Elena Udrea nu mai promoveaza zona Parang-Petrosani

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a renuntat sa promoveze in sedinta de miercuri a Guvernului o hotarare prin care zona Parang-Petrosani din judetul Hunedoara sa fie declarata drept statiune turistica de interes national, au declarat agentiei Mediafax surse ministeriale.


"Ministrul Turismului a cerut retragerea hotararii privind atestarea zonei Parang-Petrosani ca statiune turistica de interes national, fara a explica insa motivul retragerii actului normativ", au declarat sursele citate.

Acestea au precizat ca, impreuna cu proiectul de hotarare privind zona Parang-Petrosani, Ministerul Turismului a retras alte doua proiecte de HG privind atestarea municipiului Piatra-Neamt si a orasului Viseu de Sus ca statiuni turistice de interes national.

Contactata de MEDIAFAX, Elena Udrea a afirmat ca a retras cel trei proiecte in urma unor discutii cu membrii Consiliului Consultativ al Turismului privind schimbarea criteriilor de declarare a zonelor si statiunilor turistice, care vor fi cuprinse in viitoarea lege a turismului.

"Imi doresc ca viitoarele clasificari, inclusiv de zone si statiuni turistice, sa indeplineasca acum criteriile agreate de intreaga comunitate a operatorilor si patronatelor din turism, precum si de reprezentantii administratiilor publice locale", a spus ministrul Turismului.

Udrea a adaugat ca discutiile cu reprezentantii Consiliului Consultativ au fost purtate in contextul elaborarii proiectului Legii Turismului.

"Nota de fundamentare a actului normativ arata ca zona Parang-Petrosani indeplineste criteriile minime obligatorii privind atestarea si intruneste 210 puncte cu privire la criteriile suplimentare, fata de minimul de 135 de puncte necesare, dispune de 508 locuri de cazare, iar documentatia trimisa de consiliul local al municipiului Petrosani este in conformitate cu prevederile legale", au mai declarat sursele citate.

Conform acestora, in nota de fundamentare se mentiona ca formele de turism practicate in zona sunt "turismul de odihna si recreere, turismul pentru sporturi extreme, turismul ecologic, turismul de vanatoare si pescuit si turismul de afaceri", iar in fiecare in statiune se organizeaza "Serbarile Zapezii" si "Festivalul International de Folclor".

Ministerul Turismului a alocat in luna aprilie fonduri in suma totala de aproape 227 milioane lei pentru finantarea a 46 proiecte de investitii in domeniu. Printre aceste proiecte a fost inclus si cel legat de constructia la Petrosani, in Parang, a celei mai mari de statiuni de schi din sud-estul Europei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.