Ministerul Turismului vrea publicitate outdoor gratuita pentru campania "Turist in Romania"

Ministerul Turismului (MT) a lansat un anunt catre societatile de publicitate outdoor, prin care le solicita sa puna la dispozitia ministerului, gratuit, panouri publicitare, pentru viitoarea campanie de promovare a turismului intern, "Turist in Romania", a comunicat, vineri, MT, potrivit NewsIn.


"Societatile de acest gen sunt rugate sa puna la dispozitia ministerului, in mod gratuit, panourile publicitare de tip outdoor pe care le au disponibile in perioada 10 iulie - 31 august 2009", se arata in comunicatul ministerului.

Campania "Turist in Romania" a Ministerului Turismului are ca obiectiv promovarea destinatiilor romanesti pe plan intern, in scopul de a constientiza consumatorii de produse turistice cu privire la atractiile pe care Romania le ofera si pentru a determina cat mai multi romani sa isi petreaca vacantele in tara.

Pentru realizarea campaniei "Turist in Romania", care ar trebui sa se desfasoare in perioada 1 august - 25 decembrie 2009, potrivit unui anunt de licitatie al MT, institutia condusa de Elena Udrea va cheltui circa 3.974.790 lei, fara TVA. Banii provin de la bugetul de stat.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa: Bloombiz

Rezervatia Biosfera Delta Dunarii a blocat o investitie a Ministerului Turismului

Departamentul juridic al ARBDD a cerut, vineri, in instanta, anularea intabularii suprafetei de 44 de hectare dintr-o zona aflata in vecinatatea plajei Sulina, actiune pe care a realizat-o primaria municipiului in urma cu cativa ani, transmite corespondentul NewsIn.


Administratia locala din Sulina a avut ca temei legal o hotararea de guvern a Executivului Nastase, prin care este recunoscuta vechea mosie a Sulinei in suprafata de 6.700 de hectare.

Prin Hotararea de Consiliu Local 39 din 2003, primaria isi introduce in patrimoniul privat respectiva suprafata, iar intabularea s-a produs strict doar pe suprafata din zona plajei. In documentul inaintat instantei de judecata, ARBDD precizeaza ca a intrat in posesia intabularii in anul 2009, cand CJ Tulcea a vrut sa demareze proiectul de amenajare a plajei Sulina, finantat de Ministerul Turismului cu 15 milioane de lei.

Proiectul exista, banii au fost alocati de minister, licitatia ar fi putut avea loc, numai ca ARBDD a cerut anularea intabularii.

Potrivit intampinarii formulate de ARBDD, dreptul de proprietate asupra terenului din zona plajei nu a fost demonstrat de catre Primaria Sulina cu documente legale: hotarare judecatoreasca, act normativ expres sau ordin al prefectului cu privire la dreptul de proprietate asupra terenului.

Potrivit documentatiei depuse la Judecatoria Tulcea de catre ARBDD, din cele 6.700 de hectare cat masoara mosia Sulina, 464 de hectare apartin domeniului privat al orasului, alte suprafete sunt proprietati private, iar terenurile proprietatea publica a statului sunt cele constituite din ape de suprafata cu albiile lor minore, malurile si cuvetele lacurilor.

In consecinta, ARBDD considera ca nu s-a respectat legea sau s-a conferit o interpretare eronata, iar instanta va decide acest lucru.

Guvernatorul RBDD, Grigore Baboianu, a declarat vineri, ca pe perioada derularii procesului civil investitia finantata de Ministerul Turismului va fi blocata.

"Trebuie sa stabilim exact cui apartine acest teren. Nu poti face o investitie pe un teren care nu-ti apartine. De aceea am procedat pe cale judecatoreasca la definirea exacta a proprietarului acelui teren. Sper ca formalitatile in instanta sa se desfasoare rapid ca sa nu tinem pe loc lucrurile. Daca instanta decide ca intabularea facuta de Primaria Sulina este corecta atunci se va face un schimb de terenuri cu Primaria. Practic, este vorba despre o suprafata de 3 hectare de teren pe care se vor desfasura constructiile usoare,conform proiectului avizat. Investitia oricum va continua, indiferent de decizia instantei de judecata. Vom proceda legal si moral astfel incat sa nu existe diferende", a declarat Grigore Baboianu.

"Eu nu inteleg ce vor. Nu comentez nimic legat de aceasta actiune a ARBDD pana cand nu stiu cum suna. Ne vom judeca pana la capat si vedem cine are dreptate. Nu pot sa va spun mai mult de atat. Am tot comentat, am tot spus si nimeni nu m-a bagat in seama. Mai bine tac", a declarat corespondentului NewsIn Aurel Dimitriu, primarul orasului din Sulina.

Pana cand judecatorii tulceni se vor pronunta cu privire la ceerea de intabulare a suprafetei de plaja de 44 de hectare, oficial, terenul este al primariei Sulina si se regaseste in inventarul institutiei, aspect acceptat si de ARBDD, in prima faza.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa: Bloombiz

Udrea le propune cipriotilor sa vina in Romania la bai, pescuit si vanatoare

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, in urma intalnirii cu omologul sau din Cipru, Antonis Paschalides, ca Romania are multe de oferit turistilor ciprioti in domeniul turismului balnear, de vanatoare si de pescuit, potrivit unui comunicat remis vineri de MT, conform Newsin.


"Cei doi oficiali au convenit sa formeze un comitet romano-cipriot de cooperare in domeniul turismului. Elena Udrea a aratat ca tara nostra are multe lucruri de oferit potentialilor turisti din Republica Cipru, cu precadere in domeniul turismului balnear, respectiv al turismului de vanatoare si de pescuit", se arata in comunicat.

La intalnirea de vineri, Elena Udrea a primit asigurari ca Romania poate conta pe sprijinul Ciprului in ceea ce priveste accederea tarii noastre in consiliul Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT).

La intalnirea dintre cei doi oficiali a participat si director general a Organizatiei de Turism a Ciprului, Phoebe Katsouris, ambasadorul Republicii Cipru in Romania, Spyros Attas, precum si vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie a Ciprului, Tony Antoniou.

