Udrea sustine ca activitatea hotelierilor e perturbata de controale

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat marti seara, la Constanta, ca nu este de acord cu numarul mare de institutii care ii controleaza pe hotelieri, deoarece le perturba activitatea, transmite corespondentul NewsIn.

Astazi intr-un hotel intra si controleaza cine vrea.

Controleaza o data Ministerul Turismului, dupa care vin ANSVA, Garda Financiara, Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, Primaria, Inspectoratul Teritorial de Munca.

Fiecare o data pe saptamana, deci nu ai cum sa scapi, o data pe zi esti controlat", a spus ministrul.

Udrea a propus ca toate controalele sa aiba loc o singura data. "Noi am propius ca toate aceste controale sa se faca o singura data, la inceput, inainte de deschiderea sezonului, dupa care numai la sesizare asumata, numai la plangere.

Am propus colegilor din celelalte institutii care au atributii de control.

Am avut trei partenariate cu Garda de Mediu, cu Politia si ANSVSA, nu reusim sa ne intelegem si nu avem competenta de a impune.

Ministerul Turismului nu are nicio putere, noi semnalam niste aspecte dupa care le spune mai departe institutiilor abilitate.

Noi suntem niste agenti constatatori, niste paraciosi de serviciu, nu avem competenta sa si sanctionam sau sa si actionam.

Masura pe care am propus-o nu a putut fi impusa. Speram ca prin noua lege a turismului sa statuam aceasta regula si de la vara sa putem sa fim utili agentilor economici in ceea ce priveste activitatile de control", a conchis aceasta.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.