Turismul-Romanesc (stiri-turism): Proprietarul agentiei Christian Tour are in plan sa investeasca in industria hoteliera investde 4-5 stele

Turismul-Romanesc (stiri-turism): Proprietarul agentiei Christian Tour are in plan sa investeasca in industria hoteliera investde 4-5 stele

Proprietarul agentiei Christian Tour are in plan sa investeasca in industria hoteliera investde 4-5 stele

christian tour,investitie hoteluri

Cristian Pandel, proprietarul agentiei de turism Christian Tour, are in plan ca in urmatorii 1-2 ani sa investeasca in industria hoteliara de 4-5 stele din tara.
"Avem achizitionat un teren in zona Bran-Rasnov, insa aceste investitii probabil vor mai intarzia 1-2 ani din cauza conditiilor economice actuale. Complexul hotelier de lux il vom realiza din finantari, de aceea trebuie sa se deblocheze mai intai creditarea", a mai spus pentru DailyBusiness.ro Pandel, fara insa sa precizeze investitia estimata in complex.

Agentia de turism Christian Tour estimeaza pentru primele 6 luni ale acestui an o crestere de aproximativ 5% a cifrei de afaceri, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la valoarea de 8 milioane euro.

Cele mai vandute vacanta ale agentiei in acesta perioada sunt spre destinatii ca Grecia, Turcia si Litoralul din Bulgaria.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.dailybusiness.ro

HVI are un nou director regional pentru Tourism and Hospitality

hvi,tamas glazer,tourism and hospitality
Tamas Glazer (foto) este noul director regional pentru departamentul Tourism and Hospitality din cadrul companiei de consultanta HR Human Value International (HVI), au anuntat reprezentantii companiei.
Tamas Glazer va lucra de la Budapesta si va fi responsabil cu regiunea Europei Centrale si de Est. El va colabora in mod direct cu Petra Votisky, manager HVI Romania.

"Principalul meu obiectiv este dezvoltarea si popularizarea serviciului de Audit Hotelier si in Romania, asa cum am reusit cu succes in Bulgaria si Ungaria. In opinia mea, in Romania, exista potential de dezvoltare a pietei hoteliere, dar in acest moment din cauza crizei financiare strategiile de dezvoltare s-au schimbat si in acest sector de activitate", a declarat Tamas Glazer.

Noul director si-a inceput cariera in industria hoteliera, ca director de vanzari si marketing in cadrul a doua hoteluri de 4 stele din Ungaria. De asemenea, Tamas Glazer a fost implicat in derularea de campanii de marketing si PR pentru diferite branduri hoteliere dezvoltate in sistem de franciza in Romania, Serbia, Bulgaria, Bosnia, Croatia si Macedonia.

HVI este o firma de consultanta HR din Europa Centrala si de Est si regiunea Mediteraneana, dar care desfasoara activitati de executive search, audit organizational si strategii de realocare de personal.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.dailybusiness.ro

Proiect de 80 milioane de euro pentru amenajarea domeniului schiabil in Poiana Brasov

Primaria Brasov va organiza o licitatie pentru a desemna compania care se va ocupa de amenajarea domeniului schiabil al orasului, in special in Poiana Brasov, proiect de 70-80 milioane de euro, care se va derula pe trei ani, a declarat agentiei MEDIAFAX primarul Brasovului, George Scripcaru.


Proiectul presupune amenajarea domeniului schiabil, construirea unui lac de acumulare si a unei instalatii de transport pe cablu, iar licitatia va avea loc pe data de 6 august, relateaza Mediafax.

Valoarea estimativa a lucrarilor, fara TVA, este cuprinsa intre 70 si 80 de milioane de euro, iar banii provin, potrivit lui Scripcaru, de la Ministerul Turismului.

"Lucrarile vor incepe imediat ce se va termina licitatia si vor dura circa trei ani.

Prima etapa, care se va incheia pana la sfarsitul acestui an, prevede construirea unui lac de acumulare pe munte, la Cristianul Mare. Lacul va fi conectat la instalatiile de apa din zona si va fi destinat producerii de zapada artificiala pentru partiile din zona", a spus George Scripcaru.

Amenajarea lacului va costa 2,5 milioane de euro.

Primarul Brasovului a mai spus ca in zona vor fi amenajate si trei noi partii de schi, care vor face legatura intre Poiana Brasov si Rasnov.

"Ne propunem sa facem legatura prin cablu intre Brasov si Poiana Brasov, dar acesta este un proiect separat, care va costa circa 6-7 milioane de euro. Acum lucram la studiile de fezabilitate", a mai spus George Scripcaru.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa: Bloombiz

Tichetele Udrea nu vor aduce mai multi turisti pe litoral

Litoralul romanesc va atrage in aceasta vara cu pana la 15% mai putini turisti romani si straini comparativ cu 2008, potrivit estimarilor realizate pentru NewsIn de agentiile de turism si de asociatiile si patronatele de profil, informeaza NewsIn.


"In acest an vor fi pe litoralul romanesc cu 10-15% mai putini turisti comparativ cu 2008. Aceasta scadere nu este determinata de tarife sau de conditii, ci mai ales de cati bani au oamenii alocati vacantei. Datele prezentate de agentii pana in prezent arata o situatie destul de neplacuta", a declarat secretarul general al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Dragos Raducan.

Estimarile reprezentantului FPTR sunt confirmate si de consultantul agentiei bestturism, Ciprian Enea.

"Numarul celor care pleaca pe litoral sau in strainatate, din Bucuresti, prin intermediul agentiilor de turism s-a redus cu 5-10%. La agentiile de turism din tara lucrurile stau mai prost, scaderile fiind de pana la 20%", a declarat Enea.

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), spera pe de alta parte intr-o stagnare a numarului de turisti pe litoral.

"Anul trecut pe litoralul romanesc au fost circa 1,3 milioane de turisti romani si circa 60.000 de turisti straini. In ceea ce priveste prezenta romanilor la mare in acest an, noi speram sa ne mentinem la nivelul lui 2008.

Pe outgoing, insa se inregistreaza scaderi pe Bulgaria, stagnari pe Grecia, Spania si Tunisia si usoare cresteri pe Turcia, destinatie care se vinde in acest an foarte bine. Numarul romanilor care pleaca in strainatate in acest an s-ar pute reduce insa cu 10-15 procente, situandu-se astfel la nivelul lui 2007", a declarat purtatorul de cuvant al ANAT, Traian Badulescu.

Scaderea numarului de turisti, precum si vanzarea de pachete turistice cu oferte speciale, vor diminua si cifra de afaceri a agentiilor de turism.

"Cifrele de afaceri ale agentiilor si hotelierilor se vor reduce in acest an cu 15-20% comparativ cu 2008. Agentiile vand multe pachete cu oferte speciale si un numar semnificativ din pachetele de vacanta ", a precizat Enea.

Managerul general al agentiei de turism, Christian Tour, Cristian Pardel, a declarat ca in acest an marja de profit se va injumatati.

"Daca nu va fi cu 50% mai mica, cel putin cu 30% mai mica tot va fi". Potrivit lui Pardel 25% din vacantele vandute in acest an de agentie au fost vandute prin sistemul de rezervari timpurii.