Urmatoarea intalnire a celor doi ministri va avea loc in Cipru, unde ministrul Turismului, Elena Udrea, se va intalni si cu potentiali investitori interesati de turismul romanesc.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa: Bloombiz

Mai putini turisti au vizitat Romania

Innoptarile si sosirile in structurile de cazare turistica au scazut in mai, comparativ cu aceeasi perioada din anul trecut, cu 12,2%, respectiv 10,6%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), transmite NewsIn.


Din cele 550.700 de sosiri inregistrate in mai in structurile de primire turistica, 76,5% sunt sosiri ale turistilor romani, in timp ce turistii straini au reprezentat 23,5%, ponderi apropiate de cele din luna mai 2008.

Sosirile in hoteluri detin in luna mai 2009 o pondere de 75,8% din totalul sosirilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare, in scadere cu 10,0% fata de luna mai 2008.

Potrivit datelor INS, in mai au fost 1.444.400 de innoptari in structurile de primire turistica, din care 81,7% reprezinta innoptari ale turistilor romani, in timp ce turistii straini au reprezentat 18,3%, ponderi apropiate cu cele din luna mai 2008.

In primele cinci luni ale anului, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent, atat sosirile, cat si innoptarile in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare, au inregistrat scaderi cu 14,8 %, respectiv 20%, ajungand la 2.030.300, respectiv 4.673.400, potrivit datelor INS.

Aproximativ 77,8% din numarul total de sosiri au reprezentat sosiri ale turistilor romani, in timp ce turistii straini au reprezentat 22,2% din numarul total de sosiri.

Sosirile in hoteluri detin in perioada ianuarie-mai o pondere de 73,7% din totalul sosirilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare, in scadere cu 15,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 79,8% din numarul total de innoptari, in timp ce turistii straini au reprezentat 20,2%.

In mai au intrat cu circa 16% mai putini straini in tara comparativ cu aceeasi perioada din 2008

In mai au sosit in Romania, prin punctele de frontiera, 660.330 straini, in scadere cu 16,8% fata de luna mai din 2008. Majoritatea vizitatorilor straini provine din Europa (94,4%).

Aproximativ 63% din europenii ajunsi in Romania in mai sunt cetateni ai Uniunii Europene. Dintre acestia, 38,8% sunt unguri, 19,2% sunt bulgari, 10,2% germani si 7,9% sunt italieni.

Sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au scazut in primele cinci luni ale anului in scadere cu 13,3%, ajungand la 2.742.800.

Majoritatea vizitatorilor straini provine din tari situate in Europa (95,3%). Din statele Uniunii Europene s-au inregistrat 64,5% din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania.

Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri in totalul sosirilor vizitatorilor straini s-au inregistrat din: Ungaria (39,0%), Bulgaria (20,2%), Germania (8,9%) si Italia (8,3%).

In mai, au plecat in strainatate 1.008.300 de romani, cu circa 1,7% mai putin romani comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii romani pentru plecarile in strainatate, reprezentand 81,3% din numarul total de plecari.

Comparativ cu luna mai 2008, anul acesta s-au inregistrat cresteri la transportul rutier (2,7%).

Transportul naval a inregistrat in luna mai 2009, comparativ cu luna corespunzatoare a anului precedent, cea mai mare scadere, 31,5%.

In perioada ianuarie-mai 2009 au plecat in strainatate 4.545.300 de romani mii, in scadere cu 1,7%, comparativ cu perioada similara din 2008.

Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii romani pentru plecarile in strainatate (79,8% din numarul total de plecari).

Comparativ cu primele cinci luni ale anului trecut, in 2009 s-au inregistrat scaderi mai mari la transportul feroviar, de 20,4%.

Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare in luna mai 2009 a fost de 28,5% pe total structuri de cazare turistica, in scadere cu 6,8 puncte procentuale fata de luna mai 2008.

Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare in luna mai 2009 s-au inregistrat la spatii de cazare pe nave de croaziera (90,1%) si la hoteluri (34,4%).

Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare in perioada mai - ianuarie 2009 a fost de 21,9% pe total structuri de cazare turistica, in scadere cu 6,6 puncte procentuale fata de aceeasi perioada din 2008.

Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare s-au inregistrat la spatii de cazare pe nave de croaziera (79,5%) si la hoteluri (25,5%).


Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa: Bloombiz

Elena Udrea: Comisionul pentru tichetele de vacanta trebuie limitat

Ministrul turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, pentru NewsIn, ca in acest an trebuie limitat comisionul pentru tichetele de vacanta, insa nu neaparat la pocentul de 10% existent in prezent.


Ministrul Turismului, Elena Udrea, a precizat ca, in prezent, legea tichetelor de vacanta este in dezbatere in Parlament.

Asociatia Agentiilor de Turism (ANAT) a solicitat, in aprilie, eliminarea limitei de 10% pentru comision, avand divergente cu emitentii de tichete privind impartirea acestuia.

Reprezentantii ANAT au declarat, joi, ca agentiile de turism nu accepta tichete de vacanta, deoarece partea care ar reveni agentiilor din comisionul de 10% este prea mica.

"La agentiile de turism nu sunt acceptate tichete de vacanta. De altfel, nici angajatorii nu au comandat tichete, fiind preocupati de reducerea costurilor pe o perioada de criza, chiar daca aceste tichete nu sunt purtatoare de impozit", a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele ANAT, Corina Martin.

Potrivit vicepresedintelui ANAT, Alin Burcea, doar agentiile care au rulaj mare au putut impune ca partea de comision a emitentilor de tichete sa se reduca la 2,5-3,5%.

Reprezentantii ANAT declarau in mai ca agentiile de turism nu isi pot permite sa obtina doar 1-2% din comisionul de 10% pentru tichetele de vacanta.

"Din 10%, cat este comisionul pentru tichetele de vacanta, nu ne putem permite sa pierdem un procent mare. Emitentii de tichete au cerut chiar 7-8% din comision. Nicio agentie de turism nu poate opera cu doar 1-2% din acest comision", declara in mai presedintele ANAT, Corina Martin.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa: Bloombiz

Turismul romanesc are nevoie de o promovare concreta nu de actiuni de imagine

Vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) a declarat joi ca turismul romanesc are nevoie de o promovare concreta nu de actiunile de imagine ale ministrului Udrea,informeaza Newsin.


"E bine sa fii preocupat si de actiunile de imagine, nu stiu daca de imaginea ta sau a Romaniei insa turismul romanesc are nevoie de masuri de promovare clare, concrete si simple. Noi avem nevoie de alte lucruri, nu de semnarea unui protocol cu rusii care sa aduca turisti in tara in 2010-2011. Criza este acum, nu in 2015", a declarat vicepresedintele ANAT, Alin Burcea.

