic dejun si proceduri medicale. Bani pe care strainii i-ar cheltui in doua zile la un centru SPA din tara lor.................

Mai mult pe ProTv

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.stirileprotv.ro

Parizienii au iesit la plaja pe malurile Senei!

Este drept, lipeste marea, dar in locul ei au aparut palmierii. In plus, oamenii de afaceri mereu ocupati sunt invitati si ei la cateva minute de relaxare, pentru ca primaria Parisului a amenajat si sectiuni "business".

Pe bancurile acoperite cu nisip ale Senei, parizienii se pot bucura seara tarziu de concerte si spectacole in aer liber...................

Mai mult pe ProTv

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.stirileprotv.ro

Turismul pe bicicleta! Afacere profitabila pe timp de criza!

Se intampla la Sibiu, unde un grup de tineri si-a dat seama ca numai cu o bicicleta inchiriata poti colinda in lung si in lat toate stradutele vechi si incarcate de istorie.

Ideea lor a prins de minune in randul turistilor veniti cu miile de peste mari si tari. Acestia prefera sa dea ceva bani si sa admire pedaland centrul istoric al orasului, iar de mers pe jos sau cu masina nici nu poate fi vorba......................

Mai mult pe ProTv

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.stirileprotv.ro

Sudul litoralului romanesc arata ca acum 20 de ani !

Mereu surprinzator, litoralul nostru are si statiunile lui neschimbate. Sunt locuri ramase cu 20 de ani in urma, unde hotelierii nu au avut bani de investitii.



Este vorba despre sudul litoralului romanesc - statiunile Saturn, Venus si Cap Aurora. Hotelierii au amanat investitiile de 20 de ani incoace.

Aceleasi geamuri cu rame de lemn, care au fost puse cand a fost construit hotelul, iar tara era condusa de comunisti. Aproape nimic nu s-a schimbat de atunci. Zugraveala a inceput de mult sa cada si soarele incinge camerele, pentru ca nu exista aparate de aer conditionat.

Camerele au mobilier vechi de zeci de ani, iar de televizoare nici nu poate fi vorba. In schimb, trebuie sa dati 100 de lei pe noapte sau chiar 150 de lei, daca nu ati facut rezervare din timp si mergeti direct la receptie.

Cu aceeasi suma poate fi inchiriata o camera intr-un hotel modernizat...............

Mai mult pe ProTv

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.stirileprotv.ro

Vacante in fata blocului, la un gratar, pe timp de criza!

Cand n-ai bani, cel mai frumos concediu ramane in sufragerie! Pentru jumatate dintre familiile din Romania, vacanta inseamna o plimbare la strand sau o intalnire cu prietenii, aproape de casa.



Un studiu realizat recent arata ca sase din zece romani nu au bani sa plece in concediu. Este o situatie la care agentiile de turism se asteptau: doar 40% dintre romani isi fac planuri de vacanta, restul nu au incotro si stau acasa.

Sunt cei pe care criza i-a luat prin surprindere si nu au reusit sa puna bani deoparte. Asa ca se vad obligati sa nu plece departe de casa si sa cheltuiasca bani putini in zilele libere...............

Mai mult pe ProTv

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.stirileprotv.ro

Turismul balnear . O treime dintre izvoarele termale din Europa sunt in Romania

Intr-un viitor apropiat, ne-am putea relaxa in parcul de sanatate de la Ana Aslan ori Snagov sau in centrele balneare din zona Capitalei.



La nici 20 de kilometri de nordul capitalei se gasesc izvoare termale fierbinti care au si peste 80 de grade. In aceasta zona ar putea sa rasara in cativa ani, un centru de sanatate. Asta daca ministrul turismului gaseste si investitori interesati.

La o adancime de 1.500-2.000 de metri in subsolul Bucurestiului, dar si in zona Tancabesti, Ciolpani si Snagov, se afla mai multe izvoare termale.............

Mai mult pe ProTv

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.stirileprotv.ro

Traian Basescu: Romania, cunoscuta ca tara care distribuie criminalitate in Italia

Traian Basescu a reclamat la Consiliul Consultativ al Turismului lipsa personalului calificat din turism si a spus ca trebuie sa existe un raport corect intre calitate si pret, apreciind ca Romania trebuie redefinita ca destinatie turistica.