In acest an, hotelierii de pe litoralul romanesc ofera o serie de servicii noi care sunt incluse in pachetele, cum ar fi posibilitatea de a plati cinci nopti de cazare pentru a primi sapte, accesul gratuit la piscina si la sezlongurile de la piscina si de pe plaja, acces gratuit pentru copii la babyland, gratuitate la cazare pentru copii cu varste mai mici de 12 ani, potrivit ANAT si reprezentantilor agentiei de turism Mareea din Constanta.

Ministrul turismului, Elena Udrea, declara la inceputul lunii la Paris cu ocazia lansarii campaniei de promovare internationala a Romaniei ca destinatie turistica, ca spera ca, in acest an, turismul romanesc sa creasca cu 10%, comparativ cu 2008, ca urmare a campaniilor de promovare incepute in 2009.

"Sigur ca o crestere a turismului cu 10% fata de anul trecut, dar in conditiile in care peste tot in lume turismul se prabuseste, este o tinta ambitioasa pe care nu stim daca o putem atinge", a declarat, pentru NewsIn, Elena Udrea.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa: Bloombiz

Air France-KLM ar putea reduce numarul angajatilor cu 3%

air france,disponibizari

Air France-KLM ar putea reduce numarul angajatilor cu 3%

Air France-KLM, cea mai mare companie aeriana din Europa, ar putea fi nevoita sa disponibilizeze 3.000 de angajati, dar masura va fi aplicata sub forma pensionarii anticipate, a declarat Pierre-Henri Gourgeon, directorul executiv al companiei, citat de presa internationala.

"La 100.000 de angajati, asta inseamna 2-3%. La fel s-a intamplat si anul trecut. Aceasta este tinta noastra", a declarat Gourgeon, care a precizat ca plecarile vor insemna, de fapt, pensionari.

Directorul executiv nu a confirmat daca Air France-KLM va face disponibilizari temporare care urmare a crizei economice.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.dailybusiness.ro

Aeronava Tarom care a aterizat de urgenta la Madrid avea o fisura la geamul cabinei

Cursa Tarom, RO7443, Bucuresti - Tenerife, care a decolat de pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti ieri la ora 10.30 (ora locala), si-a intrerupt zborul catre destinatia finala si a aterizat, in jurul orei 13:00 ( ora Spaniei), pe aeroportul Barajas, Madrid.

Aeronava Tarom care a aterizat de urgenta la Madrid avea o fisura la geamul cabinei In timpul zborului echipajul a observat o fisura in unul din straturile geamurilor cabinei si a luat decizia de a ateriza la Madrid pentru verificare.

Aeronava, de tipul Airbus A310, avea la bord 200 de pasageri si 10 membri ai echipajului. Manevrele de coborare si aterizare s-au desfasurat in deplina siguranta.

Pasagerii vor fi transportati la Tenerife cu o alta aeronava TAROM. Ora estimata a decolarii catre Tenerife este ora 21.00 (ora Spaniei).

Pasagerii cursei au fost preluati de catre reprezentantii Tarom, de la Madrid, si li se ofera asistenta corespunzatoare in asemenea situatii conform drepturilor pasagerilor.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

Germanwings lanseaza check-in-ul prin telefon

Compania aeriana low cost Germanwings a lansat serviciul de check-in prin telefon care permite pasagerilor sa realizeze formalitatile de imbarcare oriunde s-ar afla.

Germanwings lanseaza check-in-ul prin telefon Pasagerii pot utiliza telefonul pentru a efectua check–in-ul sau pentru a afla orele de zbor si a verifica starea conturilor Boomerang.

“Clientii isi primesc biletul de imbarcare prin mobil, pe SMS sau email. Acest bilet poate fi folosit pentru accesul in zona de control si mai departe, spre poarta”, declara reprezentantii companiei.


Compania Germanwings a realizat acest proiect impreuna cu agentia Mobile Interactive Clanmo.

Linia aeriana opereaza zboruri catre peste 50 de destinatii din Europa, de pe 5 aeroporturi germane: Koln/Bonn, Stuttgart, Berlin Schönefeld, Hamburg si Dortmund.

Germanwings are o flota noua de 27 de avioane noi, tip Airbus A319.


Pentru anul curent operatorul estimeaza un numar de 53.000-60.000 de persoane transportate pe cele trei rute in relatia cu Romania. Anul trecut, Germanwings a transportat 50.000 de pasageri pe rutele din si catre Romania.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

Directori noi la aeroporturile Baneasa si Otopeni

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii i-a schimbat pe Gabriel Tara si Stefan Mladin de la conducerea aeroporturilor internationale "Henri Coanda" (Otopeni) si "Aurel Vlaicu" (Baneasa), cu Sorinel Ciobanu, respectiv George Mihalcea.

Directori noi la aeroporturile Baneasa si Otopeni "Am decis ca la Aeroportul International Baneasa in locul directorului general Stefan Mladin sa il pun pe George Mihalcea , care a lucrat la KLM si Lufthansa si are experienta ampla in domeniu. La aeroportul Otopeni, in locul lui Gabriel Tara l-am numit pe Sorinel Ciobanu, care a fost propus de PSD si a lucrat cu ceva timp in urm la aeroportul Baneasa ocupandu-se de organizarea aeroportuara", a declarat Radu Berceanu (foto), ministrul Transporturilor

Berceanu a subliniat ca noii directori numiti vor avea sarcina de a rezolve problemele care treneaza la cele doua aeroporturi internationale din Capitala, sa ridice calitatea serviciilor si nivelul de trafic pana la sase milioane de pasageri pe an, noteaza NewsIn.


Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

Wizz Air va achizitiona 50 de aeronave Airbus

Operatorul aerian cu tarife scazute Wizz a semnat un acord de principiu cu Airbus pentru achizitia a inca 50 de aeronave A320, in valoare de 3,8 milarde dolari, in perioada 2014-2017.

Wizz Air va achizitiona 50 de aeronave Airbus Toate aeronavele Wizz Air vor fi configurate intr-un sistem cu o singura clasa si 180 de locuri.

“Noua comanda este in concordanta cu planurile noastre de crestere si sustine obiectivul nostru de a deveni linia aeriana preferata din centrul si estul Europei. Eficienta aeronavei Airbus A320 este foarte importanta pentru noi. Aceasta permite operarea la cele mai mici costuri posibile, facilitand astfel oferirea unor tarife de calatorie scazute. Noul angajament reflecta stabilitatea companiei noastre intr-un context dificil al pietei”, a declarat József Váradi (foto), CEO Wizz Air.

Noile aeronave vor permite companiei sa adauge pe parcursul deceniului urmator noi destinatii celor 130 de rute existente in prezent.

Familia de aeronave A320 este recunoscuta drept referinta in segmentul aeronavelor cu un singur culoar. Cu mai mult de 6.320 de aeronave comercializate si 3.850 de aeronave livrate catre mai mult de 300 de cumparatori din intreaga lumea, gama de aeronave A320 este cea mai bine vanduta din lume pe segmentul celor cu un singur culoar. Familia A320 include patru aeronave (A318, A319, A320 si A321), care integreaza acelasi tip de cabina pentru piloti si pasageri si alte sisteme similare.

„A320 este, fara indoiala, cea mai populara aeronava cu un singur culoar. Aceasta este foarte eficienta din punct de vedere operational si atractiva pentru pasageri. Totodata, A320 este cea mai economica aeronava din clasa din punct de vedere al consumului” a declarat John Leahy, COO Airbus.

