Proprietarul hotelului Palm Beach da in judecata Ministerul Turismului

Proprietarul hotelului Palm Beach din Mamaia, omul de afaceri Clarbel Maroun, a declarat luni agentiei Mediafax ca va da in judecata Ministerul Turismului pentru ca i-a declasificat abuziv unitatea turistica.


"Vom da miercuri in judecata Ministerul Turismului, pentru ca ne-au declasificat in mod aberant. Ne-au cerut lucruri pe care alte hoteluri de cinci stele din Mamaia nu le au", a afirmat Maroun, citat de Mediafax.

Ministerul Turismului a declasificat, la inceputul lunii iunie, hotelul Palm Beach din Mamaia de la 5 la 4 stele, aceasta fiind prima unitate de cinci stele din Romania careia i-a fost coborat nivelul de clasificare, pentru deficiente privind personalul si calitatea serviciilor.

Potrivit reprezentantilor ministerului, hotelului ii lipsea sistemul de trezire a clientilor, obligatoriu pentru o unitate de cinci stele, nu beneficia de serviciu de birou, reprezentat de prezenta in fiecare camera a unei mape, cu pix si hartie, si ii lipseau, de asemenea, spatiile pentru vanzarea diverselor produse.

Maroun sustine, insa, ca hotelul pe care il detine are serviciu de birou, care include mapa, pix si hartie.

"Cei de la minister au vrut sa avem si cutter, dar le-am spus ca este periculos pentru copii si turisti. Le-am spus ca este o arma de crima si ca pun cutter-e in camera doar daca ma obliga in scris sa fac asta", a afirmat proprietarul hotelului.

Acesta a adaugat ca departamentul de control al ministerului a reclamat absenta liftului pentru personal, obligatoriu pentru un hotel de cinci stele cu mai mult de 50 de camere.

"Noi avem 50 de camere si le-am spus ca renunt la o camera, si astfel nu mai avem nevoie de lift pentru personal. Ei au mai spus ca avem nevoie de grup electrogen, si le-am spus ca voi cumpara. Au mai solicitat sistem de trezire, desi noi avem trezire de la receptie, sau cu ajutorul televizorului, dar ei voiau sistem electronic de trezire. Le-am spus ca daca este obligatoriu, voi cumpara si acest sistem", a continuat Maroun.

El a precizat ca o alta solicitare a Ministerului Turismului, respectiv existenta unui spatiu comercial, este in curs de amenajare.

"Cuiva poate ca nu ii place ca noi avem cinci stele. O sa-i dau in judecata nu pentru ca nu putem functiona si la patru stele, ci din principiu. Pe mine nu ma atrag stelele. Poate ca cineva are nevoie de o stea si s-a gandit sa o ia de la mine", a adaugat Maroun.

El s-a aratat surprins ca ministerul a declasificat hotelul fara sa il avertizeze inainte asupra deficientelor constatate si fara sa stabileasca un termen pentru eventuala rezolvare a acestor probleme.

"Voiau sa-mi ia certificatul de clasificare la cinci stele, dar le-am spus ca li-l dau in instanta. Daca instanta spune sa-mi ia o stea, ma-nclin in fata instantei", a mai spus proprietarul hotelului.

Unitatea are 50 de camere, doua sali de conferinte, piscina si un restaurant de 350 de locuri.

Hotelul Palm Beach era unul dintre cele patru hoteluri de cinci stele din statiunea Mamaia, alaturi de Rex, Vega si hotelul Mamaia. In afara de acestea, pe litoralul romanesc mai exista un singur hotel de cinci stele, Saturn, deschis in anul 2007 in statiunea careia ii poarta numele.

Palm Beach se afla in proprietatea omului de afaceri libanez Charbel Maroun, a carui principala afacere in Romania este plasata in afara turismului, firmele detinute de el fiind specializate in efectuarea de lucrari de reparatii si agenturare de nave.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.bloombiz.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.