Cele mai exclusiviste hoteluri din lume

Miliardarii plictisiti de "banalele" statiuni de cinci stele sunt clientii ideali pentru hotelurile care ofera mai mult decat servicii de lux. "Elitele" sunt dispuse sa plateasca si 13 000 de $ pe noapte, pentru a avea parte de experientele unice oferite de cele mai exclusiviste hoteluri din lume.


Revista Forbes dezvaluie unde isi petrec vacantele cei mai bogati oameni ai lumii.

Hotelul Angkor (Cambodgia) este un conac francez din 1930 renovat de curand, care ofera doar un singur apartament, dar unul spectaculos.

Asternuturile Frette, cel mai prestigios brand de accesorii pentru casa, si perne din matase naturala impodobesc patul unicat.

In plus, hotelul-apartament pune la dispozitia oaspetilor un iBook, un iPod si un telefon mobil, pe langa jacuzzi, un rain shower si terasa de pe acoperis, unde se serveste masa.

Auberge du Soleil (California)

Acest hotel exclusivist aduce atmosfera de pe Coasta de Azur, in Napa Valley. Camerele sunt amenajate in stil mediteranean, foarte chic, cu verande umbrite de o perdea de plante cataratoare.

Pe langa frumusetea zonei, hotelul ofera si alte avantaje: un restaurant de lux, spa-ul amenajat artistic si terasa unde oaspetii pot gusta din vinuri rare.

De pe lista Forbes nu putea lipsi hotelul Ritz, din Paris.

In niciun alt loc oaspetii nu sunt mai rasfatati ca la Ritz, un simbol al luxului clasic.

Oricine ar simti ca are "sange albastru"
, daca ar dormi in patul regesc, incojurat de mobile din epoca lui Ludovic XV, protejat de draperiile grele din catifea.

Dimineata este de ajuns sa suni o data din clopotel, pentru ca valetii si menajerele sa se adune imedidat in jurul tau, pentru a-ti indeplini cea mai mica dorinta.

Serviciile exceptionale de la Ritz sunt legendare si nu poti vorbi de hotel fara sa te gandesti si la personalul extrem de manierat.

Muntele de Jad (Santa Lucia)


Hotelul a fost astfel construit pentru ca privelistea catre cei doi munti gemeni din Santa Lucia sa fie de-a dreptul ireala.

Arhitectul Nick Troubetzko a proiectat apartamentele astfel incat sa se deschida complet catre splendoarea din jur, fara sa incalce insa intimitatea oaspetilor.

Fiecare camera, cu un perete deschis catre golf, are o piscina semiinterioara, o zona de trecere dinspre intimitatea camerei catre peisajul bogat din exterior.

O noapte in acest hotel, costa, in medie, 1600 de dolari.

The Old Course Hotel (Scotia)
este un paradis pentru impatimitii golfului.

Hotelul este vestit pentru pozitia sa, chiar in inima legendarul teren de golf St. Andrews, cu o vechime de 600 de ani.

Pe langa privelistea extraordinara, hotelul se mandreste si cu un nou centru Water Spa, cu o piscina completata de o cascada articifiala si hydromasaj, un tratament perfect pentru a te relaxa dupa o runda de golf.

Apartamentele de lux, cu bai din marmura, ajung la 1800 de $ pe noapte.

Four Seasons (Mexic)


Un apartament in acest hotel costa pana la 13 000 de $ pe noapte. Cel mai scump apartament este de fapt o casuta cu 5 camere cu vedere spre mare, proiectata de catre arhitectul Diego Vilasenor,

Nu puteau lipsi un rain shower cu apa Vichy, sala de gimnastica privata si o bucatarie complet utilata.

In plus, oaspetii se bucura de propriul foisor, langa piscina, unde sunt serviti din ora in ora cu gustari si fructe.

Oberoi Udaivilas Hotel (India)


Nu este o supriza ca acest hotel, situat pe tarmul lacului Pichola, in inima romanticului tinut Rajasthan, se mentine de ani de zile in topul hotelurilor exclusiviste.

Fiecare detaliu, de la paravanele din matase si gradinile private, pana la ceremonia primirii oaspetilor, pe un vas, evoca splendoarea din Naharajas.

Privelistea asupra palatului din oras iti taie respiratia, iar fiecare apartament are un valet personal.

In Curtain Bluff ( Antigua)
te poti bucura nestingherit de pescuit, scufundari, waterski, kayak sau cursuri de yoga, la un pret cuprins intre 1000 si 3000 de $ pe noapte.

“Avem cel mai prietenos personal din Caraibe”, se mandreste Michelle Hulford care, impreuna cu raposatul Howard, conduce hotelul de 45 de ani.

In fiecare vineri, Michelle invita personal oaspetii la un cocktail pe terasa apartamentului sau, deasupra falezei.