Potrivit acestuia, bugetul de promovare al Ministerului Turismului este unul semnificativ comparativ cu fondurile alocate in acest scop in anii anteriori.

"Sunt foarte multe actiuni de imagine. Este foarte bine ca doamna ministru joaca tenis cu Ilie Nastase in fata Primariei din Paris si ca vine in Delta Printul de Monaco. Totusi, daca vin toti din Monaco in Delta, in trei saptamani i-am terminat (...). Sigur, doamna Udrea este cea mai frumoasa ministra a turismului de pana acum, ca nu o puteti compara cu domnul Agathon, care e barbat si e urat", a declarat vicepresedintele ANAT.

ANAT propune ministerului reinfiintarea Organizatiei Nationale a Turismului (ONT), organism care ar trebui sa se ocupe de promovarea Romaniei ca destinatie turistica.

"Nu statul trebuie sa faca promovarea Romaniei, ci un parteneriat public-privat, format din Ministerul Turismului si asociatiile profesionale. S-a vazut ce prost administrator este statul", a declarat presedintele ANAT, Corina Martin.

Reprezentantii agentiilor de turism propun Ministerului Turismului mai multe masuri pentru stimularea turismului autohton, printre care acordarea de sprijin agentiilor pentru participarea la targurile de turism din Romania si cofinantarea materialelor de finantare pentru incoming de catre minister in proportie de 50%.

De asemenea, agentiile solicita MT si infiintarea unui departament de turism de afaceri.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa: Bloombiz

ANAT sustine ca agentiile de turism nu accepta tichete de vacanta

Agentiile de turism nu accepta tichete de vacanta deoarece partea care ar reveni agentiilor din comisionul de 10% este prea mica, au declarat joi reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), potrivit NewsIn.


"La agentiile de turism nu sunt acceptate tichete de vacanta. De altfel, nici angajatorii nu au comandat tichete, fiind preocupati de reducerea costurilor pe o perioada de criza, chiar daca aceste tichete nu sunt purtatoare de impozit", a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele ANAT, Corina Martin.

Potrivit vicepresedintelui ANAT, Alin Burcea, doar agentiile care au rulaj mare au putut impune ca partea de comision a emitentilor de tichete sa se reduca la 2,5-3,5%.

In prezent Legea tichetelor de vacanta se afla in dezbatere in Parlament. Corina Martin declara in luna mai ca agentiile de turism nu isi pot permite sa obtina doar 1-2% din comisionul de 10% pentru tichetele de vacanta.

"Din 10%, cat este comisionul pentru tichetele de vacanta, nu ne putem permite sa pierdem un procent mare. Emitentii de tichete au cerut chiar 7-8% din comision. Nicio agentie de turism nu poate opera cu doar 1-2% din acest comision", mentiona atunci Martin.

Ministrul turismului, Elena Udrea, declara, in legatura cu acest subiect, ca exista divergente intre agentiile de turism si unitatile emitente de tichete de vacanta in ceea ce priveste impartirea comisionului de 10%, adaugand ca emitentii au vandut, pana in prezent, catre companii si institutii, 20.000 de bilete de vacanta.

Udrea a dat asigurari ca acest comision nu va fi majorat si a precizat ca, in conditiile in care hotelierii vor majora tarifele profitand de afluxul de turisti pe care tichetele de vacanta il va genera, ministerul ia in calcul si stabilirea unei limite a tarifelor la structurile turistice.

Ministerul estimeaza ca, pana la sfarsitul acestui an, vor fi vandute cateva sute de mii de tichete de vacanta.

Autoritatile si institutiile publice pot acorda tichete cadou si de vacanta personalului propriu, cu conditia incadrarii in cheltuielile bugetare aprobate cu aceasta destinatie, potrivit textului Ordonantei de urgenta privind rectificarea bugetara.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa: Bloombiz

Investitiile in hotelurile cu buget redus ar putea creste in Europa

Planurile de dezvoltare ale operatorilor hotelieri din Europa vor fi reduse in 2009, potential de crestere avand doar unitatile turistice cu buget redus si care permit sederea pentru o perioada prelungita, potrivit unui raport al companiei BNP Paribas Real Estate, remis miercuri NewsIn.


Pot aparea oportunitati ca urmare a lipsei acestui tip de oferta pe anumite piete si precautiei tot mai accentuate a clientilor, precizeaza consultantii companiei.

Investitiile in hoteluri au scazut de la 18 miliarde de euro in 2007, pana la 11 miliarde de euro in 2008.

Scaderi drastice de pana la 50% ale volumului de investitii au fost inregistrate in Spania si Italia, reflectand dificultatile financiare ale investitorilor interni, care sunt majoritari pe ambele piete.

"In Europa s-a inregistrat cel mai redus volum de turisti straini in 2008, dintre toate regiunile globului. Rata de crestere a sosirilor, de 4%, inregistrata intre 1995-2007 s-a diminuat la jumatatea lui 2008 si a inceput sa scada semnificativ la sfarsitul anului. In 2009, volumul sosirilor de turisti va stagna", se arata in studiul companiei de consultanta imobiliara.

Potrivit analizei realizate de consultantii BNP Paribas Real Estate, in acest an vor fi avantajate destinatiile interne.

"Cererea s-ar putea reorienta de la calatoriile pe distante lungi la cele pe distante scurte, iar vacantele ar putea fi petrecute tot mai des in tara de origine.

Cererea pentru turism ar putea deveni tot mai polarizata, fiind dominata de destinatiile de lux si cele pentru buget redus. 2009 va fi un an dificil pentru turism, dar exista si oportunitati pentru hotelieri, prin promovarea destinatiilor interne", se precizeaza in raport.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

Hotelurile de pe litoral, mai goale cu 35% in luna iunie


Gradul de ocupare a hotelurilor de pe litoral a scazut in luna iunie cu aproximativ 30-35% comparativ cu aceeasi perioada din 2008, potrivit reprezentantilor ANAT.

Pe litoral, in iunie, a scazut gradul de ocupare cu 30-35%. Si in statiunile montane este aceeasi situatie", a declarat vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Alin Burcea, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, hotelurile din zona montana au in prezent un grad de ocupare de pana la 50%, in conditiile in care se poate vorbi despre profit doar cu un grad de ocupare mai mare de 50%.

