Strainii fac bani frumosi la noi si se simt liberi!

Situatie paradoxala. In timp ce tinerii romani fac tot ce le sta in putinta sa fuga din tara lor, din ce in ce mai multi straini se simt aici mai bine decat acasa.




Multi si-au lasat birourile cu pretentii de la Paris si spun ca la noi fac bani frumosi si se simt mai liberi. Conform unui studiu, nici nu au cheltuieli prea mari pentru ca Bucurestiul a devenit una dintre capitalele ieftine din zona centrala si de est a Europei.

Pe Sebastien Even l-am gasit "jucandu-se" cu motorul pe camp, asa cum ii place sa spuna. Acest francez cu origini engleze a venit sa le construiasca romanilor case ecologice, iar acum simte poate cel mai acut efectele crizei. Totusi nu se sperie si in niciun caz nu ar vrea sa plece. S-a instalat departe de tumultul orasului, la Saftica, si spune ca nu ar da pe nimic acest colt de rai.

Ca el sunt multi. Pentru strainii cu simtul aventurii, Romania nu este haosul pe pamant, ci locul unde se pot elibera.

Frederic este consilier juridic la o firma de turism si are propria firma de consultanta pe probleme de legislatie europeana. Din cand in cand, preda si drept european la Sibiu, iar intre toate aceste activitati practica foarte serios ciclism.

Mai toti strainii veniti in tara mai intai ca turisti au simtit potentialul de afaceri si au hotarat sa riste. Stephan Barbe a preferat sa inchida salonul de infrumusetare pe care il avea in Franta si a deschis unul la Bucuresti.

De altfel, studiile confirma ca viata pentru straini in Romania este mai ieftina fata de anul trecut. Capitala ocupa azi locul 107 intr-un top al celor mai scumpe 147 orase din lume, mult dupa Viena, Atena, Praga ori Sofia.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.stirileprotv.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.