Elena Udrea vrea o linie de croaziera intre Constanta si insulele grecesti

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, sambata, ca intentioneaza sa realizeze o linie de croaziera care sa lege Constanta de insulele grecesti, precizand ca ideea a aparut in urma discutiilor pe care le-a avut cu presedintele Organizatiei de Turism a Greciei (OTG), Ioannis Kofinis.


"Am discutat despre posibilitatea de a aveam un parteneriat regional al tarilor cu legatura la Marea Neagra si despre posbilitatea de a promova produse turistice comune in contextul in care exista o preocupare a Uniunii Europene fata de tarile care au legatura cu Marea Neagra pentru promovarea unor astfel de produse turistice in comun. O varianta pentru un astfel de produs pe care am avut-o in discutie a fost aceea de a crea un produs tip croaziera care sa lege Constanta de insulele grecesti, urmand ca in vizitele ulterioare reciproce sa concretizam toate aceste discutii pe care deja le-am avut aici", a spus, la Constanta, ministrul Elena Udrea.

Ministrul Turismului a sustinut ca aceste initiative se pot concretiza pana la sfarsitul acestei veri, pentru ca "lucrurile se misca repede in turism si Romania nu mai are timp de pierdut". Elena Udrea a afirmat ca Romania si Grecia au produs turistic asemanator, dar a subliniat diferentele dintre cele doua tari.

"Avem un produs turistic asemanator, avem turism de litoral, dar, in acelasi timp, avem si turism cultural si religios. Am facut aceasta invitatie pentru ca era extrem de important sa putem impartasi din experienta Greciei in privinta legislatiei privind turismul, modalitatea de promovare a unei destinatii turistice si a unor produse turistice, in conditiile in care in Grecia turismul aduce aproape 20 % in PIB si in conditiile in care in acest an Grecia si-a dublat bugetul pentru actiunile de promovare, ajungand la 150 de milioane de euro, fata de numai 10 milioane, cat are Romania", a mai spus Elena Udrea.

Ioannis Kofinis a multumit pentru invitatia adresata de ministrul Turismului de a vizita Romania si a invitat-o pe Elena Udrea in Grecia.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa:
Bloombiz

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.