Studiu GfK: Doar 40% dintre romani mai vizeaza la o vacanta anul acesta.


Obiceiurile de vacanta ale romanilor legate de destinatii si transport nu se modifica semnificativ in acest an, in jur de 40% dintre romanii cu varste peste 15 ani urmand sa plece in concediu anul acesta, conform unui studiu GfK.

Cei care pleaca in concediu beneficiaza in medie de doua saptamani si jumatate libere pe an, iar lunile iulie si august reprezinta cea mai des aleasa perioada pentru petrecerea vacantei, se mai arata in studiul GfK.

In topul destinatiilor de vacanta, malul romanesc al Marii Negre ocupa primul loc. Desi cei mai multi aleg Romania pentru petrecerea concediului, cand vine vorba de a calatori in strainatate, Turcia, Italia, Grecia si Spania sunt, atat in 2008, cat si in 2009, cele mai vizitate destinatii.

In Romania sau in alta parte a lumii, statiunile aflate la malul marii sunt considerate cele mai atractive. fiind alese de 39% dintre cei care isi iau vacanta si anul acesta.

De asemenea, muntele reprezinta un punct de atractie pentru 22% dintre persoanele care au concediu, in special pentru cei din Dobrogea si Bucuresti.

Potrivit studiului, 13% dintre romani nu s-au decis inca unde vor petrece vacanta, iar 20% stiu sigur ca vor sta acasa deoarece situatia financiara nu le permite o alta optiune.

Concediul este un nou prilej pentru a fi aproape de familie, aceasta fiind "partenerul" preferat de vacanta pentru mai mult de jumatate dintre romani. Prietenii si colegii sunt si ei alesi de catre 22% dintre persoanele care-si iau concediu, in special de cei cu varste pana in 24 de ani, pe cand a merge in vacanta singur nu este o optiune pentru cei mai multi, doar 6% optand o astfel de varianta.

Masina, personala sau a prietenilor, reprezinta principalul mijloc de transport ales pentru a ajunge la destinatiile stabilite, peste jumatate optand pentru aceasta modalitate.

Trenul si autocarul sunt luate in considerare intr-o mai mica masura ca optiuni de deplasare, fiind folosite de 20% dintre cei care intentioneaza sa plece in concediu, in timp ce avionul este ales de 9%. Proportia celor nehotarati inca asupra variantei de transport ajunge la 17%, potrivit companiei de consultanta.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.