Zeci de turisti au luat cu asalt statiunile montane!

Turistii si-au luat cele mai groase haine si au urcat pe munte in Bucegi. N-au regretat niciun moment! In mijlocul lui octombrie, stratul de zapada depaseste 20 de centimetri, asa ca au avut toate conditiile sa incinga o bataie cu bulgari.



Cei care au urcat cu telecabina pe platoul Bucegilor au avut parte de o vreme mohorata, cu ceata si o maxima de 3 grade Celsius.

In plus, vantul a suflat cu putere aproape toata ziua. Dar nimeni nu s-a plans. Oamenii au dat peste zapada si au uitat de frig. S-au batut cu bulgari si asteapta urmatoarele ninsori ca sa vina cu saniile si schiurile.

Turistii au urcat la cota 1400 din Sinaia, dar si la peste 2.000 de metri altitudine. Zapada nu este inca buna pentru schiat, dar oamenii s-au bucurat ca niste copii cand au vazut-o.

Meteorologii ii anunta pe cei care au dus dorul iernii ca vremea va fi la fel de rece si in zilele ce vin. In plus, sunt asteptate si ninsori.


Afla mai multe despre acest subiect pe ProTv

Parteneri : Cazare Munte

MT a alocat 218.500 de euro pentru Targul de Turism al Romaniei


Ministerul Turismului a alocat 218.000 euro pentru editia de toamna a Targului de Turism al Romaniei, suma care a fost cheltuita pentru inchirierea spatiului, dar si pentru evenimentele organizate in cadrul manifestarii, potrivit datelor furnizate de ministerul de resort, informeaza NewsIn.


Potrivit Ministerului Turismului (MT), circa 172.600 de euro din suma totala au fost cheltuiti pentru inchirierea spatiului expozitional si pentru amenajarea standurilor, in timp ce aproximativ 49.900 euro au fost alocati pentru organizarea participarii ministerului la acest targ, printre care si onorariul unei trupe de salsa.

Suprafata totala inchiriata operatorilor participanti la targ a fost de 14.000 metri patrati, din care 7.000 metri patrati suprafata utila, 5.000 mp fiind subventionati de Ministerul Turismului pentru promovarea destinatiilor turistice autohtone.

In acest sens, spatiul de la parterul pavilionului central al expozitiei a fost ocupat de consiliile locale ale principalelor zone turistice romanesti.

Astfel, spatiul inchiriat de Ministerul Turismului la parterul pavilionului central al Romexpo a fost ocupat de un numar de 36 de administratii publice locale si asociatii de promovare a turismului romanesc, care si-au amenajat, din fonduri proprii, standuri de prezentare a diferitelor destinatii romanesti.

De asemenea, MT precizeaza ca ministerul a avut in cadrul targului un birou de prezentare de 10 metri patrati. Alte suprafete inchiriate de minister au fost puse la dispozitia unor mesteri populari, precum si a unor asociatii profesionale si patronale din domeniul turismului, printre care Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), ANTREC, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, Organizatia Patronala a Turismului Balnear (OPTBR), Federatia Industriei Hoteliere din Romania (FIHR).

Ministerul Turismului mentioneaza ca suma finala cheltuita de minister pentru participarea la TTR 2009 poate fi mai mica decat suma alocata.

"Suma finala achitata de minister poate fi mai mica decat cea alocata, informatiile urmand sa fie disponibile dupa efectuarea platilor catre partenerii contractuali, proportional cu nivelul serviciilor prestate", a comunicat luni minsterul de resort.

In perioada 15-18 octombrie a avut loc la Romexpo cea de-a XXII-a editie a Targului de Turism al Romaniei (TTR) 2009-editia de toamna, expozitie care a reunit operatorii activi din domeniul turismului.

Potrivit ministrului turismului, Elena Udrea, aceasta editie a fost destinata promovarii destinatiilor turistice interne.

