Au cazut cu masina intr-o rapa de pe Transfagarasan!

TransfagarasanO masina a cazut intr-o rapa, pe DN 7 C - Transfagarasan -, in zona inchisa circulatiei, iar cele trei persoane aflate in autoturism au ramas incarcerate, fiind scoase in urma interventiei salvamontistilor.

Cei trei barbati aflati in masina au fost preluati de doua ambulante si dusi la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu, doi dintre ei fiind in stare grava.

Potrivit medicilor de pe ambulanta, unul dintre raniti este in stare foarte grava, avand multiple traumatisme si fiind suspect de fractura de coloana.

Un alt tanar are si el numeroase fracturi, medicii considerand ca si starea acestuia este grava, iar cel de-al treilea are fracturi, insa starea sa este buna.


Afla mai multe despre acest subiect pe ProTv

Parteneri : Cazare Munte

Doar un roman din patru a mers in vacanta anul acesta


Mai putin de trei sferturi dintre romani au mers anul acesta in concediu, din cauza bugetului tot mai restrans alocat pentru vacanta.


Romanii au ales sa renunte la vacante, din precautie, aceasta fiind o atitudine diferita fata de cea din anii trecuri, cand romanii se imprumutau la banci ca sa mearga in concedii.

Astfel, doar 57% dintre romanii din mediul urban au ales sa mearga in concediu in aceasta vara, dupa cum arata un studiu realizat de compania de cercetare de piata 360insights, citat deBusiness Magazine.

Acestora li se adauga 18% dintre romani, care au declarat ca intentionau sa mearga in concediu, insa mai tarziu, in lunile de toamna.

Sapte din zece romani care au mers in concediu au ales sa il petreaca in tara, in timp ce cei care au preferat sa treaca granitele au mers in Grecia, Italia, Bulgaria, Turcia sau Spania.

In continuare, litoralul Marii Negre ramane cel mai solicitat, insa, in ultima perioada, a crescut si interesul pentru zonele rurale din Bucovina, Bran-Rucar-Moeciu, Praid si Maramures.

Sursa: Bloombiz

Revelion la pret de criza , Cele mai mici preturi


Pachetele turistice pentru sezonul de iarna, incluzand si Revelionul, costa in medie cu 15% mai putin fata de cele de anul trecut pentru destinatiile romanesti si cu 20-25% pentru cele externe, potrivit datelor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).


Cu toate acestea, ANAT estimeaza, pentru perioada sarbatorilor de iarna, o scadere de 10% a circulatiei turistice comparativ cu anul trecut, informeaza Mediafax.

Destinatiile de iarna vandute cel mai bine sunt statiunile din Romania, Austria si Bulgaria.

Pe Valea Prahovei, in Poiana Brasov si Predeal un pachet de 3-4 nopti de Craciun, la unitati de 3-4 stele, cu toate mesele incluse, costa intre 550 si 900 de lei, iar un pachet similar, dar de Revelion, costa intre 1.000 si 2.500 de lei.

Alte statiuni montane, precum Arieseni, Borsa sau Vatra Dornei, practica preturi de 400 - 600 lei pentru un pachet de 3-4 nopti de Craciun, la unitati de 3-4 stele, cu toate mesele incluse, si de 800 - 1.600 lei pentru un pachet similar, care include Revelionul.

Pentru trei nopti de Craciun sau de Revelion la un hotel pe Litoral turistii vor plati in medie 150 de euro, in conditiile in care cursul valutar indica 42961lei/auro

In Austria, cinci nopti de Revelion costa 190-250 de euro la pensiuni, circa 500 de euro la un hotel de trei stele si 800 - 1.000 de euro la patru stele.

Destinatiile exotice si croazierele au inregistrat cele mai mari cresteri, respectiv 25% pentru Revelion in acest an , pretul unui pachet de 12-14 zile la un hotel de patru stele din Republica Dominicana sau Cuba, cu pensiune completa si transportul cu avionul inclus, fiind intre 2.500 si 4.000 de euro.

