Investitiile in hotelurile cu buget redus ar putea creste in Europa

Planurile de dezvoltare ale operatorilor hotelieri din Europa vor fi reduse in 2009, potential de crestere avand doar unitatile turistice cu buget redus si care permit sederea pentru o perioada prelungita, potrivit unui raport al companiei BNP Paribas Real Estate, remis miercuri NewsIn.


Pot aparea oportunitati ca urmare a lipsei acestui tip de oferta pe anumite piete si precautiei tot mai accentuate a clientilor, precizeaza consultantii companiei.

Investitiile in hoteluri au scazut de la 18 miliarde de euro in 2007, pana la 11 miliarde de euro in 2008.

Scaderi drastice de pana la 50% ale volumului de investitii au fost inregistrate in Spania si Italia, reflectand dificultatile financiare ale investitorilor interni, care sunt majoritari pe ambele piete.

"In Europa s-a inregistrat cel mai redus volum de turisti straini in 2008, dintre toate regiunile globului. Rata de crestere a sosirilor, de 4%, inregistrata intre 1995-2007 s-a diminuat la jumatatea lui 2008 si a inceput sa scada semnificativ la sfarsitul anului. In 2009, volumul sosirilor de turisti va stagna", se arata in studiul companiei de consultanta imobiliara.

Potrivit analizei realizate de consultantii BNP Paribas Real Estate, in acest an vor fi avantajate destinatiile interne.

"Cererea s-ar putea reorienta de la calatoriile pe distante lungi la cele pe distante scurte, iar vacantele ar putea fi petrecute tot mai des in tara de origine.

Cererea pentru turism ar putea deveni tot mai polarizata, fiind dominata de destinatiile de lux si cele pentru buget redus. 2009 va fi un an dificil pentru turism, dar exista si oportunitati pentru hotelieri, prin promovarea destinatiilor interne", se precizeaza in raport.

Parteneri : www.reklama360.ro


Sursa:
Bloombiz

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.