Jucatorii de golf carora le place sa calatoreaca in stil, sunt deja familiarizati cu Casa Palmero din California.

Conacul de pe plaja este o oaza de liniste, confort si atentie pentru oaspeti.

Clayoquot Wilderness Camp


O excursie in salbaticie nu trebuie neaparat sa fie lipsita de stil.

Asta ofera tabara Clayoquot, in British Columbia: corturi albe de panza, sub care te rasfata un semineu, covoare persane, si un pat cu baldachin acoperit de cuverturi din pene

Totul este amenajat perfect pentru a te relaxa dupa o zi de kayak.

Sapte nopti in aceasta tabara de lux costa pana la 11 000 de $.

Cei 12 Apostoli, Capetown, in Africa de Sud


Ce poate fi mai frumos decat sa ai parte de masaj in timp ce poti privi linistit balenele si delfinii.

Privelistile pe care le ofera hotelul spre Table Mountain si spre ocean sunt atat de frumoase, incat te vei hotari cu greu spre ce minunatii vrei sa se indrepte ferestrele camera tale.

Sursa: Bloombiz

Blue Air va anula in perioada 13-26 ianuarie trei zboruri Bucuresti-Viena

Compania Blue Air va anula, in perioada 13-26 ianuarie, trei zboruri pe ruta Bucuresti-Viena, cu retur, din motive comerciale, a anuntat, joi, operatorul low-cost.


Zborurile respective erau programate pentru operare pe 13, 20 si 26 ianuarie.

"Pasagerii care au cumparat bilete de zbor pe aceasta destinatie vor fi reprogramati pentru alte curse sau li se va rambursa banii, in functie de decizia fiecarui calator", a declarat, joi, agentiei MEDIAFAX, directorul de marketing al Blue Air, Florentina Ivan.


Compania este autorizata sa efectueze zboruri regulate interne si internationale de pasageri, curse de tip charter la cerere si transporturi cargo.

Flota companiei include noua aeronave Boeing 737, operatorul aflandu-se in negocieri pentru achizitia a inca noua avioane de acest tip (seriile 800 si 900), al caror cost ar putea depasi un miliard de dolari, in functie de valoarea de catalog.

In 2008, compania a semnat contracte pentru achizitionarea a cinci avioane Boeing 737 Next Generation, respectiv doua aeronave din seria 800 si trei din seria 900.

Blue Air a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de peste 124 milioane euro si a transportat peste 1,1 milioane pasageri, in crestere cu peste 22% fata de 2007.

Pentru 2009, compania estimeaza afaceri de 170 milioane de euro si 1,7 milioane de calatori.

Pana in prezent nu au fost comunicate rezultatele finale pe anul trecut.

Sursa: Bloombiz

Wizz Air estimeaza pentru acest an cu 21% mai multi pasageri

Wizz Air estimeaza ca va transporta in 2010 circa doua milioane de pasageri, pe rutele din si spre Romania, in crestere cu 21% fata de anul trecut, cand au fost inregistrati 1,65 milioane de calatori, in conditiile in care vor fi lansate zboruri noi si va creste numarul aeronavelor.


"In acest an ne asteptam sa transportam din si spre Romania circa doua milioane de pasageri, in crestere fata de 2009, in conditiile in care ne vom extinde reteaua de zboruri si vom avea noi baze operationale", a declarat, joi, agentiei MEDIAFAX, Natasa Kazmer, director corporate communications & public affairs al Wizz Air.

Anul trecut, Wizz Air a inregistrat o crestere de 87% a numarului de pasageri pe rutele din Romania, comparativ cu 2008.

Aeronavele companiei au avut un grad de ocupare de 85%, similar celui din 2008, a anuntat, joi, linia aeriana.

Anul trecut, Wizz Air a deschis in Romania o baza operationala la Timisoara, a dublat capacitatea de transport la sase aeronave si a lansat 16 rute.

Pentru 2010, planurile companiei vizeaza alocarea celei de-a treia aeronave bazei din Cluj-Napoca, care va permite lansarea de zboruri noi spre Pisa si Cuneo/Torino, din iunie 2010.

Totodata, Wizz Air va lansa curse din Timisoara catre Forli/Pisa, in martie, si din Bucuresti spre Pisa, in iunie.

La nivelul european, Wizz Air a transportat anul trecut 7,8 milioane de persoane, cu 33% mai mult comparativ cu 2008, iar cea mai mare crestere a fost inregistrata pe piata din Romania.

Pentru 2010, Wizz Air estimeaza peste zece milioane de pasageri.

"Vom continua sa ne dezvoltam si in 2010 cand vor fi lansate noi baze operationale si noi rute, vor creste frecventele zborurilor si vor fi transportati peste zece milioane de pasageri", a declarat intr-un comunicat directorul executiv al Wizz Air, Jozsef Varadi.