Romania nu mai este cunoscuta in lume ca destinatie turistica. E cunoscuta ca o tara care distribuie criminalitate in Italia, ca o tara care a exportat peste trei milioane de romani la munca si ca o tara care nu valorifica eficient resursele europene", a spus Basescu, adaugand ca romanii sunt mai cunoscuti in strainatate "prin Mailat" si ca ar trebui ca brandul de tara sa fie adus cel putin in atentia europenilor................

Mai mult pe ProTv

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.stirileprotv.ro

O agentie de turism din centrul orasului Targoviste a fost jefuita.

Hotii au furat casa de bani in care se aflau 10.000 de lei si s-au facut nevazuti. Au profitat de faptul ca agentia nu are sistem de supraveghere video sau alarma si nici macar gratii la geamuri.



Mai mult pe ProTv

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.stirileprotv.ro

Romanii au inventat plaja in apa si berea pe val!

Cele 36 de grade celsius au fost "pacalite" prin bai dese in apa racoroasa. Tocmai ca sa nu faca multe drumuri, turistii au inventat o noua moda: s-au mutat cu tot cu bere si sezlonguri in mare.



Ce-i drept, daca paseai pe nisip, te credeai in Sahara. In vreme ce oamenii simpli gasesc solutii simple, in locurile de fite din Mamaia se facea plaja si baie la piscine care pulverizau jeturi fine de apa. Sau aer conditionat, cum i-ar spune unii............

Mai mult pe ProTv

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.stirileprotv.ro

Romania, te iubesc: secretele hotelierilor turci!

Hotelierii turci atrag anual 20.000.000 de turisti...



Ca turcii sunt vestiti pentru serviciile ireprosabile din turism nu mai este de mult o noutate. Dar corespondentul stirilor Pro Tv, Anca Nastasi, a aflat secretele care se ascund in spatele afacerii lor de succes, dupa ce a facut o vizita hotelierilor turci inainte de deschiderea sezonului.

I-a tras de limba si a aflat cum s-a dezvoltat renumitul all-inclusive, de la simplu, la ultra all-inclusive si pana la ultima gaselnita all-inclusive a la carte, fara ca belsugul de pe masa sa le puna afacerea in pericol.

Tocmai pentru ca hotelierii turci ofera servicii complete de cinci stele la acelasi pret cu care in Romania, spre exemplu, se achita doar camera de hotel si micul dejun, face ca nu mai putin de 20.000.000 de turisti din intreaga lume sa-si petreaca aici vacanta.............

Mai mult pe ProTv

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.stirileprotv.ro

Gabriela Vrielink: Rex “va importa” modelul de business al Hilton

Gabriela Oude Vrielink, noul manager al hotelului de cinci stele Rex, controlat de familia Adamescu, “va importa” la Mamaia modelul de management practicat în Capitală de hotelurile mari, precum Hilton sau Marriott.

Noul manager, al cărui background în industria ospitalităţii este legat de două dintre cele mai scumpe branduri din Capitală, spune că la Rex este nevoie de o restructurare completă şi complexă a businessului şi că primele ţinte reale pe care şi le propune sunt pentru sezonul estival din 2010. “Ne concentrăm pe pregătirea sezonului următor, iar pentru aceasta vizăm restructurarea businessului, pentru ca, de la anul, să putem lucra cu un forecast real”, a declarat Gabriela Oude Vrielink, într-un interviu acordat Business Standard la o săptămână de la numirea sa în poziţia de director general.

La începutul lunii iunie, Iolanda Nanu, director general adjunct la Rex, a plecat, în condiţiile în care poziţia de director general era vacantă, astfel că responsabilităţile manageriale au fost preluate de Rani Adamescu, fiul acţionarului majoritar. “Anul acesta, doar în weekend se atinge un grad de ocupare de 100%. În cursul săptămânii, hotelul nu este ocupat în proporţie mai mare de 50%, iar aceasta în condiţiile în care tarifele au fost reduse cu 25%, de la 400 la 300 de euro pe noapte”, spune noul director.

Gabriela Oude Vrielink, managerul general de la Rex, spune că strategia pe care o are va fi implementată într-un an, maximum doi, iar prima măsură pe care o va lua va fi înlocuirea echipei de conducere. “Voi schimba întreaga linie de management, de la directorul de vânzări până la bucătarul-şef. Deja am adus un nou director de food&beverage, care a lucrat anterior la Hilton.

