Tendintele turistilor in perioada de criza

Unul dintre principalii factori de care tin cont turistii este, fireste, transportul. Romanii prefera iar sa calatoreasca - cel putin, in aceste conditii- cu autocarul si cu automobilul propriu, precizeaza Travel Advisor Medi


Potrivit ultimelor estimari realizate prin sondarea touroperatorilor, turismul de outgoing va scadea cu circa 10% ca numar de turisti si cu circa 12-15% la incasari.

Pentru Antalya (Turcia) se inregistreaza o scadere de 7% a numarului turistilor, iar pentru Spania si Grecia, evolutii intre 0 si -12%, in functie de agentia de turism care opereaza pe aceste destinatii.

De asemenea, Tunisia inregistreaza o stagnare, remarcandu-se totusi ca o destinatie mai ieftina, din punctul de vedere al raportului calitate-pret.

Anul trecut, pentru Litoralul autohton au fost vandute circa 1,3 milioane de pachete turistice.

Romanii prefera in continuare Bulgaria

Bulgaria ramane in continuare o destinatie solicitata de romani, dupa ce inregistrase un veritabil boom in 2006 si 2007 pentru turismul de litoral si in 2008 pentru turismul montan.

Principala statiune de pe Riviera bulgareasca solicitata de romani este Albena.

Numarul turistilor din Romania care au vizitat aceasta statiune s-a triplat in 2008, ajungand la 52.500, fata de 1780 cati au fost in 2004.

Travel Advisor Media preconizeaza o crestere de 10% a fluxului de turisti, daca acestia vor fi receptivi la ofertele speciale lansate de catre agentii in parteneriat cu hotelierii precum si daca vor incepe sa functioneze tichetele de vacanta.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.Bloom Biz.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.