Turistii au umplut partiile! 18.000 numai pe Valea Prahovei!

Exista si romani care s-au bucurat de zapada si chiar de frig. Cei care abia asteptau sa schieze au umplut partiile din toata tara si si-au frecat mainile de bucurie cand au vazut ca ninge fara incetare.



Peste 18.000 de turisti s-au distrat sambata pe partiile de pe Valea Prahovei. A fost primul week-end din acest sezon bogat in zapada. Si, nu in ultimul rand, cel mai profitabil, spun hotelierii.

Cel mai bine s-a schiat la Predeal, Busteni, Azuga, unde stratul de zapada are 50 de centimetri. Turistii au fost fericiti: au putut in sfarsit sa schieze si nu s-au speriat de temperaturile scazute: -10 grade Celsius. Inca se vineri seara, dupa lasarea intunericului, multi au indurat gerul doar sa prinda macar o tura. Unii prefera chiar sa schieze seara decat pe timpul zilei.

Dimineata a demonstrat ca schiorii de noapte aveau dreptate. Dupa ora 11:30, politistii nu mai lasau soferii sa parcheze la baza Partiei Clabucet, pentru ca toate cele 1.200 de locuri erau deja ocupate.

Nebunia s-a mutat, evident, la telescaun si teleschi. Unii si-au amintit chiar de cozile ceausite, cand au vazut ca pentru cinci minute pe partie trebuie sa stea la rand trei sferturi de ora.

Aglomeratie nu a fost doar pe Valea Prahovei. Cozi s-au format si la intrarea pe partiile din Maramures, unde zapada a fost perfecta pentru schi.

Din pricina aglomeratiei, aceleasi restrictii au fost aplicate si pentru drumul spre Poiana Brasov. In jurul pranzului, politistii nu au mai lasat niciun sofer sa treaca, pana cand nu au inceput sa coboare alti turisti veniti cu masinile. Iar cei care au urcat cu gondola s-au cam inghesuit si ei.

Aglomeratie nu a fost, insa, doar pe Valea Prahovei. S-au format cozi si la intrarea pe partiile din Maramures, unde zapada a fost perfecta. In aceste conditii, turistii nu s-au suparat pentru timpul pierdut pana sa ajunga sa schieze.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.