Air France-KLM, in picaj pentru a sasea luna consecutiva

Air France-KLM, cea mai mare companie aviatica din Europa, a raportat un declin de 6,4% al traficului de pasageri in luna iunie, in ciuda unei scaderi de 5% a capacitatii de zbor.

Gradul de incarcare al aeronavelor s-a diminuat moderat, cu doar 1,1%, pana la 80,3%. In luna iunie compania franco-olandeza a transportat 6,4 milioane pasageri, in declin cu 7% fata de iunie 2008.

In aceste conditii, operatorul aerian a atins, in iunie, a sasea luna consecutiva de scadere atat a traficului de pasageri cat si in ceea ce priveste gradul de ocupare.

Cel mai mare declin a inregistrat-o piata asiatica, unde traficul de pasageri a scazut cu 10,8%, in ciuda unei reduceri drastica a capacitatii de zbor, de 8,1%. Gradul de ocupare s-a redus cu 2,4%, pana la 80,9%.

Reteaua europeana a Air France KLM a raportat cu declin de 6,8% al traficului, pe fondul unei diminuari de 3,9% a capacitatii.

Trafiul de marfuri si-a incetinit scaderea de la inceputul anului si s-a redus cu doar 0,4% in iunie.

Air France-KLM nu este singura companie aviatica care se confrunta cu scaderi anul acesta. Conform estimarilor IATA (Asociatia Internationala pentru Transport Aerian), pierderile companiilor aeriene din toata lumea s-ar putea ridica in 2009 la 9 miliarde dolari, aproape dublu fata de estimarile anterioare.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.wall-street.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.