Operatorii din turism nu au inteles lectia crizei

Cererea pentru vacantele la mare a scazut in acest an cu 10%, iar pentru cele la munte, cu aproximativ 25%. Chiar daca pe litoral sunt ocupate doar jumatate din locurile de cazare, hotelierii vor mari tarifele dupa 15 iulie cu peste 10%. De aceea, romanii prefera Grecia sau Bulgaria.


Hotelierii de pe litoralul intern vor majora incepand de miercuri, 15 iulie, preturile la cazare cu peste 10%, pe principiul ca "asa se practica peste tot".

Astfel, incepand de miercuri, cand ne vom afla in apogeul sezonului estival, o saptamana la mare va costa cu cel putin 100 de lei mai mult decat in prezent. Preturile mari vor fi pastrate pana la sfarsitul verii.

Deprecierea leului in fata monedei europene si criza ce a micsorat substantial veniturile romanilor au dus la scaderea cererii pentru vacantele petrecute in strainatate cu peste 25% fata de anul trecut, spun operatorii din turism.

Cele mai mari scaderi le‑au inregistrat destinatiile mai indepartate, unde transportul se face, de regula, cu avionul, precum Spania, Tunisia, Egipt sau Cipru.

In timp ce litoralul a inregistrat o scadere de 10% a numarului de turisti, operatorii de la munte se plang ca gradul de ocupare este mai mic cu minimum 25% fata de anul trecut.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa: Bloombiz

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.