Sursa: Bloombiz

Casele traditionale, incluse intre structurile de primire turistica


Senatorii au adoptat, miercuri, o initiativa legislativa prin care intre structurile de primire turistica sunt incluse casele traditionale, ai caror proprietari se ocupa direct de activitatea turistica, fara a avea personal angajat.


Senatorii au adoptat, cu amendamente, o initiativa legislativa pentru modificarea Ordonantei 58/1998 privind organizarea si desfasurarea activitatii de turism in Romania, precizeaza Mediafax.

La propunerea Comisiei economice, sesizate pentru intocmirea raportului, senatorii au adaugat la textul de lege definirea casei traditionale.

Astfel, casa traditionala este definita ca fiind structura de primire turistica cu functiune de cazare, care are capacitate de cazare de maximum 5 camere, este chiar locuinta cetateanului din zona rurala respectiva si respecta stilul arhitectural traditional regional.

Conform actului normativ modificat de senatori, proprietarul casei se ocupa direct de activitatea turistica, fara a avea personal angajat, si ofera turistilor posibilitatea de a lua parte la activitatile agricole, gospodaresti, mestesugaresti si, in general, la viata traditionala de zi cu zi, specifica zonei.

In initiativa legislativa amendata se mai arata ca aceasta activitate are un caracter ocazional si sezonier, in mod special pe timpul verii, al sarbatorilor de iarna si de Paste si al altor sarbatori specifice.

Proiectul legislativ, initiat de un grup de cinci deputati PDL, Sanda Ardeleanu, Ioan Balan, Dan Gospodaru, Dumitru Pardau si Eugen Uricec, a fost dezbatut de Senat in calitate de prima Camera sesizata.

Sursa: Bloombiz

Ce vor sa vada americanii in Bucuresti !?


Centrul Vechi, Caru cu Bere, Calea Victoriei, Piata Matache si zona Armeneasca sunt cateva dintre atractiile Capitalei, ce trebuie vazute.


Una dintre atractii o reprezinta zona Lipscani, "o particica minuscula din fostul centru vechi al Bucurestiului". Tot aici, o alta atractie este Caru cu Bere, local emblematic al orasului. Reuters indeamna vizitatorii sa nu rateze, in drum spre celebra berarie, manastirea Stavropoleos, ce reflecta stilul brancovenesc din arhitectura romaneasca - "un amestec bogat de motive bizantine si baroce".

De asemenea, nu trebuiesc ratate Curtea Veche, fosta resedinta a lui Vlad Tepes, - aflata la o aruncatura de bat, dar si o plimbare pe Calea Victoriei, pana la Cercul Militar National.

Alte opriri sunt la Muzeul Taranului Roman - "un exemplu esential de arhitectura neoromaneasca", si la Casa Poporului, de unde vizitatorii pot admira orasul, pe terasa Muzeului National de Arta Contemporana.

Pentru a manca mai sunt recomandate Casa Doina, Ici et La, dar si Athenee Palace Hilton.

Sursa: Bloombiz

Romania nu are o imagine distincta ca brand de tara


Romania nu are o imagine distincta ca brand de tara si ocupa locul 81 din 102 de state in raportul Country Brand Index (CBI) pentru 2009 al companiei FutureBrand.


"Romania este nedezvoltata ca brand.

Locuitorii din alte colturi ale lumii cunosc Romania foarte putin, iar profilul tarii nu este distinct", se arata in raportul CBI, preluat de Mediafax, care cuantifica imaginea unei tari in functie de 29 de criterii, de la istorie la mediul de afaceri si situatia economica.

Capitolele la care Romania se regaseste in prima jumatate a clasamentelor sunt "mediul natural" (locul 19), "istorie" (44), "tehnologie de varf" (45), "puterea de cumparare" (45), respectiv "standardul de viata" (47).

In studiul CBI din 2008, Romania a ocupat locul 76 din 78 de tari analizate.

Pe primul loc in clasamentul CBI de anul acesta se situeaza Statele Unite, urmate de Canada, Australia, Noua Zeelanda si Franta.

Sursa: Bloombiz