Sondaj Ryanair: Doua treimi din pasagerii liniei aeriene ar sta in picioare in avion daca zborul ar fi gratuit

ryanairDoua treimi din cei 120.000 de respondenti la un sondaj realizat pe site-ul companiei Ryanair Holdings, cea mai mare linie aeriana low-cost din Europa, au spus ca ar fi de acord sa calatoreasca in picioare in avion, daca zborul ar fi gratuit, relateaza presa internationala.

In cazul in care pretul biletului s-ar reduce cu 50%, doar 42% dintre respondenti ar fi dispusi sa calatoreasca in picioare.

Sondajul a fost efectuat dupa ce directorul executiv al liniei aeriene, Michael O'Leary, a anuntat la inceputul lunii ca ia in calcul eliminarea scaunelor din spatele avioanelor pentru cursele mai scurte de o ora si jumatate si ca ar putea sa permita pasagerilor chiar sa calatoreasca gratis, daca stau in picioare.

O'Leary a mai spus, anterior, ca s-a inspirat de la compania chineza Spring, care a anuntat ca printr-o astfel de solutie, in care biletele ar fi gratuite sau la un pret mai mic, ar putea atrage cu 50% mai multi pasageri si ar reduce costurile cu 20%, pentru ca numarul de pasageri transportati pe fiecare zbor ar creste semnificativ.

Ryanair ia in considerare sa inlocuiasca scaunele traditionale din aeronave cu altele "verticale", ceea ce ar permite companiei sa transporte cu 50-60 de pasageri in plus pe un zbor obisnuit, a spus Stephen McNamara, unul dintre purtatorii de cuvant al liniei aeriene.

Inainte de a implementa o astfel de initiativa, linia aeriana trebuie sa primeasca aprobarea producatorului de aeronave Boeing si a autoritatilor din SUA si Uniunea Europeana.

McNamara a adaugat ca linia aeriana se gandeste la o modalitate prin care pasagerii sa fie in siguranta chiar daca vor sta in picioare in timpul zborului, urmand sa existe mecanisme de siguranta.

Purtatorul de cuvand al Ryanair a precizat ca un program pilot de acest tip ar putea sa dureze si pana la 3 ani, iar lansarea serviciului ar putea urma dupa inca jumatate de an de la demararea programului pilot.

Pe piata turismului aerian, ofertele de bilete "gratis" presupun de cele mai multe ori plata unor taxe, precum cele de aeroport.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.dailybusiness.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.