"Hotelierii de la munte sunt disperati. Gradul de ocupare este undeva la 40-50%. Profitul incepe de la un grad de ocupare de peste 50%", a explicat Burcea.

Una dintre cauzele pentru care a scazut gradul de ocupare in statiunile montane o reprezinta reducerea bugetelor companiilor pentru organizarea diferitelor actiuni.

Potrivit lui Burcea, hotelurile de la munte erau sustinute pana acum prin conferintele si simpozioanele organizate de companii.

Perioada economica dificila din acest an va determina si o scadere a afacerilor agentiilor de turism cu cel putin 20%, potrivit estimarilor vicepresedintelui ANAT, care este si patronului agentiei Paralela 45.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

Compania aeriana ceha CSA isi reduce flota cu 10%


Compania aeriana ceha Czech Airlines (CSA) a anuntat ca va reduce cu 10%, incepand cu iarna lui 2009-2010, flota compusa la ora actuala din 50 de aeronave, din cauza crizei financiare, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Vom reduce flota companiei cu aproximativ 10%", a declarat presedintele CSA, Radomir Lasak.

Potrivit comentariilor acestuia, compania va intrerupe zborurile directe intre Praga si New York, iar doua avioane Airbus A310 ale companiei vor fi utilizate numai pentru zboruri de tip charter.

CSA se asteapta ca numarul clientilor sa scada cu peste 10% in timpul sezonului estival, cel mai important pentru performanta financiara a companiei.

"Suntem obligati sa implementam astfel de masuri de optimizare, in ciuda implicatiilor sociale", sustine Lasak, care subliniaza ca actuala criza economica a afectat intregul sector aviatic.

Compania CSA, care ar urma sa fie privatizata pana la finalul lui septembrie, a anuntat in mai pierderi inaintea taxelor de aproximativ 49,5 milioane euro pe primul trimestru, din cauza scaderii numarului pasagerilor.

Cu o luna inainte, pilotii grupului ceh au anuntat ca au acceptat reducerea salariilor cu 6%, pentru 12 luni.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

Eximtur a vandut sejururi de 60.000 euro pe tichete de vacanta


Compania Eximtur, unul dintre cei mai mari tour-operatori de pe piata locala, a vandut sejururi in valoare de 60.000 euro pe tichete de vacanta in perioada 15 mai-1 iulie 2009.

Agentia de turism accepta aproape toate tipurile de tichete de vacanta care se emit in Romania.

“Datorita succesului pe care acest program il inregistreaza, in doar 6 saptamani de la prima plata cu tichete de vacanta efectuata tot intr-o agentie Eximtur, compania a realizat vanzari de pachete turistice in valoare de aproximativ 60.000 euro”, a declarat Lucia Morariu, director general al companiei.

Conform acesteia, majoritatea turistilor care au venit cu tichete de vacanta au cumparat in principal sejururi la mare, pretul mediu al unui pachet de cinci zile fiind de 1.300 de lei.

“Ne asteptam ca in perioada urmatoare numarul turistilor care vor solicita plata cu tichete de vacanta a pachetelor de servicii turistice interne sa creasca exponential”, a completat Morariu.

Pretul vacantelor platite cu tichete de vacanta este mai mic cu aproape 9% decat al sejururilor din cataloage sau afisate pe site, potrivit reprezentantilor companiei. “Din informatiile obtinute de la unul dintre partenerii nostri, emitator de tichete de vacanta, pana in prezent, doar acesta a incheiat contracte de emitere de tichete de vacanta in valoare de aproximativ 1 milion de euro”, a mai spus Morariu.

Eximtur a rulat anul trecut afaceri de 40 milioane de euro, din care mai mult de jumatate din incasari au provenit din vacantele vandute in Romania.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

Vanzarile Air France-KLM au continuat sa scada puternic in T1


Vanzarile Air France-KLM au scazut drastic in primul trimestru, punand sub semnul intrebarii tinta stabilita de compania aeriana pentru pierderile operationale din 2009-2010 la 129 milioane euro, a anuntat cotidianul francez La Tribune.

Pierderile din venituri se vor adanci in primul trimestru al anului fiscal 2009-2010", a anuntat La Tribune, citand o sursa din cadrul Air France-KLM.

Vanzarile au scazut cu aproape 20% din aprilie, in contextul in care criza financiara a afectat calatoriile de afaceri, potrivit La Tribune, citat de NewsIn.

Mai multe surse citate de La Tribune sustin ca traficul de pasageri a scazut in mai cu 18%, in timp ce traficul de marfuri a inregistrat un declin de 35-38%.

De asemenea, sursele precizeaza ca situatia din iunie este, de asemenea, negativa, si ca rezervarile pana in septembrie sunt dezamagitoare.

"Rezultatele trimestriale oficiale Air France-KLM nu vor fi finalizate inainte de sfarsitul lunii, asa ca nu facem comentarii", a declarat un purtator de cuvant al companiei. Air France-KLM urmeaza sa prezinte rezultatele oficiale pe 30 iulie.

Vanzarile Air France-KLM au scazut cu 12,2% in ultimul trimestru din anul fiscal 2008-2009, ce s-a incheiat pe 31 martie.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

56. 000 de turisti au fost pe litoral saptamana trecuta


In saptamana 22-28 iunie numarul turistilor aflati in unitatile de cazare de pe litoralul Marii Negre a crescut de la 46. 500 la inceputul saptamanii, la aproximativ 55. 600 in weekend, potrivit unui comunicat al Asociatiei de Promovare Litoral-Delta Dunarii, pe baza informatiilor primite de la Inspectoratul Judetean de Politie Constanta.

Potrivit comunicatului, deoarece perioada vacantelor abia a inceput, se asteapta ca in saptamanile ce urmeaza sa fie inregistrat un numar record de turisti sositi pe litoral pentru acest sezon.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.standard.ro

BNP Paribas RE: Investitiile in hoteluri de 2-3 stele ar putea sa creasca in 2009



Planurile de dezvoltare ale operatorilor hotelieri vor fi reduse anul acesta, dar exista potential de crestere la unitatile, de 2-3 stele din zone turistice, care permit sederea pentru o perioada mai lunga, potrivit unui raport al companiei BNP Paribas Real Estate.

