Ministerul Turismului promoveaza Romania la festivalul Food Culture din Strasbourg


Romania participa cu stand propriu, in calitate de invitat, la Festivalul "Food Culture", care se desfasoara in perioada 2-12 iulie 2009, la Strasbourg.

In cadrul discutiilor dintre oficialii romani si cei alsacieni s-a luat in calcul si inaugurarea unui zbor direct Bucuresti-Strasbourg.

La inaugurarea standului s-au degustat preparate culinare romanesti si au avut loc demonstratii ale artizanilor prezenti (incondeiere de oua, pictura naiva, impletituri din papura si broderii traditionale), a anuntat Ministerul Turismului.

Sorin Munteanu, secretar de stat in cadrul Ministerului Turismului si Roland Ries, primarul orasului Strasbourg, au discutat despre dezvoltarea relatiilor turistice intre regiunea Alsacia si Romania. Partea alsaciana poate dezvolta o colaborare cu partea romana in baza unor programe turistice de succes cum ar fi Drumul Vinului si statiunile de sporturi de iarna familiale, precum si prin pregatirea personalului din turism.

Cu ocazia deschiderii, Sorin Munteanu a avut convorbiri cu Jean-Louis Hoerle, presedintele Camerei de Comert si Industrie din Strasbourg.

Partea alsaciana si-a exprimat interesul cu privire la infiintarea unui zbor direct saptamanal intre Bucuresti si Strasbourg. In acest sens, o delegatie a Camerei de Comert si Industrie Strasbourg se va deplasa in Romania in toamna acestui an, pentru a discuta, cu sprijinul Ministerului Turismului, cu unele companii interesate (Tarom, Blue Air).

De asemenea, Munteanu a facut o vizita in localitatea germana Baden-Baden (50 km distanta de Strasbourg) unde a discutat cu Wolfgang Gerstner, primarul orasului.

Primarul din Baden-Baden si-a exprimat disponibilitatea de a analiza modalitati de a dezvolta si sprijini legaturile cu statiunea balneara romaneasca Baile Herculane, in vederea transferului de know-how in domeniu.

Totodata, s-a discutat despre posibilitatea organizarii, in anul 2010, a unui eveniment de promovare turistica a Romaniei la Baden-Baden. Cu acest prilej, se are in vedere inaugurarea unui bust al domnitorului Mihail Sturza in fata capelei ortodoxe romane construite de acesta in anul 1876.

Parteneri www.reklama360.ro

Sursa : www.dailybusiness.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.