Hotelul Cleopatra din Saturn se redeschide

Firma THR Marea Neagra (EFO) va redeschide, vineri, hotelul Cleopatra din Saturn, in urma unor lucrari de renovare si modernizare de sase milioane de euro, unitatea urmand sa fie reclasificata de la o stea la patru ste


"Este vorba despre renovarea si modernizarea spatiilor din cadrul hotelului, precum si construirea unui SPA si a unei sali de conferinte cu o capacitate de 100 de locuri.

Totodata, procesul de modernizare a vizat reclasificarea unitatii de la o stea la patru stele. Investitia totala s-a ridicat la sase milioane de euro", a declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, directorul de marketing si vanzari al hotelului, Cornel Munteanu.

Potrivit lui Munteanu, hotelul Cleopatra va fi redeschis pe 26 iunie, iar pentru acest an proprietarii unitatii se asteapta la un grad mediu de ocupare de 60-70%.

"Lucrarile de modernizare au vizat si transformarea unor camere in apartamente, astfel ca dupa redeschidere hotelul va avea 554 de locuri structurate in 253 de camere duble si 24 de apartamente, comparativ cu cele 654 de locuri de care dispunea unitatea inainte.

Avand in vedere reducerea capacitatii de cazare, pentru anul in curs ne asteptam la un grad de ocupare de 60-70%", a spus Munteanu.

El a adaugat ca preturile de cazare pentru hotelul Cleopatra, prin agentii de turism, sunt cuprinse intre 84 si 156 de lei de persoana, in perioada varfului de sezon, si includ micul dejun.

Firma THR Marea Neagra va mai redeschide la inceputul lunii iulie complexul hotelier Bran-Brad-Bega din Eforie Nord, inchis doi ani pentru renovare si modernizare.

Lucrarile au necesitat investitii de circa sase milioane de euro, cele trei unitati fiind, totodata, reclasificate de la doua la patru stele.

"Camerele au fost recompartimentate, din trei incaperi ramanand doua. Investitia se ridica la 5-6 milioane euro", afirma Munteanu in luna mai. Initial, hotelurile urmau sa fie redeschise la jumatatea lunii iunie.

Hotelurile au cate 32 de camere fiecare si 11 apartamente, iar dupa finalizarea lucrarilor complexul va avea si o sala de conferinte de 100 de locuri, doua restaurante si un centru SPA.

Potrivit reprezentantului THR, tarifele de cazare in cadrul complexului variaza intre 150 si 170 lei de persoana pe noapte in varf de sezon.

Munteanu a precizat ca hotelul Bega va fi deschis pe parcursul intregului an.

Pentru acest an, THR Marea Neagra estimeaza injumatatirea profitului, la 5,7 milioane lei, fata de castigul obtinut in 2008, in conditiile scaderii veniturilor cu 22,6%, la 49 milioane lei, si a cheltuielilor cu 15%, la 42,2 milioane lei.

Astfel, veniturile ar urma sa scada de la 63,4 milioane de lei in 2008 la 49 milioane de lei in acest an, in timp ce cheltuielile s-ar putea reduce de la 49,7 milioane de lei la 42,2 milioane de lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat de actionarii firmei.

Conducerea THR Marea Neagra a programat pentru acest an investitii de 25,5 milioane de lei, valoare de peste doua ori mai redusa fata de anul trecut.

Firma a anuntat la finele anului 2008 ca va vinde sapte hoteluri si cateva restaurante de pe Litoral, dupa ce in ultimii ani operatorul de turism a renuntat la mai multe active din statiunile de la Marea Neagra.

Valoarea totala a celor sapte hoteluri depaseste 13 milioane de euro.

THR Marea Neagra a fost infiintata in urma fuziunii prin absorbtie dintre Eforie SA si alte patru firme de pe litoral - Venus, Saturn, Miorita Estival 2002 si Carmen Silva.

Firma are un capital social de 19,3 milioane de lei, divizat in 193 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,1 lei. Societatea este listata la bursa, fiind controlata de SIF Transilvania (SIF3), care detine titluri reprezentand 77,67% din capitalul social.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa: Bloombiz

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.