Masaje cu roci vulcanice si impachetari cu ciocolata, pe litoralul romanesc

Daca in vara s-au fript, acum sufla si-n iaurt ca sa nu iasa-n paguba. Dupa un sezon estival nereusit, hotelierii care mentin inca deschise afacerile pe litoral incearca sa-si atraga clientii cu oferte atractive si... relaxante.



Masaje cu roci vulcanice, impachetari cu ciocolata sau cine romantice in restaurante cu vedere la mare, sunt doar cateva dintre…bonusurile cu care hotelierii vor sa-i castige pe turisti.

Pachetele speciale sunt destinate in special weekend-urilor, iar preturile oscileaza intre 200 si 700 de lei, in functie de stelele hotelului ales.

Pe litoral n-au mai ramas multe hoteluri deschise. Angajatii lor promit insa ca ii vor trata regeste pe turistii care vor veni in weekend.

La patru si cinci stele in Mamaia, clientii nu se vor plictisi in camere, promit hotelierii. Sunt invitati sa se relaxeze la sauna sau la jacuzzi.

Nu sunt uitati nici indragostitii sau tinerii proaspat casatoriti. Ei sunt asteptati la hoteluri de lux cu petale de trandafiri si reduceri de pana la 30% la pachetele de weekend. Pentru doua nopti de cazare, cu micul dejun si cina incluse, la care se adauga serviciile de relaxare, romanticii vor plati aproximativ 700 de lei, la camera dubla.

Cum meteorologii anunta temperaturi de pana la 30 de grade Celsius pe litoral, in weekendul urmator, hotelierii spera ca vremea frumoasa le va aduce multi clienti. Nu de alta, dar vanzarile le-au scazut in acest sezon estival, cu 20% fata de anul trecut.


Afla mai multe despre acest subiect pe ProTv

Parteneri : Cazare Brasov

Marile hoteluri pierd bani din cauza scaderii cererii pentru conferinte si seminarii


Veniturile hotelurilor de cinci stele din Capitala din organizarea de evenimente s-au redus de la inceputul anului cu pana la 15%, in conditiile in care bugetele companiilor clienti au fost mai mici, iar cererea pentru conferinte sau seminarii a scazut.


Afacerile marilor hotelieri au avut de suferit nu doar pe segmentul de cazare, unde au operat cu un grad de ocupare in jurul a 50%, ci si pe organizarea de evenimente, care a adus anul trecut aproape 50 de milioane de euro unitatilor hoteliere de lux, potrivit estimarilor ZF.

Cifra de afaceri a celor mai importante cinci hoteluri de cinci stele (Marriott, Radisson Sas, Hilton, Crowne Plaza si Howard Johnson) din Capitala a depasit anul trecut 100 de milioane de euro, iar potrivit ultimelor raportari, jumatate din rulajul hotelierilor este generat de evenimente.

"Incasarile pe segmentul de food & beverage au scazut cu 12-15% fata de anul trecut", a declarat Dina Litzica, public relations si marketing manager al hotelului JW Marriott Bucharest Grand Hotel, care face jumatate din venituri din organizarea de evenimente si jumatate din cazarea clientilor.

Cel mai mare hotel de pe piata dupa cifra de afaceri, care opereaza 402 camere, a avut pierderi de 17,1 milioane de euro la o cifra de afaceri de 38 de milioane de euro, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finante. Hotelul de cinci stele are 12 sali pentru evenimente, care cumuleaza 1.700 de locuri pentru evenimente de tip conferinta.

"Pana acum am avut conferinte internationale, dar si locale, petreceri private, nunti, lansari de produse si traininguri", a precizat ea.

Nuntile si botezurile, la acelasi nivel din 2008

Si hotelul de cinci stele Intercontinental a avut venituri in scadere de pe partea de restaurante si organizari de evenimente.

"Pe fondul conditiilor economice din acest an, dar si din cauza functionarii fara etajul 21 timp de aproape noua luni, am avut incasari mai mici cu 10% din food & beverage. Ca pondere in cadrul veniturilor totale, acest segment reprezinta 35%", a declarat Dana Chiriac, marketing & pr manager al Intercontinental.

Clientii care au solicitat organizarea de evenimente in hotel au preferat anul acesta sa renunte la o noapte de cazare decat sa anuleze evenimentele, pe fondul reducerii bugetelor, dupa cum apreciaza ea. "Clientii au devenit mult mai atenti la cheltuieli si au solicitat mai multa flexibilitate din partea noastra", a sustinut Dana Chiriac.

Pana in momentul de fata la Intercontinental au fost solicitari pentru organizarea de evenimente educationale, precum conferinta "Educativa" sau IMD - in care s-au promovat programele MBA (master of business administration - n.r.).

Sursa: Ziarul Financiar

Partenezi : Cazare Fagaras

MT va deschide vineri Biroul de Turism la Varsovia, cheltuielile minime fiind de 854 euro/luna


Ministerul Turismului (MT) va inaugura, vineri, Biroul de turism al Romaniei la Varsovia, cheltuielile minime de functionare ale Biroului ridicandu-se la 854 euro/luna, a declarat joi directorul de marketing si relatii internationale din cadrul ministerului, Carmen Moraru, citat de NewsIn.


Romania participa in perioada 24-26 septembrie la targul international de turism "Tour & Travel" de la Varsovia, Polonia, pentru care Ministerul Turismului a alocat circa 10.000 euro, in principal pentru amenajarea standului si inchirierea spatiului.

Potrivit reprezentantilor MT, firmele care expun oferte in cadrul standului, care are o suprafata de 21 de mp, sunt operatorii Karpaten Turism si Carpathian Travel Adventure, precum si compania aeriana Blue Air, ca vizitator de specialitate. La editia din 2008 a targului au participat 520 de expozanti din 56 de tari.

Numarul vizitatorilor la acest targ a fost anul trecut de circa 20.000, dintre care 10.065 individuali.