Udrea se inspira din "Programul Prima casa"

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, luni, la Neptun, ca intentioneaza sa-i ajute pe investitorii din domeniul balnear printr-un parteneriat cu bancile, dupa modelul "Prima casa".


"Dorim sa gasim posibilitatea ca cei care vor sa investeasca in infrastructura de turism balnear in activitati adiacente celor de cazare in turismul balnear sa primeasca sprijin din partea Guvernului, iar acest sprijin, mai ales pe timp de criza, este putin probabil sa fie unul consistent in bani.

Si atunci ne gandim ca putem crea un produs in parteneriat cu bancile, asa cum s-a intamplat la «Prima casa», a declarat luni, Elena Udrea, la sfarsitul sedintei Consilului Consultativ al Turismului.

Ministrul Turismului a explicat ca se poate crea un tip de produs bancar prin care cei care investesc in turismul balnear sa aiba facilitati la acordarea unor credite, fie sub forma unor dobanzi mai mici, fie sub forma unor termene foarte lungi de rambursare, fie sa poata fi constituite fonduri de garantare, "asa cum erau altadata in turism".

Elena Udrea sustine ca turismul balnear este unul prioritar si trebuie realizata o strategie pentru dezvoltarea acestuia.

"Important este ca avem dorinta si o deschidere totala sa-i sprijinim pe cei care investesc in turismul balnear pentru ca am fixat turismul balnear ca fiind domeniul de prioritate in dezvoltarea turismului romanesc, pornind de la resursele uriase de turism balnear pe care le avem, si atunci trebuie sa venim cu o strategie care sa defineasca concret acest concept", a explicat ministrul Turismului.

Potrivit unei informari a Biroului de Presa al ministerului de resort, Consiliul Consultativ al Turismului s-a reunit, luni, la Centrul de Conferinte "Doina" din Neptun, pentru a discuta propunerile membrilor acestui for, referitoare la prevederile proiectului Legii Turismului.

Legea urmeaza sa configureze un cadru de reglementare armonizat cu standardele si practicile internationale, care sa incurajeze dezvoltarea acestui domeniu. Consiliul Consultativ al Turismului reuneste reprezentanti ai Ministerului Turismului, ai organizatiilor patronale si sindicale si ai asociatiilor nationale profesionale care activeaza in industria turismului.

Reprezentantii Consiliului Consultativ al Turismului si cei ai Ministerului Turismului au cazut de acord, luni, la Neptun, asupra infiintarii Organizatiei Romane de Turism, care ar urma sa se ocupe de promovarea turismului romanesc.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.