Udrea: Daca PSD nu voia un minister al turismului, putea sa nu voteze aceasta structura a Guvernului


Elena Udrea a declarat, sambata, ca, daca PSD nu dorea infiintarea unui minister al Turismului, avea posibilitatea sa nu voteze aceasta structura a Guvernului, dar a subliniat ca este nevoie de un asemenea minister pana cand Romania se reaseaza pe harta internationala a destinatiilor turistice, precizeaza NewsIn.


"Este o diferenta majora intre ce face clasa politica legat de turism si ce fac oamenii care chiar au activitate de turism si sunt legati de acest domeniu. Este o diferenta uriasa intre aceasta atitudine electorala, politicianista in care spunem sa sunt unii - PSD, PNL - care spun ca n-ar fi nevoie de un minister al turismului, si ce spun oamenii din turism, ca sunt eu ministru sau va fi altcineva", a afirmat Elena Udrea, sambata, la Tusnad.

Ministrul considera ca, pana cand se creaza cadrul legislativ si incep sa vina investitiile si pana cand Romania se reaseaza pe harta internationala a turismului, este nevoie de un minister al Turismului. Dupa aceasta, spune Elena Udrea, cand lucrurile vor merge bine si nu va mai fi nevoie de interventia statului pentru a aduce investitii si investitori in turism si cand nu va mai fi nevoie ca statul sa intervina pentru a promova Romania, lucrurile vor fi mai simple si atunci va fi suficient un secretar de stat sau o agentie.

"Pana atunci, cu resursele pe care le are Romania si cu dezastrul pe care-l traieste in turism, obligatoriu trebuie sa existe un reprezentant al turismului cu puteri egale in Guvern ca si ceilalti ministri", a mai spus Udrea.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, vineri, la scoala de vara a TSD, ca el a fost cel care a propus infiintarea Ministerului Turismului si denumirea tuturor celorlalte ministere, dar ca nu a fost si cel care a stabilit titularii acestor portofolii.

Afirmatiile lui Mircea Geoana au fost facute in contextul in care antevorbitorul sau, ministrul Constantin Nita, a spus ca nu este nevoie de un minister al turismului cata vreme nu exista "un produs turistic adevarat".

"Pe vremuri ministerul ( n.r. cel pe care il conduce, Ministrul pentru IMM-uri) se ocupa si de turism, acum turismul s-a dus in alta parte si aici intr-adevar ca trebuie sa facem o promovare a turismului", a spus ironic Nita.

"Inainte de a fi politicieni trebuie sa fiti profesionisti, sa stiti carte, sa stiti meserie, pentru ca nici Parlamentul si Guvernul nu sunt nici saloane de moda, nici saloane de frumusete. Acolo trebuie sa aplici ceea ce ai invatat la scoala, daca stii, daca nu stii, improvizezi. De aceea in Romania exista foarte multa improvizatie si ca sa fiu mai clar in Romania nu se poate face turism pana nu ai un produs turistic adevarat- drumuri, aeroporturi, cai ferate, scoli, profesionisti. In momentul cand ai acest lucru faci o campanie de promovare, chestiile astea se invata la facultatea de stiinte economice", a continuat ministrul.

La finalul interventiei lui Nita, liderul TSD, Nicolae Banicioiu a incercat o gluma la adresa afirmatiilor ministrului: "Nu stiu de ce v-au luat Turismul si l-au dat in alta parte".

Pe de alta parte Mircea Geoana, a explicat ca el este responsabil pentru existenta Ministrului Turismului, fiind cel care, in Coalitie, a stabilit toate titulaturile si ministerele.

"Absolut tot ce este astazi structura guvernamentala ca titulatura si ca ministere a fost ceea ce am propus eu. Da, minister cu minister ceea ce s-a propus, am considerat ca este un lucru bun sa avem turismul chiar cu un minister mic, dar care sa reprezinte intr-adevar un catalizator", a spus Geoana.

Parteneri : Cazare Bran

Sursa:
Bloombiz