1.200 de pensiunile turistice sau agroturistice ar putea beneficia de scutiri de impozite

Pensiunile turistice si cele agroturistice ar putea beneficia de scutiri de impozite pentru a se dezvolta si sustine turismul rural, in aceasta categorie incadrandu-se circa 1.200 de unitati, a declarat Corneliu Popovici, secretar de stat in Ministerul Turismului, citat de Mediafax.

Popovici a spus, intr-o conferinta de presa, ca Ministerul Turismului promoveaza un nou proiect de lege prin care sa imbunatateasca actualul cadru legislativ din domeniu, aratand ca, printre altele, vor fi create facilitati pentru dezvoltarea turismului rural.

El a aratat ca proiectul legii prevede ca pensiunile turistice, agropensiunile turistice, dar si casa traditionala romaneasca, un nou concept de unitate de cazare promovat, vor fi scutite de impozite si vor beneficia de facilitati pentru a se dezvolta si a sustine turismul rural.

Popovici a mentionat ca aceste facilitati fiscale vor fi acordate pe timp limitat.

"Vrem sa cream facilitati astfel incat in doi, trei, patru ani, acestea sa aduca venituri si la bugetul local, si la bugetul de stat", a spus Popovici.

El a aratat ca aceste scutiri pot fi atat la impozitul pe profit cat si de TVA, mentionand ca astfel de facilitati exista in legislatia din Ungaria sau Austria.

Intrebat daca aceste facilitati nu vor afecta bugetul, secretarul de stat a raspuns ca nu crede ca Ministerul Finantelor se bazeaza pe incasarile de la aceste unitati, apreciind ca in intreaga tara sunt aproximativ 1.200 de astfel de unitati de cazare.

El a mai spus ca Ministerul Turismului va colabora si cu Ministerul Culturii in conditiile in care multe din obiectivele acestui minister sunt si obiective turistice si nu sunt indeajuns exploatate.

Parteneri www.reklama360.ro

Sursa : www.dailybusiness.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.