Compania ce opereaza in centrul si estul Europei a cunoscut o crestere rapida si utilizeaza deja o flota tanara si cu un consum eficient, compusa din 24 de aeronave A320.

Compania low-cost Wizz Air a transportat, in cinci ani, in Europa 18 milioane de pasageri. In prezent, Wizz Air opereaza zboruri in 21 de tari, pe mai mult de 130 de rute.

Compania low-cost Wizz Air estimeaza ca va transporta pe plan local 1,7 milioane de pasageri in 2009, in crestere cu 70% fata de anul trecut, cand a inregistrat 900.000 de pasageri.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

Murad: In doi ani, statiunea Mamaia va intra in declin

Dezvoltarea litoralului romanesc, ca punct de atractie pentru turistii straini, nu ar trebui sa se opreasca doar la statiunea Mamaia, care ar putea intra in declin in circa doi ani, este de parere omul de afaceri Mohammad Murad, care detine compania Springtime Holding, prin intermediul careia controleaza grupurile hoteliere Phoenicia Hotels din Capitala si Perla Majestic de pe litoral.


-Noi aici, in Mamaia, platim apa mai scump decat petrolul. In doi ani, Mamaia o sa-si inceapa declinul, pentru ca a devenit un cartier al Constantei, nu mai este o statiune”, a spus presedintele grupului Perla Majestic, in cadrul unei conferinte de presa de la Mamaia. In acelasi context, s-a dezbatut si problema tichetelor de vacanta, vicepresedintele grupului, Nicolae Buzdun, facand un apel catre reprezentantii agentiilor de turism cu privire la blocarea legii tichetelor de vacanta din cauza ca aceasta limiteaza comisionul unitatilor afiliate la doar 10%.

“Dati drumul la tichetele de vacanta, lasati orgoliile la o parte. Chiar daca pierdem vara aceasta, lasati sa vina turistii la mare”, a spus Nicolae Buzdun. Si secretarul general al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc este de parere ca, mai mult ca oricand, anul acesta litoralul romanesc va trebui promovat prin orice metoda.

“Turistul de litoral este un turist subventionat, iar anul acesta, in contextul crizei, au intarziat vanzarile pentru litoral destul de mult. Faceti contractele cu emitentii doar pentru perioada sezonului estival de anul acesta, ca anul viitor sa puteti renegocia comisioanele”, a spus Dragos Raducan, secretar general al FPTR.

Pentru ca Romania sa poata avea un plan strategic pentru turism, este necesara cooperarea tuturor ministerelor cu implicare directa in industria de profil, considera Murad, care spune ca este dispus sa puna hotelul Phoenicia la dispozitia Ministerului Turismului si a reprezentantilor patronatelor timp de o saptamana pentru stabilirea unei strategii de turism, intrucat Romania duce lipsa de o strategie clara pe acest segment.

“Nu avem cultura capitalista, au trecut 18 ani si nu s-a facut nimic, suntem foarte mult in urma. Ar trebui ca toate ministerele sa coopereze intre ele pentru dezvoltarea turismului, sa lase orgoliile la o parte. Eu sunt dispus sa pun bani si hotelul Phoenicia la dispozitia Ministerului Turismului si patronatelor, pentru o saptamana, doar ca sa dezbatem o strategie pentru turism”, a explicat Murad. Lantul hotelier Phoenicia Hotels din Bucuresti cuprinde hotelul Phoenicia Grand Hotel, clasificat la patru stele, si trei aparthoteluri: Phoenicia Apartments, Phoenicia Aparthotel si Phoenicia Residential Apartments. Grupul mai detine doua proiecte aflate in stadiul de finalizare: Phoenicia Express, de trei stele, situat in Otopeni si Phoenicia Confort, localizat in zona 2 Cocosi. Potrivit lui Buzdun, ambele vor fi inaugurate in urmatoarele trei saptamani. Pe litoralul Marii Negre, reteaua Perla Majestic Grup, se intinde in patru statiuni, cu cinci hoteluri: Perla si Majestic din statiunea Mamaia, Majestic Olimp, Majestic Jupiter si hotel Forum din statiunea Costinesti.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.standard.ro

Hotelul Andy din Predeal, declasificat de Ministerul Turismului

Ministerul Turismului a declasificat joi de la patru la trei stele hotelul Andy din Predeal deoarece nu are personal clasificat si nu pune pune la dispozitia clientilor bar de zi la receptie, au declarat pentru NewsIn, reprezentantii ai M


La primul control au fost constatate mai multe deficiente, nu erau indeplinite toate criteriile pentru categoria de patru stele. Unitatea a primit termen de 30 de zile pentru remedierea neregulilor. Al doilea control a avut loc la 60 zile, termen la care doar o parte din nereguli au fost remediate. Deficientele care au ramas in continuare nerezolvate: personal necalificat (o parte) si nu aveau bar de zi", au declarat reprezentantii ministerului.

Potrivit site-ului oficial al hotelului, unitatea de cazare are 27 de camere, trei apartamente si un aparatent VIP, precum si un restaurant cu o capacitate de 60 de locuri.

Unitatea de cazare din Predeal tine de grupul Andy Hotels, care mai detine si un hotel de trei stele in Bucuresti.

Potrivit datelor furnizate de MT, in 2009 au fost declasificate de la cinci la patru stele hotelul Palm Beach din Mamaia si de la trei la doua stele restaurantul Victoria.

Declasificarea s-a facut in urma celui de-al doilea control al Directiei Generale de Control si Protectie a Turistilor din cadrul Ministerul Turismului.

Ministerul Turismului a declasificat la inceputul lunii iunie hotelul Palm Beach din Mamaia de la cinci la patru stele, proprietarul hotelului, libanezul Clarbel Maroun declarand ca va da in judecata Ministerul Turismului pentru declasificare abiziva.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.bloombiz.ro

TUV Rheinland acorda prima Certificare ECO HOTEL in Romania

TUV RHEINLAND ROMANIA SRL, cel mai puternic organism de certificare din Romania, va lansa in data de 24 iunie 2009, la Hotel Vega Mamaia un nou serviciu, unic in Romania, ECO HOTEL MANAGEMENT SYSTEM.

Acest sistem de management se adreseaza tuturor unitatilor hoteliere si a fost conceput pentru a ajuta aceste organizatii sa-si reduca impactul asupra mediului inconjurator prin prisma activitatii pe care o desfasoara.

Hotelul Vega ***** din Mamaia are privilegiul sa fie primul hotel din Romania care se aliniaza acestui standard european. De aceea avem onoarea sa legam evenimentul de lansare a acestui serviciu cu certificarea acestui hotel, care intr-un cadru festiv, va primi certificatele ce atesta functionarea sistemului de management in activitatea lor hoteliera.

Acest standard exclusivist aduce un plus de valoare hotelului si atesta faptul ca se aliniaza la cerintele europene de protectie a mediului, atat de mult vehiculate si scoase in evidenta in ultima perioada.

In contextul campaniei de promovare a Romaniei pe plan international si mai ales European, Romania, the land of choice, suntem convinsi ca prin acest nou serviciu putem aduce un plus de valoare hotelurilor din Romania, sigla ECO Hotel reprezentand garantia celor mai bune servicii hoteliere, la nivel european, in deplina armonie cu natura.

