Elena Udrea: Privatizarile discutabile au dus turismul balnear intr-o situatie deplorabila

Ministrul turismului, Elena Udrea, a declarat vineri in deschiderea Conferintei internationale pentru stabilirea strategiei in turismul balnear ca privatizarile facute in anii '90 sunt discutabile si au dus multe statiuni balneo climaterice intr-o stare deplorabila.


"In anii '90 au fost facute privatizari discutabile catre persoane sau companii care nu au activitate in turism. Asta a facut ca foarte multe statiuni sa ajunga intr-o stare deplorabila. Aceste persoane sau companii au avut ocazia de a cumpara pe nimic hotelurile pe care apoi le-au pus gaj pentru a obtine finantari. Asa s-a ajuns ca statiuni intregi sa moara", a declarat ministrul turismului Elena Udrea.

In opinia ministrului, stategia trebuie sa aduca sprijin autoritatilor locale pentru ca acestea sa impuna un comportament economic util pentru cei care detin hoteluri in statiunile balneare.

"Din acest punct de vedere cea mai grava situatie este la Baile Herculane" a precizat Udrea.

Ministrul turismului a mai spus ca Romania are nevoie de foarte mult timp de aceasta strategie pentru turismul balnear.

" In urma cu sase luni cand a fost reinfiintat Ministerul Turismului am declarat turismul balenar o prioritate pentru turismul romanesc. In Romania, exista o treime din izvoarele naturale ale Europei, iar potentialul turismului balnear este permanent si inepuizabil" , a declarat Udrea.

Aceasta a mai spus ca exista o discrepanta intre valoarea turismului balnear si potential, 90% dintre turistii balneo fiind romani.

"Dupa 20 de ani de neimplicare a statului in turismul balnear efectele sunt grave, turistii traditionali din Israel si Germania nemaiaratandu-se interesati de Romania.

Sarcina noastra este de a transforma turismul pentru bolnavi in turism balnear, de tip spa, cum se practica in toata lumea, care sa se adreseze tuturor categoriilor de varste" , a spus Elena Udrea.

Ministrul Turismului spera ca strategia pentru turismul balnear sa fie finalizata pana la sfarsitul anului si sa readuca Romania pe harta destinatiilor de turism de sanatate.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.