Udrea : Comportamentul turistilor, principala problema in parcurile nationale

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a atras atentia ca principala problema intalnita in parcurile nationale si ariile protejate este comportamentul celor care desfasoara activitati economice in zona, dar in special al turistilor, care polueaza aceste zonem relateaza NewsIn.


"Am vizitat cu totii parcuri nationale si arii protejate si am constatat ca principala problema este data de comportamentul celor care au activitati economice in zona, dar in special al turistilor care nu cunosc importanta mediului inconjurator si a poluarii de care ne lovim in aceste zone.

Trebuie sa sprijinim autoritatile locale pentru combaterea poluarii, iar prin lege sa se impuna acest lucru (...) Ne vom baza pe acte normative care sa-i oblige pe cei cu activitati economie in domeniu sa se comporte ca atare, astfel incat, pe viitor, sa ne bucuram cu totii de bogatiile naturale fara sa ne lovim de problemele cu care ne confruntam azi, cu poluarea", a declarat, joi, ministrul turismului, Elena Udrea, in deschiderea conferintei avand ca subiect elaborarea "Strategiei nationale de dezvoltare a ecoturismului in Romania".

In opinia ministrului Turismului, aceasta strategie ar fi trebuit sa fie elaborata inca din 2005.

"Ne dorim ca, pana la sfarsitul anului, sa fim gata cu strategia. Pe langa implicarea Ministerului Turismului si a Ministerul Mediului, vom avea parteneriate cu administratia ariilor protejate, cu asociatiile profesionale, cu asociatiile de promovare din turism, asociatiile patronale si iubitorii de ecoturism", a precizat Elena Udrea.

Potrivit ministrului, atat turistii romani, cat si cei straini sunt interesati de ecoturism, agroturism si turism cultural, iar Romania le poate oferi.

"Am spus ca am ramas in urma cu urbanizarea zonelor de turism, insa acest lucru ne aduce acum in situatia fericita de a avea turisti care sa-si doreasca sa petreaca vacanta in Romania", a mai spus ministrul Turismului.

Elena Udrea a spus ca ecoturismul si turismul balnear reprezinta bazele dezvoltarii durabile a turismului romanesc.

"Turismul eco si cel balneo sunt extrem de importante la nivel national si international. Exista directive europene pentru turismul eco si cel de sanatate.

Trebuie sa dam sansa locuitorilor din zonele protejate de a dezvolta activitati economice, iar administratia locala, cei care administreaza aceste zone, sa investesca in infrastructura, in caile de acces si puncte de informare turistica", a mai spus Udrea.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.