Pentru mai multe informatii in legatura cu acest serviciu, pentru a ne cunoaste si pentru a afla parerea primilor beneficiar ai acestui serviciu va invitam sa participati la evenimentul din data de 24 iunie 2009, hotel Vega, Mamaia.

TÜV Rheinland Group este un concern modern internaţional de servicii, din care fac parte peste 2.100 de firme membre. Firme membre sunt de exemplu Aldi GmbH & Co. KG, BASF AG, BPW Bergische Achsen KG, Berliner Flughafen GmbH, Berliner Stadtreinigungsbetriebe, Bitburger Bier GmbH, Charité Universitätsmedizin Berlin, DaimlerChrysler AG, Deutsche BP AG, E.ON AG, Excelsior-Hotel, Ford Werke GmbH, Friedrichstadtpalast GmbH, Nestle Deutschland AG, RWE Power AG, Shell Deutschland Oil GmbH, Stadtwerke Düsseldorf AG, Strabag AG, Südzucker AG.

În anul 2004, grupul de firme a atins în peste 150 de locaţii din 48 de ţări o cifră totală de afaceri în valoare de 728 milioane Euro. Din cei 8.700 angajaţi, 41% au activat în afara Germaniei.

TÜV Rheinland Group optimizează, verifică şi documentează în întreaga lume siguranţa şi calitatea produselor şi sistemelor, serviciilor şi persoanelor. Grupul este profilat pe cinci domenii de activitate:

• Service industrial - verifică şi certifică instalaţii şi organizaţii din punctul de vedere al siguranţei, calităţii, tehnicii de protecţie a mediului, tehnicii energetice şi protecţiei muncii.

• Mobilitate şi circulaţie - verifică autovehicule, tehnică auto, aeriană şi feroviară şi realizează evaluări de avarii şi de valoare.

• Siguranţa şi calitatea produselor - cuprinde verificarea produselor, tehnică medicală, compatibilitate electromagnetică, ergonomie şi contribuie la omologările internaţionale de produse.

• Servicii IT - verifică şi optimizează securitatea sistemelor IT şi de comunicaţii.

• Educaţie şi consultanţă - califică, sprijină şi consiliază persoane şi organizaţii în probleme de specialitate, metodică şi strategie.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa: www.comunicatedepresa.ro

Eximtur a vandut vacante cu tichete de 80.000 lei intr-o luna

eximtur,tichete vacanta

Eximtur a vandut vacante cu tichete de 80.000 lei intr-o luna

Agentia de turism Eximtur a vandut sejururi platite cu tichete de vacanta in valoare de circa 80.000 de lei (aproximativ 20.000 euro)in perioada 15 mai - 15 iunie 2009, au declarat reprezentantii agentiei.

Primul turist care a ales sa achizitoneze un sejur prin acest procedeu este un angajat al companiei British American Tabacco, firma care a cumparat tichetele de la agentia de turism Eximtur.

Turismul intern ar putea creste anul acesta cu 15% fata de anul trecut, cand au fost inregistrati circa 4-5 milioane de turisti, in cazul in care tichetele de vacanta vor putea fi utilizate la randament maxim, potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Tichetele de vancata au fost introduse in circulatie in luna aprilie

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.dailybusiness.ro

Tarom zboara de astazi pe ruta Constanta-Cluj

Compania Tarom inaugureaza joi cursa aeriana care va lega orasele Constanta si Cluj, transmite NewsIn.

Cristian Moldovanu, reprezentant al Aeroportului International Mihail Kogalniceanu, a declarat ca pe aceasta ruta vor fi zboruri de doua ori pe saptamana. Astfel, o aeronava va decola in fiecare zi de joi si duminica de la Constanta la ora 11.35 si va ateriza la Cluj-Napoca la ora 12.40.

La Cluj-Napoca, decolarea este programata la 10.00, cu aterizare la Mihail Kogalniceanu la ora 11.05. Avioanele utilizate vor fi de tip Boeing 737.

"Pentru relatii suplimentare privind conexiunile asigurate prin aeroportul Cluj-Napoca, cei interesati sunt rugati sa se adreseze agentiilor de turism“, a precizat Cristian Moldovanu.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

Blue Air va zbura tur-retur din Suceava catre Viena si Venetia

Blue Air va inaugura, la 15 iulie 2009, primele zboruri tur-retur de pe Aeroportul International "Stefan cel Mare" din Suceava catre Viena si Venetia, precum si spre Cluj-Napoca, se arata intr-un comunicat al companiei de smart flying.


Zborurile catre Viena, de pe aeroportul din Suceava sunt programate in zilele de luni, miercuri si vineri, cele spre Venetia - marti, joi si duminica, iar cele catre Cluj-Napoca - zilnic, de luni pana vineri.

Cursele vor fi efectuate in regim tur - retur.

Prin adaugarea acestor trei noi curse, Blue Air ajunge la 17 destinatii noi adaugate anul acesta in orarul de vara.

Blue Air, singura companie de smart flying din Romania, are capital 100% privat romanesc.

Compania este autorizata sa efectueze zboruri regulate interne si internationale de pasageri, zboruri de tip charter la cerere si transporturi cargo.

Flota companiei este constituita in prezent din opt aeronave Boeing 737: trei aeronave seria 737 - 300, doua aeronave seria 737 - 400 si trei aeronave 737 - 800 Next Generation (avand o capacitate de 189 de locuri).

Compania a semnat in 2008 contracte pentru achizitionarea a inca cinci avioane Boeing 737 Next Generation (doua aeronave din seria 800 si trei din seria 900).

Pe parcursul anului 2008, peste 1.110.000 de pasageri au zburat cu Blue Air.

Pentru 2009, Blue Air anticipeaza un total de 1.700.000 de calatori.

Blue Air a inregistrat o cifra de afaceri de 124.130.000 de euro in 2008 si estimeaza 170 de milioane pentru 2009.

In 2008, Blue Air a semnat contractul de concesiune, pe o perioada de 34 de ani, al aeroportului din Bacau, conform caruia compania va investi, in total, 45 de milioane de euro in dezvoltarea infrastructurii, realizarea pistei de decolare-aterizare, extinderea platformelor in vederea asigurarii spatiilor de parcare si operare la sol a aeronavelor, realizarea unui nou terminal, precum si asigurarea sistemului de operare pentru bagaje la plecari si sosiri.

Contractul de cesiune al aeroportului din Bacau se adauga contractului castigat pentru constructia unui nou terminal la Aeroportul Baneasa din Bucuresti, cu o investitie de aproximativ 10 milioane de euro.

De asemenea, anul trecut compania aeriana Blue Air a semnat un contract prin intermediul caruia a fost desemnata ca fiind transportatorul oficial al Postei Romane pentru urmatorii trei ani.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa: Bloombiz

Numarul pasagerilor Tarom a scazut cu 15%, la 4 luni

tarom,numar pasageri 4 luni

Compania aeriana Tarom a inregistrat in primele 4 luni ale acestui an o scadere a numarului de pasageri de 15%, pana la 437.000, potrivit informatiilor Asociatiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).

Gradul de ocupare in perioada ianuarie-aprilie a fost de 48%, in scadere cu circa 11,9 puncte procentuale fata de aceeasi perioada din 2008.