Pot aparea oportunitati ca urmare a lipsei acestui tip de oferta pe anumite piete si precautiei tot mai accentuate a clientilor, precizeaza consultantii companiei.

Investitiile in hoteluri au scazut in 2008, la nivel european, la 11 mil. euro, cu aproape 40%. Piata tranzactiilor din Marea Britanie a generat cel mai mare volum al investitiilor, fiind urmata de Franta si Germania.

Scaderi drastice de pana la 50% ale volumului de investitii au fost inregistrate in Spania si Italia, reflectand dificultatile financiare ale investitorilor interni, care sunt majoritari pe ambele piete.

In comparatie cu celelalte regiuni al globului, in Europa s-a inregistrat cel mai redus volum de turisti straini in 2008. Rata de crestere a sosirilor, de 4%, inregistrata intre 1995-2007 s-a diminuat la jumatatea lui 2008 si a inceput sa scada semnificativ la sfarsitul anului. In 2009, volumul sosirilor de turisti va stagna, estimeaza studiul BNP Paribas Real Estate.

Companiile isi reduc cheltuielile, iar calatoriile de afaceri ar putea scadea in acest an. Cei care calatoresc in interes de afaceri ar putea sa aleaga variante inferioare de transport.

"Destinatiile interne ar putea fi avantajate de aceasta situatie. Cererea s-ar putea reorienta de la calatoriile pe distante lungi la cele pe distante scurte, iar vacantele ar putea fi petrecute tot mai des in tara de origine", se precizeaza in raportul companiei de consultanta imobiliara.

"Cererea pentru turism ar putea deveni tot mai polarizata, fiind dominata de destinatiile de lux si cele pentru buget redus. 2009 va fi un an dificil pentru turism, dar exista si oportunitati pentru hotelieri, prin promovarea destinatiilor interne", se mai arata in raport.

Parteneri www.reklama360.ro

Sursa : www.dailybusiness.ro

Companiile aeriene: Pierderi de 3 mld. dolari in T1

Sectorul international de transport aerian a inregistrat in primul trimestru pierderi de peste 3 miliarde dolari, a anuntat Asociatia Internationala a Transportului Aerian (IATA), care anticipeaza ca nivelul pierderilor va ajunge la 9 miliarde dolari in acest an.

Companiile aeriene: Pierderi de 3 mld. dolari in T1 "Pierderile nete totale din primele trei luni ale anului sunt de peste 3 miliarde dolari, ceea ce reprezinta o deteriorare semnificativa fata de anul anterior", a explicat IATA intr-un raport ce a inclus rezultatele a peste 60 companii aeriene din intreaga lume.

Rezultatul este "in conformitate cu previziunile pentru 2009, ce indica o pierdere neta de 9 miliarde dolari", a adaugat acesta.

Organizatia cu sediul la Geneva, ce reprezinta 230 companii de aviatie din intreaga lume, echivalent cu 93% din traficul aerian international excluzand companiile low cost, si-a coborat drastic dupa luna iunie previziunile anuale.

In martie, IATA prevedea pierderi de 4,7 miliarde dolari in 2009.

Traficul de pasageri este afectat de criza economica ce s-a dovedit a fi mai grava decat se anticipa. Nivelul acestuia a scazut cu peste 10% in lunile trecute, exceptand luna aprilie. Transportul de marfa a fost, de asemenea, lovit de criza, inregistrand o scadere de 17,4% in mai.

"Aceasta criza este cea mai grava pe care am intalnit-o", a recunoscut saptamana trecuta directorul general IATA, Giovanni Bisignani, conform NewsIn.

"Am depasit, probabil, punctul critic, insa procesul de revenire va fi lung", a adaugat acesta, considerand ca reducerea capacitatii avioanelor nu este inca adaptata la cerere.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

CE (Comisia Europeana) propune o lista neagra a companiilor aviatice

Comisia Europeana a propus intocmirea unei "liste negre la nivel mondial" cu companiile aeriene periculoase, dupa accidentul avionului Airbus A310 al companiei Yemenia in apropiere de Comorre.

"As propune o lista neagra similara cu cea existenta in UE", a declarat comisarul pentru transport Antonio Tajani.

De asemenea, a declarat ca va contacta compania aeriana Yemenia, careia ii apartinea avionul, pentru a afla ce s-a intamplat.

Oficialul a precizat ca va face propunerea in cateva zile, la o reuniune la Bruxelles cu presedintii din Organizatia aviatiei civile internationale. "Noi avem o lista neagra, dar ea este valabila numai in Europa. In afara Europei, este doar un indiciu", a precizat el.

Un supravietuitor a fost gasit marti in urma accidentului avionului Airbus A310-300 al companiei aeriene yemenite Yemenia, care s-a prabusit in cursul noptii in apele insulelor Comore cu 153 persoane la bord, dintre care circa 60 francezi, in conditii meteo dificile.

Accidentul intervine la mai putin de o luna dupa prabusirea unui Airbus A330 al Air France intre Brazilia si Franta, potrivit NewsIn.

Cauzele exacte ale accidentului nu sunt cunoscute. "Contactul cu zborul 626 al Yemenia a fost pierdut marti la 01.51", a spus un oficial, care a precizat ca "in acele momente conditiile meteo erau proaste".

Yemenia era sub supravegherea autoritatilor franceze si fusesera constatate "numeroase nereguli" la avion, a spus marti secretarul transporturilor,

Dominique Bussereau. Insa conditiile meteo proaste s-au aflat probabil la originea disparitiei avionului intre Yemen si Comore, a adaugat oficialul francez, subliniind ca Franta va participa la ancheta. Parisul va trimite doua nave ale marinei nationale si un avion Transall.

Dintre cei 142 pasageri, trei erau bebelusi, iar cei 11 membri ai echipajului aveau diverse nationalitati. 52 pasageri veneau de la Paris, 59 din Marsilia, 11 din Cairo, 12 din Dubai, trei din Arabia Saudita, unul din Amman si unul din Damasc.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

Hotelierii au aflat de pachetele pentru familii

Ce promoveaza bulgarii si turcii de ani buni, au descoperit si operatorii romani, adica gratuitatea la cazare pentru copiii sub 12 ani.


