Basescu, deranjat de constructiile care invadeaza plajele

Presedintele Traian Basescu s-a declarat nemultumit, luni, la Neptun, de numeroasele constructii care exista pe plajele litoralului romanesc si sustine ca asociatiile profesionistilor din turism sau Ministerul Turismului ar trebui sa fie consultate in privinta modului de dezvoltare a unei statiuni.


"Ma uitam la ce se intampla in statiunile de pe litoral. De multe ori se exagereaza, densitati prea mari de constructii ajung si pe plaja", a declarat Traian Basescu, luni, la Consiliul Consultativ al Turismului, care se desfasoara in statiunea Neptun si care este prezidat de ministrul de resort, Elena Udrea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a dat exemplul statiunii Eforie Nord, dar sustine ca asemenea probleme pot fi intalnite in majoritatea statiunilor de pe litoralul romanesc.

"Nu doar la Eforie, oriunde aici daca iesiti veti vedea blocuri care au terasele deasupra trotuarelor. Cred ca legea turismului ar trebui sa prevada ca in localitatile care sunt declarate statiuni turistice asociatiile profesionale ori Ministerul Turismului sa aiba un cuvant de spus in privinta modului de dezvoltare a statiunii", a mai spus seful statului.

Primarul muncipiului Mangalia, Claudiu Tusac, prezent la discutii, s-a plans ca 90 la suta din constructiile sau anexele constructiilor din sudul litoralului sunt ilegale, iar edilul nu are cum sa intervina.

Seful statului i-a dat dreptate si i-a spus ca legislatia este cea care te impinge sa legalizezi o ilegalitate.

"In cazul constructiilor usoare, orice instanta spune ca trebuie demolata, dar cand ajungi la un bloc, la un hotel sau o constructie de beton legislatia pur si simplu impinge catre legalizarea ilegalitatii. Asta-i legislatia", a conchis seful statului. Cu o zi in urma, si Elena Udrea s-a declarat nemultumita de starea plajei din statiunea Eforie Nord si a sustinut ca autoritatile competente ar trebui sa ia masuri pentru indreptarea situatiei.

"In Eforie Nord nu mi-a placut deloc ce am vazut. Am chemat Directia de Control sa verifice toate plajele pentru ca macar din punct de vedere al curateniei situatia este indoielnica la Eforie Nord", a afirmat, duminica, Elena Udrea, la Eforie Nord.

"Am vazut PET-uri, pahare de plastic, tot felul de gherete care banuiesc ca nu au autorizatie de construire, tot felul de parcuri de distractii pe care nu stiu daca cineva le-a autorizat sa stea pe plaja", a explicat Elena Udrea.

Ea a mai fost nemultumita de faptul ca a vazut mai multe masini pe plaja din Eforie Nord si sustine ca ar trebui interzis accesul pe plaja al autoturismelor chiar si pe drumul de beton de pe plaja.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.