Estimare de criza: Cu 15% mai putini turisti pe litoral

Litoralul romanesc va atrage in aceasta vara cu pana la 15% mai putini turisti romani si straini comparativ cu 2008, potrivit estimarilor realizate de agentiile de turism si de asociatiile si patronatele de profil.
Estimare de criza: Cu 15% mai putini turisti pe litoral "In acest an vor fi pe litoralul romanesc cu 10-15% mai putini turisti comparativ cu 2008. Aceasta scadere nu este determinata de tarife sau de conditii, ci mai ales de cati bani au oamenii alocati vacantei. Datele prezentate de agentii pana in prezent arata o situatie destul de neplacuta", a declarat secretarul general al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Dragos Raducan, citat de NewsIn.

Estimarile reprezentantului FPTR sunt confirmate si de consultantul agentiei bestturism, Ciprian Enea. "Numarul celor care pleaca pe litoral sau in strainatate, din Bucuresti, prin intermediul agentiilor de turism s-a redus cu 5-10%. La agentiile de turism din tara lucrurile stau mai prost, scaderile fiind de pana la 20%", a declarat Enea.

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), spera pe de alta parte intr-o stagnare a numarului de turisti pe litoral. "Anul trecut pe litoralul romanesc au fost circa 1,3 milioane de turisti romani si circa 60.000 de turisti straini. In ceea ce priveste prezenta romanilor la mare in acest an, noi speram sa ne mentinem la nivelul lui 2008. Pe outgoing, insa se inregistreaza scaderi pe Bulgaria, stagnari pe Grecia, Spania si Tunisia si usoare cresteri pe Turcia, destinatie care se vinde in acest an foarte bine. Numarul romanilor care pleaca in strainatate in acest an s-ar pute reduce insa cu 10-15 procente, situandu-se astfel la nivelul lui 2007", a declarat purtatorul de cuvant al ANAT, Traian Badulescu.

Scaderea numarului de turisti, precum si vanzarea de pachete turistice cu oferte speciale, vor diminua si cifra de afaceri a agentiilor de turism. "Cifrele de afaceri ale agentiilor si hotelierilor se vor reduce in acest an cu 15-20% comparativ cu 2008. Agentiile vand multe pachete cu oferte speciale si un numar semnificativ din pachetele de vacanta ", a precizat Enea.

Managerul general al agentiei de turism, Christian Tour, Cristian Pardel, a declarat ca in acest an marja de profit se va injumatati. "Daca nu va fi cu 50% mai mica, cel putin cu 30% mai mica tot va fi". Potrivit lui Pardel 25% din vacantele vandute in acest an de agentie au fost vandute prin sistemul de rezervari timpurii.

In acest an, hotelierii de pe litoralul romanesc ofera o serie de servicii noi care sunt incluse in pachetele, cum ar fi posibilitatea de a plati cinci nopti de cazare pentru a primi sapte, accesul gratuit la piscina si la sezlongurile de la piscina si de pe plaja, acces gratuit pentru copii la babyland, gratuitate la cazare pentru copii cu varste mai mici de 12 ani, potrivit ANAT si reprezentantilor agentiei de turism Mareea din Constanta.

Ministrul turismului, Elena Udrea, declara la inceputul lunii la Paris cu ocazia lansarii campaniei de promovare internationala a Romaniei ca destinatie turistica, ca spera ca, in acest an, turismul romanesc sa creasca cu 10%, comparativ cu 2008, ca urmare a campaniilor de promovare incepute in 2009.

"Sigur ca o crestere a turismului cu 10% fata de anul trecut, dar in conditiile in care peste tot in lume turismul se prabuseste, este o tinta ambitioasa pe care nu stim daca o putem atinge", a declarat Elena Udrea.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.