Facilitati pentru copii, oferte speciale si noi posibilitati de distractie - asa incearca agentii si hotelierii sa-i atraga pe turisti pe litoralul romanesc.

Cea mai mare realizare a litoralului este oferta de cazare exclusiv gratuita pentru copiii sub 12 ani, care plateau pana acum 50%. "Asta este fara pat special. Acum negociem sa le putem oferi si pat", ne lamureste Corina Martin, presedintele Asociatiei Agentiilor de Turism (ANAT).

Daca Martin considera ca "hotelierii au devenit mai constienti de produsul pe care-l vand", Julian Andrei, de la agentia Blue Line, spune ca, pana acum, numarul clientilor a fost la jumatate fata de 2008. "Cred ca vom avea o scadere de circa 30%. Asta o stiu si hotelierii - cand se termina weekendul, incepe sa-i doara capul", sustine Julian Andrei.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

Elena Udrea vrea sa lanseze un program intitulat "Craciun in Maramures"

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, marti, la Baia Mare, ca s-a gandit la demararea unui proiect guvernamental similar celui intitulat ,,Pastele in Bucovina", numai ca acesta se va numi ,,Craciun in Maramures", transmite corespondentul NewsIn.


Imbracata in straie populare si opinci, Elena Udrea, a participat, marti, la slujba religioasa oficiata la Manastirea Barsana, cu prilejul hramului.

Dupa ce luni ministrul Turismului a declarat ca s-a indragostit de Maramures, aceasta si-a continuat periplul prin judet si in cursul zilei de marti si chiar a continuat afirmatiile magulitoare la adresa judetului.

La slujba au luat parte peste 10.000 de oameni. Ministrul Turismului s-a lasat coplesita de frumusetile locului si a declarat marti ca, imediat ce se va intoarce in capitala, va pregati lansarea unui nou program turistic guvernamental intitulat "Craciun in Maramures".

La fel ca si celalalt program, "Paste in Bucovina", proiectul turistic ce vizeaza petrecerea Craciunului in Maramures va avea in vedere promovarea traditiilor culturale in perioada de iarna.

"Am inteles ca inclusiv printul Charles, al Marii Britanii, a fost aici, la Barsana. Am vorbit cu localnicii, iar ei mi-au spus ca majoritatea turistilor care vin aici sunt straini. Eu zic ca e timpul sa ne cunoastem tara. Asa ca de ce sa nu avem si un program "Craciun in Maramures". Ma voi ocupa personal de pregatirea acestui proiect", a spus Elena Udrea.

Aceasta a mai declarat ca partiile de schi de la Borsa, Cavnic si Suior, bisericile de lemn si Cimitirul Vesel din Sapanta merita toata atentia ministerului pe care il conduce.

Ministrul Turismului a vizitat timp de aproximativ 10 minute si Manastirea Peri-Sapanta, dupa care a poposit la Cimitirul Vesel din Sapanta.

Elena Udrea s-a aratat impresionata si de acest obiectiv turistic, aratand ca nu a mai vazut crucile lui Stan Patras din Cimitirul Vesel din 1985, atunci cand s-a aflat cu scoala intr-o excursie in Maramures.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

De ce plaje trebuie sa te feresti cand ajungi pe litoral

Constantenii veritabili spun despre plajele Perla, Parc si Cazino ca sunt extrem de aglomerate iar despre Modern ca e murdara.


Plaja Modern din Constanta si "3 papuci" sunt si ele populate, inclusiv fonic si arhitectural, si asta gratie zecilor de constructii de tip taraba, care le strajuiesc.

La inceputul lunii iunie, presa constanteana remarca ca, la intrarea in Mamaia, in dreptul hotelului Malibu, o plaja murdara intampina turistii.

La fel se intampla si pe plaja din Mangalia, unde cosurile de gunoi si toaletele ecologice sunt insuficiente, iar diminetile te surprind neplacut cu mirosuri de alge.

Un alt loc de care trebuie sa te feresti sa faci plaja se afla la granita dintre doua statiuni Neptun-Olimp, altadata refugiu al protipendadei. Chiar inainte de cele trei hoteluri Belvedere, Panoramic si Amfiteatru, se afla un mic golfulet care emana mirosuri ingrozitoare, gratie mormanelor de alge care se strang aici.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

CJ Maramures vrea sa amenajeze partii de schi cu 23 mil. euro

Consiliul Judetean Maramures va organiza, in august, doua licitatii pentru a desemna firmele care se vor ocupa de amenajarea domeniului schiabil din zonele Mogosa Baia Sprie si Izvoarele Boriste, valoarea celor doua proiecte fiind de 23 milioane de euro.

Cele doua contracte se vor derula pe o perioada de 2 ani si vor viza construirea a doua partii de schi si amenajarea a doua instalatii de transport pe cablu tip telegondola, potrivit unui anunt de participare al institutiei, citat de Mediafax.

Pentru amenajarea domeniului schiabil din Baia Sprie, CJ Maramures va plati circa 9,8 milioane de euro, fara TVA.

Firmele care doresc sa participe la licitatie trebuie sa depuna doua garantii de participare si de executie in valoare de 400.000 lei, respectiv 7,5% din valoarea contractului.

Termenul limita pentru primirea ofertelor este 17 august.
In ceea ce priveste investitiile din statiunea Izvoarele Boriste, valoarea estimativa a proiectului, fara TVA, este de 13,2 milioane de euro.

Investitorii interesati de licitatie vor trebui sa depuna doua garantii de participare si de buna executie de 550.000 lei, respectiv 7,5% din valoarea contractului, fara TVA.

Totodata, firmele trebuie sa arate ca in ultimii 3 ani au avut o cifra de afaceri cel putin egala cu valoarea estimata a contractului fara TVA.

Termenul limita pentru primirea ofertelor este 14 august.
Finantarea celor doua proiecte se va face, in principal, prin fonduri locale si de la bugetul Ministerului Turismului.

Parteneri www.reklama360.ro

Sursa : www.dailybusiness.ro

10 mil. lei pentru dezvoltarea infrastructurii turistice in Bucegi si Fagaras

cj brasov,infrastructura turistica
Consiliul Judetean Brasov a alocat peste 10 mil. lei (2,4 mil. euro), fara TVA, pentru dezvoltarea infrastructurii turistice in zonele montane inalte din Bucegi si Fagaras, care cuprinde modernizarea bazelor de salvare, constructi de refugii alpine si reabilitarea unor trasee turistice. Pentru aceste lucrari, CJ Brasov va organiza o licitatie publica, potrivit unui anunt de participare al CJ Brasov.