Pentru posturile de director de vânzări şi marketing aş prefera să recrutez specialişti care cunosc bine piaţa locală, din Constanţa”, a spus noua directoare de la Rex. Gabriela Oude Vrielink a fost recrutată de acţionarul majoritar al hotelului Rex la o lună de la plecarea fostului director general adjunct, Iolanda Nanu. Motivul din spatele demiterii managerului a fost legat, confirma în urmă cu o lună acţionarul majoritar al hotelului, Carmen Adamescu, de faptul că fostul manager al hotelului se afla în conflict de interese, în condiţiile în care îşi dezvolta propria afacere în industria ospitalităţii. Familia Adamescu a cumpărat hotelul Rex în anul 2006 de la omul de afaceri Viorel Păunescu, în urma unei tranzacţii estimate la 10 mil. euro.

În anul 2007, funcţia de general manager al hotelului Rex a fost ocupată de elveţianul Thomas Nikielewski, dar nu pentru mult timp, acesta părăsind şefia hotelului la nici un an. Administrarea unităţii a intrat astfel în mâinile preşedintelui, Rani Adamescu, şi ale directorului general adjunct până la începutul lunii iunie, când aceasta a fost demisă din funcţie. La mijlocul lunii trecute, într-un interviu acordat Business Standard, Carmen Adamescu declara că în viitorul apropiat intenţionează să afilieze hotelul Rex unui lanţ hotelier internaţional, şi atunci se va pune problema unui director general străin. “Până atunci, hotelul va fi condus de un român”, spunea Carmen Adamescu. Gabriela Oude Vrielink a fost, timp de opt ani, director de vânzări şi marketing la hotelul de cinci stele Marriott din Capitală, anterior acestei poziţii lucrând pentru Hilton Bucureşti, unde a ocupat poziţia de sales manager.


Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa: Standard

Hilton a inaugurat la Sibiu primul hotel de 5 stele din oraş, în urma unei investiţii de peste 25 mil. euro.

Cunoscut ca Palace Resort&Spa, hotelul a încheiat un program de renovare pentru lansarea sub brandul Hil­ton. Hotelul este operat prin contract de fran­ciză de către SC Palace Dumbrava SRL.

Potrivit proprietarului hotelului, Nicolae Minea, costurile de trecere de la Palace la Hilton au fost de circa un mil. €. (Mediafax)

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa: Standard

Elena Udrea: Vreau ca turismul sa contribuie cu 7% la PIB

Ministrul turismului Elena Udrea a declarat ca principala tinta este ca, pana la finalul mandatului, turismul sa reprezinte 6,7-7% din Produsul Intern Brut (PIB) al tarii.

In prezent, aportul turismului la Producul Intern Brut este de 3%", a declarat ministrul turismului, Elena Udrea.

Conform acesteia, ministerul isi propune sa creasca cu 100.000 numarul locurilor de munca din acest domeniu si o crestere a numarului de turisti cu cel putin 15%.

Mai mult pe : Pana acum, au fost vandute tichete de vacanta in valoare de 2 mil. euro

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

Blue Air va lansa un zbor intern pe ruta Bucuresti - Cluj-Napoca

Compania aeriana Blue Air, controlata de omul de afaceri Nelu Iordache, va lansa, miercuri, o cursa interna din Bucuresti spre Cluj-Napoca, cu retur, care va avea o frecventa de cinci zboruri pe saptamana, a anuntat, luni, operatorul low-cost.

Aceasta este a treia cursa interna a companiei, dupa Bucuresti - Arad si Suceava-Cluj-Napoca, zboruri operate cu retur. Cursele vor fi operate de cinci ori pe saptamana, de luni pana vineri.

Astfel, aeronavele vor decola din Bucuresti la ora 22:00, urmand sa aterizeze in Cluj-Napoca la 23:00, in timp ce returul va pleca la ora 20:00 din Cluj-Napoca si va ajunge in Bucuresti la ora 21:00.

"Aceasta frecventa a zborurilor vine si in intampinarea calatorilor care doresc sa plece de la Cluj-Napoca catre alte destinatii operate din Bucuresti de catre Blue Air (...). Compania Blue Air a introdus in aceasta vara 20 rute noi, venind astfel in intampinarea cerintelor de mobilitate ale calatorilor", a declarat intr-un comunicat directorul general al Blue Air, Adrian Ionascu.

Pe 15 iulie, compania a inceput operarea curselor din Cluj-Napoca catre trei destinatii, respectiv Suceava si doua destinatii externe, Venetia si Viena. Blue Air este prima companie de smart flying din Romania si are capital 100% privat romanesc.