In luna aprilie, compania a inregistrat 124.000 pasageri, in scadere cu 11,7% fata de aprilie 2008. Gradul de ocupare a fost de 53,2% in aprilie 2009, in scadere cu 7,9 puncte procentuale fata de aprilie 2008.

In primele 3 luni ale anului, numarul de pasageri transportati de companie a coborat cu peste 16%, pana la 312.000 de pasageri, grandul de ocupare scazand cu 13,2 puncte procentuale pana la putin peste peste 46%.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.dailybusiness.ro

Qatar Airways a comandat 24 de aeronave Airbus

Operatorul aerian Qatar Airways a comandat, in cadrul Salonului Aerian de la Paris, 24 de aeronave Airbus in valoare de 1,9 miliarde dolari, livrarile urmand sa fie finalizate pana in 2012.

Qatar Airways a comandat 24 de aeronave Airbus Confrom lui Akbar al-Baker, directorul general al Qatar Airways, comanda include 20 de avioane A320 cu un singur culoar si patru modele A321.

Livrarile aeronavelor vor incepe de la sfarsitul anului 2009 si se vor incheia in 2012, a adaugat Al Baker, citat de Le Figaro.

In cadrul aceluiasi targ, Rolls-Royce a primit o comanda de 1,5 miliarde dolari din partea operatorului aerian din Bahrain, Gulf Air, care consta in furnizarea de motoare Trent 700EP incepand din 2012.

Compania canadiana Bombardier a primit o comanda de 1,75 miliarde dolari pentru aeronava sa CRJ1000 NextGen din partea operatorului regional spaniol Air Nostrum.

Peste 2000 de firme din 48 de tari si-au adus produsele la targul aviatic de la Paris. Acesta este cel mai mare targ aeronautic din lume, care, timp de sapte zile, va transforma aeroportul parizian Le Bourget in centrul de interes al industriei de profil.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

Fondul de vanatoare de la Balc va fi scos la licitatie la mijlocul lui iulie

Fondul de vanatoare de la Balc, la care omul de afaceri Ion Tiriac a renuntat, va fi scos la licitatie la jumatatea lunii iulie, dupa ce nicio o asociatie de proprietari nu a facut solicitare pentru atribuirea directa, a declarat consilierul in cadrul MAPDR, Ilie Mihalache.

Fondul de vanatoare de la Balc va fi scos la licitatie la mijlocul lui iulie Reprezentantul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), a explicat ca din cele 44 de fonduri de vanatoare pentru care ministerul a initiat procedurile de atribuire directa in data de 21 mai, doar trei au fost atribuite asociatiilor de proprietari, potrivit NewsIn.

"Au fost noua asociatii care au depus cereri pentru atribuirea directa, insa niciuna nu a fost pentru cel de la Balc. Astfel, acesta impreuna cu alte 40 de fonduri de vanatoare vor fi scoase la licitatie dupa data de 15 iulie", a spus Ilie Mihalache.

Potrivit unui anunt publicat pe site-ul ministerului de resort, fondul de vanatoare numarul 13 Cormaia din judetul Bistrita Nasaud a fost atribuit Asociatiei Cinegetice "Ursul Brun", fondul de vanatoare numarul 51 Rachitele din judetul Cluj a fost atribuit Asociatiei Vanatoresti Cornul de Aur, iar fondul de vanatoare numarul 20 Oituz din judetul Bacau a fost atribuit Ocolului Silvic Privat Oituz S.R.L.

Oficialul MAPDR declara recent ca Ion Tiriac nu a renuntat si la complexul de vanatoare, care are statut de crescatorie de vanat si nu face parte din fondul cinegetic national. Acesta ii va ramane omului de afaceri.

Ion Tiriac a incheiat in anul 2005 un contract cu Regia Nationala a Padurilor pentru o perioada de 10 ani pentru complexul de vanatoare de la Balc, care se intinde pe o suprafata de 1.157 hectare.

In ultimii ani, omul de afaceri Ion Tiriac a organizat pe domeniul de la Balc partide de vanatoare la care au fost invitati importanti oameni de afaceri europeni.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

Udrea vrea reluarea colaborarii cu Rusia in domeniul turistic

Ministrul Turismului, Elena Udrea, si Ministrul Sportului, Turismului si Politicii de Tineret al Federatiei Ruse, Vitali Mutko, au decis reluarea activitatii Comisiei mixte de colaborare in domeniul turismului, se arata intr-un comunicat remis miercuri de Ministerului Turismului, potrivit Newsin.


Potrivit comunicatului, prima si ultima reuniune a acestui for a avut loc acum zece ani. Elena Udrea a propus ca urmatoarea sedinta a comisiei sa aiba loc in cursul acestui an la Bucuresti.

"Cei doi oficiali au convenit asupra unui plan de masuri concrete pentru intensificarea circulatiei turistice dinspre Federatia Rusa spre Romania si reciproc, care cuprinde, printre altele organizarea de vizite ale tour operatorilor rusi in Romania si ale celor romani in Rusia. Discutand despre politicile Romaniei si ale Federatiei Ruse in domeniul turismului, au fost identificate probleme specifice comune legate de infrastructura de transport si turistica sau de sumele alocate promovarii pe plan international", se arata in comunicatul MT.

La Moscova, Elena Udrea s-a intalnit, de asemenea, cu Serghei Spilko, presedintele Asociatiei Industriei Turistice, acesta manifestandu-si interesul fata de turismul balnear, montan si de litoral din Romania.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa: Bloombiz

Hotelul Continental din Bucuresti incearca sa-si recastige gloria

Omul de afaceri Radu Enache, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din Romania, care incaseaza anual aproape 30 de milioane de euro din industria ospitalitatii, a investit 15 mil. euro pentru a deschide in august primul hotel de cinci stele din cadrul lantului Continental, precum si o unitate Ibis de trei stele in Sibiu.

Decizia lui Enache de a pune pe piata din Capitala inca 60 de camere de cinci stele vine in conditiile in care in acest an una din doua camere ale unui hotel de cinci stele a fost goala.

Grand Hotel Continental, situat pe Calea Victoriei din Capitala, va opera 60 de camere, doua restaurante si doua baruri, sali de conferinte si un centru spa de 250 de metri patrati. "Este un fel de boutique hotel si cred ca efortul de a umple 60 de camere va fi mult mai mic decat acela de a umple sute de camere cum au celelalte hoteluri de cinci stele. Stim care este situatia din piata, dar cred ca nu vom avea probleme", a declarat Radu Enache.

Piata hoteliera de cinci stele din Capitala cumuleaza in prezent 2000 de camere in opt hoteluri, care ruleaza anual 100 de milioane de euro. Cei mai mari operatori hotelieri pe piata de cinci stele, raportat la numarul de camere, sunt JW Marriott si Radisson, cele doua unitati avand fiecare peste 400 de camere.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.bloombiz.ro

Germanwings, declin de 6% al numarului de pasageri in mai

Compania aeriana low-cost Germanwings a transportat 663.244 de pasageri in luna mai, in scadere cu 6,3% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Germanwings, declin de 6% al numarului de pasageri in mai In mai 2008, compania aeriana a transportat 708.092 pasageri.

Si gradul de ocupare al aeronavelor Germanwings a inregistrat o usoara scadere, de la 81,2% in mai 2008 pana la 79,2% anul acesta.