In 2009, operatorul low-cost a deschis o noua baza la Praga, ajungand la un total de 11 baze in Europa Centrala si de Est, si a lansat 40 noi zboruri, rezultand o retea formata din 147 de rute.

In acelasi timp, flota companiei a fost imbunatatita cu sapte aeronave noi, ajungand la un total de 27 avioane Airbus A320. Flota companiei Wizz Air este compusa din 27 de aeronave Airbus A320, care opereaza de la 11 baze din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Romania, Ucraina si Cehia.

Sursa: Bloombiz

Care sunt Capitalele Culturale ale Europei in 2010

Consiliul Uniunii Europene a decis ca in acest an trei orase sa fie considerate Capitale Culturale ale Europei. Acestea sunt Essen, din Germania, Pecs din Ungaria si Istanbul, orase care vor organiza pe tot parcursul anului 2010 spectacole, concerte si expozitii.


Adevarul mentioneaza ca prima ceremonie de inaugurare va avea loc la Essen, in zilele de 9 si 10 ianuarie, urmata de cea din Pecs, tot pe 10 ianuarie. Sase zile mai tarziu, pe 16 ianuarie, turistii sunt invitati in Instanbul.

In Ungaria, la Pecs, vor avea loc nu mai putin de 200 de evenimente, de-a lungul anului. Astfel, la 22 ianuarie va fi Ziua Culturii Ungare, in martie este organizata o "Saptamana Francofona" si tot atunci va incepe si "Festivalul Primaverii", cu deja traditionala "Saptamana a Jazzului International".

O mare expozitie, in luna octombrie, intitulata "The Europe of «The Eight»", va fi dedicata primului grup de avangarda din Ungaria.

La Teatrul de Stat de Opera si Balet din Istanbul va avea loc montarea "Creation 2010" a coregrafei americane Meg Stuart.

Printre evenimentele organizate de autoritatile din Turcia se mai numara un "Festival International de Papusi", programat in luna mai, si "Seas Festival", manifestare itineranta de-a lungul tarmului Marii Negre, cu spectacole de dans sau performance artistic.

Doritorii pot merge in Esen pentru a participa la un ciclu de evenimente muzicale consacrate compozitorului Hans Werner Henze, interpretarea simfoniilor lui Gustav Mahler de orchestrele si corurile din Ruhr, sub bagheta lui Lorin Maazel. De asemenea, turistii pot fi prezenti la un festival international de pian, dedicat compozitiilor semnate de Bach, Schumann si Chopin.

Sursa: Bloombiz

Cei mai multi turisti care ne viziteaza sunt din Ungaria

Sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in perioada 1 ianuarie-30 noiembrie 2009 in scadere cu 15,1% fata de aceeasi perioada a anului anterior, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS),


Majoritatea vizitatorilor straini provine din tari situate in Europa (95,0%). Din statele Uniunii Europene s-au inregistrat 63,3% din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au inregistrat din Ungaria (38,0%), Bulgaria (18,5%), Germania (9,2%) si Italia (7,6%).

Transportul naval a inregistrat in primele 11 luni din anul trecut, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, cea mai mare scadere (-36,1%).

In ceea ce priveste plecarile vizitatorilor romani in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, acestea au fost in perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2009 de 10933,7 mii, in scadere cu 10,2% comparativ cu acelasi interval din 2008.

In acest caz, mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate - 79,8% din numarul total de plecari. Fata de primele 11 luni din 2008, cea mai mare scadere s-a inregistrat la transportul naval (-24,9%).

Datele Institutului National de Statistica mai arata ca sosirile inregistrate in structurile de primire turistica in perioada 1.I-30.XI.2009 au insumat 5783,0 mii, in scadere cu 13,8% fata de cele din aceeasi perioada a anului precedent.

Sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 79,1% din numarul total de sosiri, in timp ce turistii straini au reprezentat 20,9% din numarul total de sosiri, ponderi apropiate cu cele din perioada similara a anului 2008.

Sosirile in hoteluri detin in primele 11 luni din anul trecut o pondere de 74,1% din totalul sosirilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare, fata de 73,9% in perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2008.

Innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica in primele 11 luni din anul trecut au insumat 16484,8 mii, in scadere cu 16,3%.

Innoptarile turistilor romani au reprezentat 84,6% din numarul total de innoptari, in timp ce turistii straini au reprezentat 15,4%, ponderi apropiate cu cele din perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2008.

Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare in primele 11 luni din 2009 a fost de 29,2% pe total structuri de cazare turistica, in scadere cu 6,8 puncte procentuale fata de perioada 1.I-30.XI.2008. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare s-au inregistrat la spatii de cazare pe nave de croaziera (82,8%) si la hoteluri (34,6%).

Sursa: Bloombiz