Companie este autorizata sa efectueze zboruri regulate interne si internationale de pasageri, curse de tip charter la cerere si transporturi cargo. Flota Blue Air este formata din opt aeronave de tip Boeing 737, iar in prezent operatorul se afla in negocieri pentru achizitia a inca zece avioane de acest tip (seriile 800 si 900), al caror cost ar putea depasi un miliard de dolari, in functie de valoarea de catalog.

In 2008, compania a semnat un contract de achizitionare a cinci avioane Boeing 737.

Operatorul aerian a inregistrat anul trecut afaceri de peste 124 milioane euro si a transportat peste 1,1 milioane pasageri, in crestere cu peste 22% fata de anul precedent. Pentru acest an, compania estimeaza o cifra de afaceri de 170 milioane de euro si se asteapta sa transporte 1,7 milioane de calatori.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

Romania din ochii strainilor.





Parteneri : www.reklama360.ro

Romania asa cum este ea





Parteneri : www.reklama360.ro

Elena Udrea s-a plimbat cu caleasca in Muzeul Astra din Sibiu


Ministrul Turismului, Elena Udrea, s-a plimbat, sambata, cu caleasca in Muzeul Astra din Sibiu, fiind recunoscuta de mesterii populari traditionali, care i-au oferit mici atentii, iar ministrul a promis ca va sprijini muzeul prin promovarea lui atat in tara cat mai ales in strainatate.


"Am inteles ca in primele sase luni ale anului, Muzeul Astra a avut 100.000 de turisti. Este o dovada ca turismul cultural poate atrage multi vizitatori, iar noi trebuie sa fim mandrii ca avem cu ce sa ne laudam. Din pacate, putini dintre noi stim de acest loc minunat, dar promit ca ministerul va sprijini prin promovare Muzeul Astra", a declarat Elena Udrea, transmite NewsIn.

Udrea a adaugat ca va participa la targul de case traditionale si va cumpara un proiect pe care apoi il va pune in aplicare. "Ma voi orienta acolo din zona din care provine casa, iar apoi voi cauta un teren pentru a o construi", a spus ministrul.

Udrea a primit din partea mesterilor populari un vas din cupru, o curea de ceas din piele si o papusa din porumb, toate lucrate manual.

Elena Udrea s-a aflat, vineri si sambata la Sibiu, unde a participat la inaugurarea celui de al doilea hotel Hilton din Romania. Ministrul turismului s-a plimbat si cu o masina de curse condusa de pilotul Marco Tempestini, pe o bucata din traseul Raliului Sibiului, si a vizitat statiunea Ocna Sibiului.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

25.000 de oameni au ales sa se racoreasca in statiunile de pe Valea Prahovei

Pentru unii, petrecerea a inceput inca de vineri seara, cu gratare, muzica si dans. Li s-au alaturat cei care au sosit abia sambata, insa pentru acestia, drumul pana in Sinaia sau Busteni nu a fost deloc usor.



Soferii care au reusit sa scape de cosmarul de pe DN1 au parcat masinile si s-au asezat la o alta coada. La telecabina din Busteni a fost sambata cea mai aglomerata zi din acest an.

Ajunsi la 2.200 de metri pe platoul Bucegilor turistii, spun ca a meritat asteptarea.

Ca s-au aflat sus, in Bucegi, sau la poalele muntelui, toti au avut parte de distractie. Pe Valea Cerbului, in Busteni, turistii au incins gratarele si le-au umplut cu fripturi si mititei.............

Mai mult pe ProTv

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.stirileprotv.ro

Grad de ocupare de 100% pe litoral, peste 130.000 de turisti au invadat litoralul.

Iata primul week-end in care toate camerele din toate hotelurile deschise sunt ocupate! Proprietarii s-au rugat pentru asta. Pana vineri, se plangeau de cel mai prost sezon din ultimii 20 de ani.



Drumul spre mare si racoare a presuspus multa sudoare, la propriu. Masinile au inaintat extrem de incet pe soselele arhipline.

Drumul dintre Constanta si Eforie, 18 kilometri, a fost parcurs in aproape 40 de minute, mai mult decat dublu fata de o zi obisnuita.

Ajunsi insa la destinatie, turistii s-au revarsat din masini pe plajele statiunilor. Este primul week-end din acest an cu gradul de ocupare 100%. Se vede asta si pe nisip, unde cu greu gasesti loc, daca lenevesti mai mult in pat dimineata...............

Mai mult pe ProTv

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.stirileprotv.ro