Udrea: Speram ca legea turismului sa intre în Parlament la inceputul viitoarei sesiuni

Legea turismului ar putea intra in Parlament la inceputul viitoarei sesiuni, a declarat, joi, ministrul Turismului, Elena Udrea, la seminarul Mediafax Talks about Romanian Tourism.


"Speram sa putem sa intram cu acest proiect de lege pe ordinea de zi a Parlamentului la inceputul viitoarei sesiuni", a spus ministrul. Udrea a adaugat ca se asteapta ca aceasta lege sa treaca cu usurinta prin Parlament. Proiectul de lege prevede printre altele infiintarea unei institutii de tip parteneriat public-privat care sa se va numi Organizatia Romana pentru Turism si care se va ocupa de promovarea Romaniei ca destinatie turistica.

"Speram ca la un moment dat rolul Ministerului Turismului sa se diminueze. Sper ca in cinci-zece ani sa nu mai vorbim de Ministerul Turismului si sa ne gasim cu totii un alt job", a precizat Udrea.

Ea a mai spus ca turismul romanesc nu inregistreaza scaderea pe care o are acest segment al economiei in alte tari.

"Sunt probleme, dar mai mici decat ne-am asteptat", a adaugat oficialul din turism. Udrea a mai spus ca se asteapta ca ponderea turismului din PIB sa ajunga la 7% in 2014, fata de 3,7% cat este acum.

De asemenea, ministrul Turismului estimeaza o crestere cu 15% a numarului de turisti in urmatorii doi-trei ani.

Udrea a vorbit si despre faptul ca multe companii din turism functioneaza la limita legii.

"Daca am aplica legea in litera ei, jumatate din turism ar fi sanctionat, daca nu chiar inchis", este de parere ministrul Turismului.

Potrivit oficialului exista si ideea infiintarii unor societati care sa administreze statiunile turistice.

"Macar pentru moment este o solutie buna. Este dificil sa justifici autoritatea unui primar ales la nivel local pentru a gestiona resurse turistice de importanta nationala", considera Udrea.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.