Pentru anul curent operatorul estimeaza un numar de 53.000-60.000 de persoane transportate pe cele trei rute in relatia cu Romania. Anul trecut, Germanwings a transportat 50.000 de pasageri pe rutele din si catre Romania.

Linia aeriana opereaza zboruri catre peste 50 de destinatii din Europa, de pe 5 aeroporturi germane: Koln/Bonn, Stuttgart, Berlin Schönefeld, Hamburg si Dortmund.

Germanwings are o flota noua de 27 de avioane noi, tip Airbus A319

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

Nokia lanseaza trei noi telefoane printe care si Nokia E72

Nokia a anuntat lansarea mai multor dispozitive cuplate cu solutii care pot fi personalizate pentru a oferi oamenilor modalitati noi si imbunatatite de conectare.

Nokia lanseaza trei noi telefoane Nokia a lansat noul Nokia E72, cel mai recent telefon inteligent cu tastatura QWERTY completa, care ofera utilizatorilor o experienta de e-mail mobil si mesagerie instanta.

Pentru prima data, utilizatorii vor putea sa instaleze conturile de mesagerie instantanee (IM) oferite de Nokia Messaging direct din ecranul principal. Urmand doar cativa pasi, posesorii de dispozitive vor putea sa se conecteze la conturile IM preferate precum Yahoo! Messenger, Google Talk , Ovi si multe altele. Dispozitivul Nokia E72 va fi livrat incepand de la finalul trimestrului al treilea al acestui an.

Nokia a mai lansat si dispozitivul Nokia 5530 XpressMusic, un telefon compact din gama XpressMusic, care dispune de o interfata tactila pentru accesarea contactelor si a continutului de pe ecranul principal clar si luminos. Bara de contacte, care se “deruleaza”, ofera acces direct la 20 de contacte si la cele mai recente conversatii si actualizari media. De asemenea, ecranul principal ofera acces rapid, printr-o singura atingere, la continut si retele sociale populare precum Facebook si MySpace.

Nokia 5530 XpressMusic extinde gama de telefoane XpressMusic cu ecran tactil si va fi livrat incepand din al treilea trimestru al acestui an.

In plus, dispozitivul compact Nokia 3710 fold adauga o nota personala datorita modelului grafic de pe capac si ofera o gama larga de capabilitati intr-o interfata cu utilizatorul imbunatatita, dar familiara de la prima utilizare.

Alaturi de gama de servicii Ovi, Nokia ofera acces la experiente de Internet mobil unui numar tot mai mare de utilizatori, si va fi disponibil incepand din al patrulea trimestru al acestui an.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

Leul s-a depreciat pana la 4,23 lei/euro

Leul a pierdut teren in primele tranzactiii, de la 4,2220 la 4,2323 lei/euro, in conditiiile in care si monedele celorlalte tari emergente din regiune s-au depreciat fata de euro.

Leul s-a depreciat pana la 4,23 lei/euro La 10:15, bancile cumparau un euro cu 4,23 lei si il vindeau cu 4,2350 lei.

Zlotul polonez a pierdut teren de la 4,5225 la 4,5560 zloti/euro, iar moneda ungureasca s-a depreciat de la 281,10 la 283,48 forinti/euro, potrivit NewsIn.

Pe piata internationala, moneda americana s-a depreciat, la randul sau, treptat fata de euro, de la 1,3749 la 1,3861 dolari/euro, iar la 10:15, ora Romaniei, euro era cotat la 1,3854 dolari.

Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi (de tip overnight) s-au mentinut la 9,2-9,7%, incadrand dobanda de politica monetara, de 9,5%.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

Top destinatii de vara interne si externe. Afla cat costa vacanta

Anul trecut, 1,5 milioane de romani au ales sa-si faca vacanta in alta tara decat Romania. In contextul economic actual, estimarile pentru acest an nu mai indica o crestere a numarului de turisti care vor prefera destinatiile externe, ci se vorbeste mai mult de o stagnare.


Cazarea cinci nopti la un hotel de trei stele din statiunea Jupiter, cu toate mesele incluse costa in luna iulie 200 de euro/peroana, dar preturile pot ajunge lejer chiar si la 500 de euro/persoana.

O noapte la un hotel de trei stele din statiunea Baile Herculane cu toate mesele incluse costa 200 de lei/persoana.

Mai ieftine sunt sejururile la pensiuni si hoteluri de doua stele in Borsa, Maramures, unde o noapte de cazare costa 55 de lei/persoana.

Pe Valea Prahovei, in Predeal, cazarea cinci nopti la un hotel de trei stele cu mic dejun costa 150 de euro/persoana.

Grecia

Un sejur de 7 zile, pe insula Kos, dezvoltata aproape exclusiv ca destinatie turistica, in special pentru vacantele de familie, costa de la 680 euro de persoana, la un hotel de cinci stele. Cine are la dispozitie un buget mai redus, poate alege un hotel de doua stele, unde preturile pornesc, in medie de la 30 euro pe camera.

Bulgaria

Bulgaria este ce-a de-a doua destinatie in topul preferintelor romanilor.

Spre exemplu, pentru un sejur all-inclusive la un hotel de trei stele, cu transport ajunge la 400 de euro/persoana sau mai ieftin, la 256 de euro/persoana la un hotel de doua stele.

Turcia

Turcia se plaseaza pe locul trei, in preferintele romanilor, cu un numar de 150.000 de turisti care au preferat sa se rasfete pe litoralul turcesc.

Turcii stiu sa atraga romanii prin conceptele all-inclusive si ultra-all-inclusive in hoteluri unde au la dispozitie centre SPA, piscine, terenuri de tenis sau fotbal, bai turcesti, jacuzii si sali de fitness.

Turistii mai pretentiosi se pot rasfata in hoteluri de cinci stele, daca sunt dispusi sa scoata din buzunare de la 700 euro pe sejur de 7 nopti de persoana, la 1.500 de euro.

La hotelurile de doua stele preturile scad simtitor: in Kusadasi, o camera dubla cu demipensiune costa 11-17 euro/noapte in luna iulie.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa: Gandul

Proprietarul hotelului Palm Beach da in judecata Ministerul Turismului

Proprietarul hotelului Palm Beach din Mamaia, omul de afaceri Clarbel Maroun, a declarat luni agentiei Mediafax ca va da in judecata Ministerul Turismului pentru ca i-a declasificat abuziv unitatea turistica.


"Vom da miercuri in judecata Ministerul Turismului, pentru ca ne-au declasificat in mod aberant. Ne-au cerut lucruri pe care alte hoteluri de cinci stele din Mamaia nu le au", a afirmat Maroun, citat de Mediafax.

Ministerul Turismului a declasificat, la inceputul lunii iunie, hotelul Palm Beach din Mamaia de la 5 la 4 stele, aceasta fiind prima unitate de cinci stele din Romania careia i-a fost coborat nivelul de clasificare, pentru deficiente privind personalul si calitatea serviciilor.

Potrivit reprezentantilor ministerului, hotelului ii lipsea sistemul de trezire a clientilor, obligatoriu pentru o unitate de cinci stele, nu beneficia de serviciu de birou, reprezentat de prezenta in fiecare camera a unei mape, cu pix si hartie, si ii lipseau, de asemenea, spatiile pentru vanzarea diverselor produse.

