Weekend plin la munte, cu concursuri de sarituri si distractie pe partii

Ninsorile abundente din ultima perioada nu au creat numai neplaceri. Mii de turisti au profitat de stratul gros de zapada si au mers pe partiile din toata tara pentru o distractie pe cinste.


Numai pe Valea Prahovei si in Poiana Brasov au fost peste 10.000 de turisti, chiar daca pe unele partii exista pericolul de avalansa.

A nins toata noaptea, asa ca, la munte, vremea tine cu turistii. E perfect: nu e nici prea frig, nici prea cald... Dar, daca ar fi sa vorbim de schi, turistii sunt atentionati. La Cota 2000, in Sinaia, e risc 5 de avalansa, cel mai mare, de altfel. Asa ca patru partii sunt inchise. Este vorba de Papagal, Tarle, Drumul de Vara si Carp, unde nu se schiaza deloc. Dar daca, turistii vor totusi schi la inaltime, in Valea Dorului si pe partia Soarelui se schiaza in conditii de siguranta.

In rest, iubitorii sportului alb au la dispozitile absolut toate partiile din statiuni. Pe Clabucet, in Predeal, zapada masoara 80 de centimetri, in Busteni si Azuga, 70 de centimetri, iar in Poiana Brasov, 60 de centimetri. Admosfera pare perfecta. Ramane doar ca turistii sa se descurce cu aglomeratia. Duminica e si Ziua Indragostitilor, iar multi si-au planuit sa se distreze pe schiuri.


Si la Cavnic, in judetul Maramures, partia a fost invadata de sute de turisti. Aici a fost organizat si un spectaculos concurs de sarituri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.