Contractul se va desfasura pe o perioada de 1 an de la data atribuirii.

Printre criteriile de participare la licitatie sunt o cifra de afaceri medie pe ultimi 3 ani de 11 mil. lei (92,6 mi. euro). Data limita pentru depunerea ofertelor este de 14 iulie.

Parteneri www.reklama360.ro

Sursa : www.dailybusiness.ro

Prima scadere a numarului de turisti in Brasov din ultimii 8 ani

Numarul turistilor straini care au vizitat judetul Brasov in primele cinci luni ale anului 2009 este cu o treime mai mic decat in aceeasi perioada a anului trecut, scaderea survenind dupa opt ani de crestere continua a turismului in acest judet.
Prima scadere a numarului de turisti in Brasov din ultimii 8 ani Astfel, anul acesta au venit in judet 23.961 turisti straini, fata de 35.994 anul trecut.

"Din aceste cifre putem trage concluzia ca actuala criza economica si-a pus destul de serios amprenta pe numarul de turisti care au vizitat judetul Brasov“, a declarat Aurelian Danu, directorul coordonator al DJS, citat de NewsIn.

Scaderea survine dupa ce, in ultimii opt ani, intre 2000 si 2008, turismul brasovean a fost in crestere continua. In aceasta perioada, numarul unitatilor de cazare a crescut cu 60,1%, de la 308, in anul 2000, la 493 la sfirsitul lui 2008. Majoritatea acestor unitati de cazare sunt pensiuni, 360, din care 207 in mediul rural, cu 194 mai multe decat acum opt ani. Numarul de hoteluri a crescut si el, de la 38, in anul 2000, la 57 anul trecut.

Turismul din Europa ar putea sa scada cu 3,5%

In aceasta perioada s-a constatat si o crestere semnificativa a numarului de autorizatii de constructie eliberate pentru ridicarea de hoteluri si pensiuni, anul de varf pentru construirea obiectivelor turistice fiind 2007, cand au fost eliberate, la nivelul judetului, 244 de astfel de autorizatii.

Un alt indicator care a crescut constant a fost cel al numarului de turisti, cresterea numarului de spatii de cazare reflectandu-se pozitiv si in acest indicator. Astfel, in 2003, in judetul Brasov au fost cazati 326.366 turisti, numarul acestora ajungand la 581.983 anul trecut.

Din pacate, ponderea turistilor straini in totalul turistilor cazati in judetul Brasov a ramas destul de scazuta, de doar 17,45% anul trecut, adica 101.561 turisti. Pe tari, cei mai multi turisti sositi la Brasov au fost, in toti acesti ani, cei germani, dar au ajuns la Brasov, in numar mare, si turisti din Israel, Italia, Marea Britanie, SUA, Franta sau Spania.

In toata aceasta perioada, principala atractie turistica din judet a fost municipiul Brasov si statiunea Poiana Brasov, care au atras, in primele cinci luni ale acestui an, 80.510 turisti romani si 18.965 turisti straini, ceea ce reprezinta 47% din totalul turistilor cazati in judetul Brasov.

A doua zona ca importanta turistica din judet a fost, in acest an, orasul Predeal, care a fost vizitat de 45.896 turisti, reprezentand 26% din totalul turistilor sositi in judet. Oarecum surprinzator, zona Bran-Moieciu, a atras doar 17.424 de turisti romani si 1.103 turisti straini, reprezentand doar 10,9 % din totalul sosirilor din judet.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

Partiile de schi din Azuga vor avea o instalatie de zapada artificiala, de 2,5 milioane euro

O instalatie de zapada artificiala in valoare de 2,5 milioane euro va deservi toate cele sase partii de schi din statiunea Azuga, instalatie ce urmeaza a fi construita pana la sfarsitul anului, a declarat luni agentiei NewsIn primarul orasului Azuga, Adrian Purcaru.


"Aceasta instalatie de zapada artificiala de 2,5 milioane euro va deservi toate cele sase partii de schi din statiune: Sorica, Cazacu, Azuga Sud, La Stana, Cazacu - varianta, Cazacu Bretea. Fondurile necesare investitiei sunt alocate de Ministerul Turismului. Instalatia va fi construita pana la sfarsitul acestui an", a spus Adrian Purcaru.

Potrivit primarului din Azuga, echipamentele necesare sunt achizitionate de la compania Technoalpin, iar in curand va fi aleasa prin licitatie compania care va construi si monta instalatia.

De asemenea, incepand din luna mai 2008, Primaria Azuga a pus in functiune proiectul "Azuga - statiune cu acces gratuit la internet", de care beneficiaza mai multe pensiuni turistice, restaurante, scoli si primaria.

Orasul Azuga are peste 5.000 locuitori.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

Udrea vrea taxa hoteliera unica de 2%


Ministerul Turismului vrea sa stabileasca o taxa hoteliera unica la nivel national de 2% din valoarea neta a unei nopti de cazare sau a primei nopti din sejur, potrivit proiectului de lege a turismului.

In prezent aceasta taxa este stabilita de autoritatile locale si variaza de la 0,5% la 5%, in functie de nivelul de clasificare al unitatii de primire turistica, informeaza BloomBiz.

Asta inseamna ca hotelierii care percep o taxa mai mare de 2% vor trebui sa o reduca, cum sunt cei din Bucuresti si de pe litoral.

Pentru anul viitor, taxa hoteliera pentru hotelurile din Capitala este stabilita la 3%, iar consiliile locale de pe litoral au stabilit o taxa de la 3,5% pentru unitatile de o stea si de pana la 5% pentru cele de patru si cinci stele.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

Meniu de criza la Pizza Hut


Lantul de restaurante Pizza Hut va lansa in aceasta vara un nou meniu, denumit Big Eat Tiny Price, dedicat celor cu bugete restranse, potrivit site-ului PlanetRetail.com.

Multa mancare si preturi mici este ceea ce doreste toata lumea, iar noi le oferim clientilor aceasta”, se arata in comunicatul companiei dat publicitatii. Totodata, oficialii Pizza Hut au dezmintit speculatiile din ultima vreme legate de o eventuala operatiune de rebranding. “Pizza Hut nu-si va schimba numele. Suntem mandri de numele nostru si-l vom pastra in continuare. In unele campanii de marketing ne-am autodenumit The Hut, dar asta nu inseamna ca ne vom schimba denumirea”, a declarat Brian Niccol, CMO in cadrul companiei.

