Gabriela Vrielink: Rex “va importa” modelul de business al Hilton

Gabriela Oude Vrielink, noul manager al hotelului de cinci stele Rex, controlat de familia Adamescu, “va importa” la Mamaia modelul de management practicat în Capitală de hotelurile mari, precum Hilton sau Marriott.

Noul manager, al cărui background în industria ospitalităţii este legat de două dintre cele mai scumpe branduri din Capitală, spune că la Rex este nevoie de o restructurare completă şi complexă a businessului şi că primele ţinte reale pe care şi le propune sunt pentru sezonul estival din 2010. “Ne concentrăm pe pregătirea sezonului următor, iar pentru aceasta vizăm restructurarea businessului, pentru ca, de la anul, să putem lucra cu un forecast real”, a declarat Gabriela Oude Vrielink, într-un interviu acordat Business Standard la o săptămână de la numirea sa în poziţia de director general.

La începutul lunii iunie, Iolanda Nanu, director general adjunct la Rex, a plecat, în condiţiile în care poziţia de director general era vacantă, astfel că responsabilităţile manageriale au fost preluate de Rani Adamescu, fiul acţionarului majoritar. “Anul acesta, doar în weekend se atinge un grad de ocupare de 100%. În cursul săptămânii, hotelul nu este ocupat în proporţie mai mare de 50%, iar aceasta în condiţiile în care tarifele au fost reduse cu 25%, de la 400 la 300 de euro pe noapte”, spune noul director.

Gabriela Oude Vrielink, managerul general de la Rex, spune că strategia pe care o are va fi implementată într-un an, maximum doi, iar prima măsură pe care o va lua va fi înlocuirea echipei de conducere. “Voi schimba întreaga linie de management, de la directorul de vânzări până la bucătarul-şef. Deja am adus un nou director de food&beverage, care a lucrat anterior la Hilton.

Pentru posturile de director de vânzări şi marketing aş prefera să recrutez specialişti care cunosc bine piaţa locală, din Constanţa”, a spus noua directoare de la Rex. Gabriela Oude Vrielink a fost recrutată de acţionarul majoritar al hotelului Rex la o lună de la plecarea fostului director general adjunct, Iolanda Nanu. Motivul din spatele demiterii managerului a fost legat, confirma în urmă cu o lună acţionarul majoritar al hotelului, Carmen Adamescu, de faptul că fostul manager al hotelului se afla în conflict de interese, în condiţiile în care îşi dezvolta propria afacere în industria ospitalităţii. Familia Adamescu a cumpărat hotelul Rex în anul 2006 de la omul de afaceri Viorel Păunescu, în urma unei tranzacţii estimate la 10 mil. euro.

În anul 2007, funcţia de general manager al hotelului Rex a fost ocupată de elveţianul Thomas Nikielewski, dar nu pentru mult timp, acesta părăsind şefia hotelului la nici un an. Administrarea unităţii a intrat astfel în mâinile preşedintelui, Rani Adamescu, şi ale directorului general adjunct până la începutul lunii iunie, când aceasta a fost demisă din funcţie. La mijlocul lunii trecute, într-un interviu acordat Business Standard, Carmen Adamescu declara că în viitorul apropiat intenţionează să afilieze hotelul Rex unui lanţ hotelier internaţional, şi atunci se va pune problema unui director general străin. “Până atunci, hotelul va fi condus de un român”, spunea Carmen Adamescu. Gabriela Oude Vrielink a fost, timp de opt ani, director de vânzări şi marketing la hotelul de cinci stele Marriott din Capitală, anterior acestei poziţii lucrând pentru Hilton Bucureşti, unde a ocupat poziţia de sales manager.


Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa: Standard

1 comentarii:

achilianu spunea... / 21 iulie 2009 la 20:29  

sunt de acord cu schimbul de link-uri...numa sa imi zici cum sa tre trec...
sanatate...

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.