Directorul general al Romexpo, Doru Simovici, a declarat ca Ministerul Turismului a contribuit cu 35% din valoarea investitiei pentru organizarea targului, in timp ce Camera de Comert si Industrie a Romaniei a acoperit restul de 65%.

Sursa: Bloombiz

Parteneri : Cazare Munte

Basescu: "pacat" ca ne petrecem concediile, in afara Romaniei


Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, in cadrul Targului de Turism al Romaniei, ca nu si-a petrecut nicodata concediile in afara tarii nu pentru ca are un patriotism exagerat, dar in Romania totul e atat de frumos incat e pacat sa pleci in concediu in alta parte.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/781/10376/4821651/1/colaj.jpg

"De sarbatori voi ramane in tara. Eu nu mi-am petrecut niciodata concediile in afara tarii, nu pentru ca am un patriotism exagerat, dar e totul atat de frumos in Romania, ca e pacat sa te mai duci in alta parte in concedii", a spus Basescu.

Seful statului a vizitat, duminica, Targul de Turism al Romaniei, desfasurat in cadrul Complexului expozitional Romexpo, si s-a aratat incantat de expozitie.

"Cred ca este o expozitie necesara si utila pentru cei interesati de turism, mi-a placut modul de prezentare a standurilor. Fiecare localitate participanta a incercat sa puna in valoare ce are mai frumos si cred ca si cei care se mai indoiesc daca merita sau nu sa fii roman, daca vad aceasta expozitie vor fi mandri de cat este de frumoasa tara", a adaugat Traian Basescu.

Traian Basescu a vizitat standurile principalelor zone turistice din Romania, prin care Sinaia, Predeal, Maramures, Sighisoara.

La standul Maramuresului seful statului a primit in dar o traista populara. Presedintele a mai primit de la reprezentantii Tinutului Secuiesc un medalion din piele in forma de ancora, iar de al standul Vrancei a primit o sticla de vin.

Ministrul turismului Elena Udrea a declarat ca presedintele ar trebui sa primeasca titlul de "cel mai loial turist", datorita faptului ca acesta isi petrece toate vacantele in tara. "Cred ca ar merita titlul de cel mai loial turist pentru ca din cate stiu isi petrece toate vacantele in tara. Stiu ca prefera zona Prahovei, dar vom incerca sa il convingem sa mearga si in Maramures", a spus Udrea.

Sursa: Bloombiz

Parteneri : Cazare Munte

Craciun si Revelion in rate pana la Paste


Dupa ce agentiile de turism extern au acceptat cartile de credit ale clientilor pentru plata in rate a vacantelor, acum a venit randul hotelierilor din statiunile de pe Valea Prahovei sa recurga la aceasta metoda.


Astfel, cei care nu au destui bani pentru un sejur de Revelion sau de Craciun pot plati zece rate hotelierului printr-un card emis de o banca ce colaboreaza cu acesta.

Pentru un pachet de Craciun la un hotel din Poiana Brasov, de trei nopti cu cina festiva costa 135 de euro/persoana, iar de Revelion, pretul este de 383 euro/persoana si include patru nopti cazare cu demipensiune si cina festiva din noaptea dintre ani.

Targul de Turism care se desfasoara in acest weekend in Capitala, ofera pachete pentru Craciun la pretul de 297 euro/persoana, patru nopti cazare, mic dejun si cina festiva.

N-au fost uitate insa, oferte spreciale pentru schi in Austria, Bulgaria si Sovacia. Astfel, o minivacanta in Austria are un pret de plecare de la 120 de euro/persoana pentru trei nopti de cazare cu mic dejun sau demipensiune, in functie de unitatea de cazare aleasa, dar si abonament de schi pentru doua zile.

In Slovacia, se gaseste cazare in apartamente, unde pretul pentu o persoana pentru o noapte cu ski pass si bonus-uri costa intre 8 si 20 de euro.

Sursa: Bloombiz

Parteneri : Cazare Munte