Pizza Hut a anuntat recent lansarea unui canal de televiziune numit Hut TV, cu circulatie interna, in cadrul propriilor unitati. Momentan, canalul este instalat in 20 de unitati din Florida si patru din Dallas, urmand ca, pana in 2010, reteaua sa fie extinsa in cat mai multe restaurante din Statele Unite.


Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.standard.ro

Turistii de lux ocolesc litoralul romanesc pentru ca ofertele nu sunt atractive


Turistii de lux ocolesc litoralul romanesc pentru ca ofertele de agrement nu corespund standardelor cu care sunt obisnuiti. Infrastructura hoteliera a ramas, cu putine exceptii, la nivelul de acum 30 de ani, plajele si-au pierdut certificatele blue flag, iar serviciile lasa de dorit.

Mai putin de 5% din spatiile de cazare disponibile pe litoral sunt clasificate la patru sau cinci stele. Sudul litoralului arata dezolant, din cauza hotelurilor ceausiste abandonate si a lipsei acute de locuri de distractie, iar in nord sunt destule hoteluri de lux, dar apa si nisipul lasa de dorit.

Nici pachetele turistice nu sunt prea ofertante.

"Faptul ca hotelurile care aveau iesire direct pe plaja nu aveau posibilitatea sa administreze o bucata de plaja si implicit nu puteau sa ofere pachete all-inclusve sau ultra all-inclusive, toate acele pachete pe care le vedem la destinatiile concurente", a precizat Mircea Draghici, project manager divizia hoteluri Eurisko.

In plus, hotelierii nu obisnuiesc sa publice, in avans, preturile, fapt care le-a exclus ofertele din cataloagele internationale. Si romanii sunt mai tentati de alte destinatii de vacanta.

"Romanul va pleca, dar va pleca la putin mai ieftin: Fie ca in loc de cinci stele se duce la un patru stele, fie ca e Turcia, fie ca e Grecia", crede Dragos Anastasiu, vicepresedinte ANAT.

Marea problema a turismului la Marea Neagra este faptul ca atrage doar persoane cu venituri medii si mici, care au putini bani de cheltuit, mai spun analistii.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.standard.ro

RAPPS a investit 3,2 mil. euro in renovarea si modernizarea hotelului Cindrel din statiunea Paltinis


Regia Patrimoniului si Protocolului de Stat (RAPPS) va redeschide, sambata, hotelul Cindrel din statiunea Paltinis, in renovarea caruia au fost investite 3,2 milioane de euro, unitatea fiind clasificata la patru stele, a declarat pentru NewsIn directorul filialei Olanesti a RAPPS, Maria Bercea.

Investitia a cuprins, pe langa modernizarea unitatii, si extinderea capacitatii de cazare de la 35 la 45 de camere, dotarea hotelului cu o sala de conferinte de 100 de locuri, iar clasificarea a urcat de la doua la patru stele.


De asemenea, hotelul va mai beneficia de un restaurant de trei stele, sauna si piscina interioara incalzita. “Dorim ca hotelul sa revina in circuitul turistic si ne adresam tuturor categoriilor de turisti, atat de business, prin intermediul salii de conferinte dotata complet pentru traininguri si intalniri de afaceri, dar si turismului montan”, a declarat Maria Bercea.


Hotelul Cindrel a intrat in renovare in aprilie 2007 si se afla la intrarea in Paltinis, care este cea mai veche statiune turistica din Romania (1884) si se afla la cea mai mare altitudine din tara (1442 m).


Pe langa turismul montan, statiunea Paltinis, situata la 32 km de Sibiu, este recomandata in tratamentul asteniilor, organismului slabit, suprasolicitarii fizice si intelectuale, anemiilor secundare si dereglarilor de crestere la copii, dereglarilor pleuropulmonare (sechele dupa pleurizie si dupa pneumopatii virale sau bacteriale) si bolilor endocrine (hipertiroitism benign).

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.standard.ro

Elena Udrea vrea o linie de croaziera intre Constanta si insulele grecesti

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, sambata, ca intentioneaza sa realizeze o linie de croaziera care sa lege Constanta de insulele grecesti, precizand ca ideea a aparut in urma discutiilor pe care le-a avut cu presedintele Organizatiei de Turism a Greciei (OTG), Ioannis Kofinis.


"Am discutat despre posibilitatea de a aveam un parteneriat regional al tarilor cu legatura la Marea Neagra si despre posbilitatea de a promova produse turistice comune in contextul in care exista o preocupare a Uniunii Europene fata de tarile care au legatura cu Marea Neagra pentru promovarea unor astfel de produse turistice in comun. O varianta pentru un astfel de produs pe care am avut-o in discutie a fost aceea de a crea un produs tip croaziera care sa lege Constanta de insulele grecesti, urmand ca in vizitele ulterioare reciproce sa concretizam toate aceste discutii pe care deja le-am avut aici", a spus, la Constanta, ministrul Elena Udrea.

Ministrul Turismului a sustinut ca aceste initiative se pot concretiza pana la sfarsitul acestei veri, pentru ca "lucrurile se misca repede in turism si Romania nu mai are timp de pierdut". Elena Udrea a afirmat ca Romania si Grecia au produs turistic asemanator, dar a subliniat diferentele dintre cele doua tari.

"Avem un produs turistic asemanator, avem turism de litoral, dar, in acelasi timp, avem si turism cultural si religios. Am facut aceasta invitatie pentru ca era extrem de important sa putem impartasi din experienta Greciei in privinta legislatiei privind turismul, modalitatea de promovare a unei destinatii turistice si a unor produse turistice, in conditiile in care in Grecia turismul aduce aproape 20 % in PIB si in conditiile in care in acest an Grecia si-a dublat bugetul pentru actiunile de promovare, ajungand la 150 de milioane de euro, fata de numai 10 milioane, cat are Romania", a mai spus Elena Udrea.

Ioannis Kofinis a multumit pentru invitatia adresata de ministrul Turismului de a vizita Romania si a invitat-o pe Elena Udrea in Grecia.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa:
Bloombiz