Maroun sustine, insa, ca hotelul pe care il detine are serviciu de birou, care include mapa, pix si hartie.

"Cei de la minister au vrut sa avem si cutter, dar le-am spus ca este periculos pentru copii si turisti. Le-am spus ca este o arma de crima si ca pun cutter-e in camera doar daca ma obliga in scris sa fac asta", a afirmat proprietarul hotelului.

Acesta a adaugat ca departamentul de control al ministerului a reclamat absenta liftului pentru personal, obligatoriu pentru un hotel de cinci stele cu mai mult de 50 de camere.

"Noi avem 50 de camere si le-am spus ca renunt la o camera, si astfel nu mai avem nevoie de lift pentru personal. Ei au mai spus ca avem nevoie de grup electrogen, si le-am spus ca voi cumpara. Au mai solicitat sistem de trezire, desi noi avem trezire de la receptie, sau cu ajutorul televizorului, dar ei voiau sistem electronic de trezire. Le-am spus ca daca este obligatoriu, voi cumpara si acest sistem", a continuat Maroun.

El a precizat ca o alta solicitare a Ministerului Turismului, respectiv existenta unui spatiu comercial, este in curs de amenajare.

"Cuiva poate ca nu ii place ca noi avem cinci stele. O sa-i dau in judecata nu pentru ca nu putem functiona si la patru stele, ci din principiu. Pe mine nu ma atrag stelele. Poate ca cineva are nevoie de o stea si s-a gandit sa o ia de la mine", a adaugat Maroun.

El s-a aratat surprins ca ministerul a declasificat hotelul fara sa il avertizeze inainte asupra deficientelor constatate si fara sa stabileasca un termen pentru eventuala rezolvare a acestor probleme.

"Voiau sa-mi ia certificatul de clasificare la cinci stele, dar le-am spus ca li-l dau in instanta. Daca instanta spune sa-mi ia o stea, ma-nclin in fata instantei", a mai spus proprietarul hotelului.

Unitatea are 50 de camere, doua sali de conferinte, piscina si un restaurant de 350 de locuri.

Hotelul Palm Beach era unul dintre cele patru hoteluri de cinci stele din statiunea Mamaia, alaturi de Rex, Vega si hotelul Mamaia. In afara de acestea, pe litoralul romanesc mai exista un singur hotel de cinci stele, Saturn, deschis in anul 2007 in statiunea careia ii poarta numele.

Palm Beach se afla in proprietatea omului de afaceri libanez Charbel Maroun, a carui principala afacere in Romania este plasata in afara turismului, firmele detinute de el fiind specializate in efectuarea de lucrari de reparatii si agenturare de nave.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.bloombiz.ro

Tour-operatorii: Avem preturi mari pentru ca guvernul ne obliga!

Avem preturi mari pentru ca guvernul le ridica, nu directorul de hotel sau de agentie! Toate produsele pentru hotel le cumpar din afara, cu adaos de 200-300%. Pretul se stabileste in functie de preturile de pe piata si in functie de taxele si impozitele pe care le platim. Nu avem nicio facilitate fiscala!", a declarat in cadrul emisiunii From the Top, Ion Antonescu, Director General Marshal Tour.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.bloombiz.ro

Air France va primi 67,4 mil. euro despagubiri pentru avionul prabusit

air france,despagubiri,asigurare

Compania aeriana Air France va primi despagubiri de 67,4 mil. euro ca urmare a pierderii aeronavei Airbus A330, in urma cu circa 2 saptamani in Atlantic, relateaza presa internationala.

Aeronava a fost asigurata la mai multe companii de asigurari, incluzand la Axa Corporate Solutions, care a platit 12,5% din valoarea totala a asigurarii, respectiv 8,4 mil. euro.

Air France este responsabila pentru despagubirea familiilor tuturor celor 228 persoane disparute in accidentul aviatic.

Aeronava Air France a disparut de pe radare pe data de 1 iunie, in timp ce efectua o cursa Rio de Janeiro - Paris.

Parteneri : www.reklama360.ro

ANAT: 80 % din hotelurile de pe litoral vor oferi cazare gratuita copiilor sub 12 ani

Toti copiii sub 12 ani vor avea, incepand de luni, 15 iunie, gratuitate la cazare in aceeasi camera cu parintii, in 80% din hotelurile de pe litoral, a declarat Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Vedeţi imaginea la dimensiunea completă

Martin a afirmat, la o intalnire organizata cu operatori de turism din toata tara, ca saptamana trecuta s-a desfasurat pe litoral o intrunire a Comisiei de Turism din cadrul ANAT, la care au participat reprezentanti ai hotelierilor din Mamaia, dar si din sudul litoralului, ocazie cu care a fost luata aceasta decizie, potrivit Mediafax.


"Le-am spus hotelierilor sa iasa cu programe noi, cu pachete noi pentru atragerea turistilor. Am propus ca un copil pana in 12 ani sa aiba cazarea gratuita in camera cu parintii, dar fara masa gratuita", a afirmat Martin, care a sustinut ca majoritatea hotelierilor de pe litoral au fost de acord cu aceasta propunere.

In prezent, majoritatea hotelurilor de pe litoral practica tarife reduse cu 50% pentru copii.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.dailybusiness.ro

George Copos reclasifica Hilton pe numele Ana Hotels

George Copos, proprietarul Hotelului Athenee Palace Hilton din Capitala, a depus la Ministerul Turismului (MT), cerere de reclasificare pe numele noii societati care administraza unitatea hoteliera, respectiv Ana Hotels, potrivit reprezentantilor MT.

George Copos reclasifica Hilton pe numele Ana Hotels In urma unui control efectuat miercuri de Ministerul Turismului s-a constatat ca hotelul avea certificat de clasificare emis pe numele unei alte societati fata de cea pe care functioneaza in prezent, respectiv Ana Hotels, conform NewsIn.

"In urma controlului, proprietarii hotelului au primit termen de 30 de zile pentru a obtine certificat de clasificare pe noua societate", a declarat, vineri, ministrul turismului, Elena Udrea.

Hotelul a fost si amendat cu 4.000 de lei.

O alta problema pe care hotelul o are este cea a locurilor de parcare, deoarece Primaria Capitalei a reziliat contractul cu firma Dali care incheiase un contract de inchiriere cu Ana Hotels.

Potrivit normelor de clasificare a unitatilor de cazare, pentru a avea cinci stele un hotel trebuie sa ofere clientilor, printre altele, locuri de parcare.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : Wall-Street.ro

Turismul Romanesc cu tichete,la mana privatilor.

Numărul beneficiarilor de tichete de vacanţă va fi foarte redus anul acesta, chiar dacă, potrivit ordonanţei de urgenţă în vigoare, toţi bugetarii ar avea dreptul să le primească, spun reprezentanţii din turism.

Potrivit acestora, doar 100.000 de români îşi vor plăti vacanţele prin intermediul tichetelor, se arată într-un articol din revista Capital. Singurii care nu au dreptul la aceste bonuri sunt funcţionarii publici, spune secretarul general al Federaţiei Industriei Hoteliere, Mihai Râjniţă. „De la reprezentanţi ai ministerului am aflat că cei care ocupă funcţii prin concurs nu au dreptul la tichete”, afirmă Râjniţă.

