Statiunea de schi din Parang ar putea fi construita in parteneriat public-privat

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca incurajaza parteneriatul public-privat in ceea ce priveste constructia statiunii de schi din Parang, statul urmand sa realizeze infrastructura primara, informeaza NewsIn.


"In continuare, proiectul statiunii din Parang este prioritar pentru minister si va fi in lista de proiecte pe care le finantam anul acesta, lista pe care o vom publica miercuri", a declarat ministrul Elena Udrea, vineri, la Academia Romana.

Ministrul a explicat ca bugetul Ministerului, si in ce priveste programele de dezvoltare turistica, s-a redus la jumatate fata de anul trecut, motiv pentru care incurajaza autoritatile locale sa incheie parteneriate public-private.

"Bugetul, si pe componenta aceasta a investitiilor in infrastructura de turism, s-a redus la jumatate fata de anul trecut.

Pe langa speranta ca se va face o rectificare pozitiva, ne gandim si la posibilitatea ca autoritatea publica locala sa apeleze si la parteneriate public-private pentru ca este o investitie foarte mare sa construiesti o statiune.

Daca se asteapta doar contributia de la bugetul statului poate sa dureze foarte mult, asa ca noi ii incurajam sa gaseasca si parteneriate public-private, partea de infrastructura primara o va construi statul. Este in derulare (proiectul statiunii de schi din Parang- n.r.), imediat ce sta zapada se poate construi", a spus Udrea.

Legat de turism, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului are si in acest an prevazute programe de marketing si promovare, pentru care va aloca 21 milioane lei. Alte 179 milioane lei vor fi alocate pentru programe de dezvoltare turistica.

"Plaja de la Sulina va fi finalizata in ianuarie. De asemenea, am aprobat construirea a doua statiuni noi de schi: La Nucet, in judetul Bihor, si alta la Petrosani, din Parang", spunea la inceputul lunii ianuarie Elena Udrea.

Sursa: Bloombiz

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.