Hotelierii acuza Regia de Apa ca practica un adaos comercial de cca. 13.600%

Asociatia Investitorilor in Statiunea Turistica Venus, Mangalia, au acuzat, vineri, Regia Autonoma Judeteana de Apa (RAJA) ca practica un adaos comercial de 13.600%, transmite corespondentul NewsIn.


Iftimie Lucian, presedintele AISVT, precizeaza ca RAJA a scumpit din nou apa cu 22%, astfel ca metrul cub de apa a ajuns sa coste 2,53 lei.

In plus, hotelierii trebuie sa plateasca si o taxa de canal, de 2,91 lei/metru cub.

In total, costurile suportate sunt de 5,44 lei/metru cub de apa. "RAJA cumpara apa de la Apele Romane cu 0,04 lei/m3 si o vinde cu 5,44 lei/m3, folosind un adaos comercial de 13.600%. Este incredibil acest jaf la drum mare pe care il practica RAJA, nerespectand nici o regula, ei umfland numai facturile", spune Iftimie.

Presedintele AISVT a precizat ca de 20 de ani in statiuni nu s-a facut nici o investitie in modernizarea coloanelor de alimentare cu apa si canalizare, iar tot ceea ce inseamna reparatii si schimbare de apomentre sunt executate de hotelieri.

"Ei au devenit o mare firma capusa, care se crede deasupra legii, marindu-ne facturile si agatandu-se de argumentarea unor cheltuieli si hotarari locale", a precizat acesta.

Ifitime solicita regiei de apa sa justifice modul de cheltuire a banilor si cresterea in fiecare an a pretului apei.

De asemenea, el cere sesizarea Curtii de Conturi, Consiliul Concurentei si atacarea in justitie a acestor facturi in vederea suspendarii platilor.


Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.