Deşi guvernul va decide interzicerea totală a tichetelor pentru bugetari, proiectul va fi susţinut de firmele private, e de părere Lucia Morariu, directorul Eximtur. Pe de altă parte, angajaţi din întreaga ţară au semnat, în doar câteva zile, o petiţie împotriva tichetelor, pe motiv că „îngrădesc dreptul la libera circulaţie, duc la îmbogăţirea nejustificată a patronilor de hoteluri din România şi la creşterea nejustificată a preţurilor, şi aşa mari, practicate în turismul românesc”.

În plus, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Ovidiu Nicolescu, a declarat că obligativitatea tichetelor de vacanţă va duce la falimentarea a 20% din IMM-uri. Potrivit calculelor revistei Capital, 10% din companiile private îşi vor trimite angajaţii în concediu cu tichete de vacanţă. Chiar dacă numărul este destul de redus, încurajator este exemplul Ungariei, spune Traian Bădulescu, purtător de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

La vecini, sistemul a fost introdus în 1998. În primul an, de aceste bonuri au beneficiat 60.000 de angajaţi, iar anul trecut numărul acestora ajunsese la două milioane.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, şi-a exprimat convingerea că tichetele vor apărea pe piaţă chiar de Paşte, însă termenul le pare cam optimist celor care urmează să le tipărească.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.evz.ro

Hotelierii sustin ca serviciile all inclusive nu sunt rentabile pentru Romania

Reprezentantii Perla Majestic Group au declarat, vineri, ca multe dintre hotelurile din Romania care au incercat sa vanda pachete all inclusive au renuntat dupa numai un sezon, deoarece nu este un serviciu rentabil, relateaza NewsIn.

Numai noi (Hotelul Perla din Mamaia - n.r) din cele trei hoteluri ale grupului care ofereau servicii all inclusiv ne-am pastrat oferta si anul acesta", a declarat directorul hotelului Mihaela Albu.

Costurile unui hotelier care ofera servicii all inclusive sunt cu 20-30% mai mari decat ale unui operator de structura de cazare care ofera doar mic dejun.

"Serviciile all inclusive nu sunt rentabile pentru hotelierul roman si pentru ca produsele alimentare sunt mult mai scumpe decat in, destinatia care ofera cele mai multe pachete complete", a declarat secretarul general al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Dragos Raducan.

Hotelierii care ofera servicii all inclusive se plang de turistul roman care isi umple farfuria pana la refuz cu mancare, fara a consuma nici macar jumatate.

"Romanii nu declara cate persoane sunt atunci cand se prezinta la hotel cu pachete all inclusive, astfel incat ne-am trezit ca aveau pachete cumparate doua-trei persoane si la masa mai apareau inca una sau doua persoane", a declarat Mihaela Albu.

Un alt motiv pentru care all inclusive-ul nu prinde in statiunile romanesti este legat de faptul ca pe litoralul romanesc se ofera putine posibilitati de petrecere a timpului liber in cadrul complexurilor hoteliere.

"In strainatate la un all inclusive exista diverse posibilitati de distractie in cadrul complexelor hoteliere sau ale resorturilor", a precizat Albu.

In sezonul trecut, doar zece hoteluri de pe litoral au oferit pachete all inclusive.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.Bloom Biz.ro


Mai multe trenuri spre mare

CFR Călători va suplimenta numărul trenurilor spre litoral în perioada 19 iunie-14 septembrie.

Potrivit unui comunicat, în perioada estivală, 42 de trenuri suplimentare vor face legătura între principalele oraşe din ţară şi litoral românesc- 22 trenuri Rapid, 14 trenuri Accelerat şi şase trenuri Personal. Acestea vor pleca din Bucureşti, Arad, Craiova, Timişoara, Deva, Reşita, Braşov, Sibiu, Târgu Mureş, Cluj Napoca, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Galaţi, Iaşi, Suceava şi Botoşani.

Mai mult, se va asigura serviciul de transport cu vagoane de dormit şi cuşete pe traseele: Satu Mare – Mangalia, Sighetul Marmaţiei – Mangalia, Oradea – Constanţa, Cluj Napoca – Mangalia, Timişoara – Mangalia, Suceava – Mangalia şi Arad – Constanţa

Sursa: Evenimentul Zilei

Parteneri : www.reklama360.ro


Peste 3.000 de turisti au venit la mare prin programul "Litoralul pentru toti"

Peste 3.000 de turisti au ales sa-si petreaca o vacanta pe litoralul romanesc prin programul "Litoralul pentru toti", desfasurat in perioada 4 mai - 15 iunie, a declarat Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

In luna mai, gradul de ocupare la hotelurile incluse in acest program a fost de 45%, iar in iunie de 80%, existand si unitati care au avut un grad de ocupare de 100%, potrivit Mediafax.

La acest program au participat 46 de hoteluri de pe litoral.

]Tarifele practicate pentru 6 nopti de cazare, in cadrul acestui program, au fost de 150 de lei - sejurul la un hotel clasificat cu o stea, 250 de lei - sejurul la hotel de 2 stele, 350 de lei - sejurul la un hotel de 3 stele si 470 de lei - sejurul la un hotel de 4 stele.

Urmatorul program "Litoralul pentru toti" se va desfasura in perioada 1 septembrie -15 octombrie.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.dailybusiness.ro

Hotelul de 5 stele Palm Beach din Mamaia a fost declasificat

Ministerul Turismului a declasificat hotelul Palm Beach din Mamaia de la 5 la 4 stele, aceasta fiind prima unitate de cinci stele din Romania careia i-a fost coborat nivelul de clasificare, pentru deficiente privind personalul si calitatea serviciilor.

"In urma unui control intreprins in data de 3 iunie de catre reprezentantii Directiei Generale de Control si Protectie a Turistilor din Ministerul Turismului, hotelul Palm Beach din Mamaia a fost declasificat de la cinci la patru stele pentru nerespectarea prevederilor legale privind criteriile minime de clasificare a structurilor de cazare", au declarat agentiei Mediafax reprezentantii Ministerului Turismului.

Astfel, hotelului ii lipsea sistemul de trezire a clientilor, obligatoriu pentru o unitate de cinci stele, nu beneficia de serviciu de birou, reprezentat de prezenta in fiecare camera a unei mape, cu pix si hartie, si ii lipseau, de asemenea, spatiile pentru vanzarea diverselor produse.

Reprezentantii ministerului au mai constatat ca unitatea era deficitara si in ceea ce priveste personalul, la Palm Beach neexistand nici portar, nici angajat care sa care bagajele turistilor.

"In plus, am gasit mizerie si dezordine intr-o curte interioara a hotelului, unde erau depozitate resturi menajere si nemenajere", au adaugat reprezentantii ministerului.

Unitatea are 50 de camere, doua sali de conferinte, piscina si un restaurant de 350 de locuri.

Hotelul Palm Beach era unul dintre cele patru hoteluri de cinci stele din statiunea Mamaia, alaturi de Rex, Vega si hotelul Mamaia. In afara de acestea, pe litoralul romanesc mai exista un singur hotel de cinci stele, Saturn, deschis in anul 2007 in statiunea careia ii poarta numele.

Palm Beach se afla in proprietatea omului de afaceri libanez Charbel Maroun, a carui principala afacere in Romania este plasata in afara turismului, firmele detinute de el fiind specializate in efectuarea de lucrari de reparatii si agenturare de nave.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.bloombiz.ro