Udrea: Pretul de inchiriere al plajelor a scazut de la 9 euro/mp pana la 2 euro/mp

Pretul pentru inchirierea plajelor de pe litoralul autohton au scazut de la 9 euro/mp la 2 euro/mp, in urma eliminarii intermediarilor, iar ministrul turismului spera ca aceasta diminuare se va regasi si in preturile pentru cazare, a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, Elena Udrea, citata de NewsIn.


"Metrul patrat de plaja este inchiriat acum la pretul de doi euro, direct de la Directia Apelor Dobrogea Litoral (DADL), fata de noua euro cu cat era inchiriat inainte de catre administratorii plajelor si intermediari.

Sper ca aceasta diferenta sa se regaseasca in pretul platit de turisti la cazare", a declarat joi ministrul turismului, Elena Udrea.

Aceasat a mai anuntat ca, pe perioada sezonului estival a decis oprirea tuturor lucarilor de constructie in statiunile de pe litoral.

Potrivit datelor centralizate de DADL, dintr-un numar total de 51 de sectoare de plaja amplasate in toate statiunile de pe litoral, numai 26 sunt libere de orice sarcini si vor reveni hotelierilor, iar restul vor ramane in administrarea operatorilor care au castigat acest drept in baza contractelor mai vechi incheiate cu DADL.

Aceste contracte au fost reziliate dupa schimbarea Guvernului, de catre noua echipa de conducere a DADL, dar majoritatea operatorilor au dat in judecata institutia si au castigat dreptul de a opera in continuare suprafetele de plaja.

Procesul se va judeca pe fond, dar cel mai probabil o sentinta definitiva se va da peste circa un an.

Guvernul Romaniei a aprobat in luna aprilie a acestui an, prin ordonanta de urgenta, modificarea reglementarilor privind utilizarea plajei Marii Negre si controlul activitatilor desfasurate pe plaja.

Potrivit acestui act normativ, utilizarea plajelor in scop turistic se va face in baza unui contract de asociere cu titularul dreptului de administrare, Administratia Nationala Apele Romane (ANAR), prin Directia Apelor Dobrogea-Litoral, pe perioada unui sezon estival.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.