Top destinatii de vara interne si externe. Afla cat costa vacanta

Anul trecut, 1,5 milioane de romani au ales sa-si faca vacanta in alta tara decat Romania. In contextul economic actual, estimarile pentru acest an nu mai indica o crestere a numarului de turisti care vor prefera destinatiile externe, ci se vorbeste mai mult de o stagnare.


Cazarea cinci nopti la un hotel de trei stele din statiunea Jupiter, cu toate mesele incluse costa in luna iulie 200 de euro/peroana, dar preturile pot ajunge lejer chiar si la 500 de euro/persoana.

O noapte la un hotel de trei stele din statiunea Baile Herculane cu toate mesele incluse costa 200 de lei/persoana.

Mai ieftine sunt sejururile la pensiuni si hoteluri de doua stele in Borsa, Maramures, unde o noapte de cazare costa 55 de lei/persoana.

Pe Valea Prahovei, in Predeal, cazarea cinci nopti la un hotel de trei stele cu mic dejun costa 150 de euro/persoana.

Grecia

Un sejur de 7 zile, pe insula Kos, dezvoltata aproape exclusiv ca destinatie turistica, in special pentru vacantele de familie, costa de la 680 euro de persoana, la un hotel de cinci stele. Cine are la dispozitie un buget mai redus, poate alege un hotel de doua stele, unde preturile pornesc, in medie de la 30 euro pe camera.

Bulgaria

Bulgaria este ce-a de-a doua destinatie in topul preferintelor romanilor.

Spre exemplu, pentru un sejur all-inclusive la un hotel de trei stele, cu transport ajunge la 400 de euro/persoana sau mai ieftin, la 256 de euro/persoana la un hotel de doua stele.

Turcia

Turcia se plaseaza pe locul trei, in preferintele romanilor, cu un numar de 150.000 de turisti care au preferat sa se rasfete pe litoralul turcesc.

Turcii stiu sa atraga romanii prin conceptele all-inclusive si ultra-all-inclusive in hoteluri unde au la dispozitie centre SPA, piscine, terenuri de tenis sau fotbal, bai turcesti, jacuzii si sali de fitness.

Turistii mai pretentiosi se pot rasfata in hoteluri de cinci stele, daca sunt dispusi sa scoata din buzunare de la 700 euro pe sejur de 7 nopti de persoana, la 1.500 de euro.

La hotelurile de doua stele preturile scad simtitor: in Kusadasi, o camera dubla cu demipensiune costa 11-17 euro/noapte in luna iulie.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa: Gandul

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.