Plin de turisti la munte! Accidentele pe partie, pe masura!

Visul de Craciun si Revelion al proprietarilor de pensiuni ori hoteluri de la munte se implineste, iata, cu o intarziere de o luna. Miile de turisti pentru care s-au tot rugat au aparut in acest week-end al zapezii.



A fost plin-plin pe partii si prin aglomeratie, si-au facut cu greu loc si echipajele de medici. I-au chemat domnisoarele pe tocuri, care au crezut ca pot folosi fara pericol gentile pe post de sanie, ori domnii in pantofi de vara.

Numai sambata, pe partiile de pe Valea Prahovei, 11 turisti s-au accidentat in timp ce schiau sau se dadeau cu sania ori snowbord-ul. Lipsa echipamentului adecvat, dar si a experientei i-au facut pe ghinionisti sa ceara ajutorul medicilor pentru ca au suferit fracturi serioase, entorse sau chiar rupturi de menisc.

Cele mai multe accidente au avut loc pe partia Kalinderu, din Busteni, pe unde au trecut, in medie, peste 1.200 de turisti pe ora.

Salvamontistii ii sfatuiesc pe iubitorii sporturilor de iarna sa vina pe partie numai cu echipamente speciale si sa intre pe partiile cu grad de dificultate crescut in cazul in care nu multe ore pe schiuri.

Aglomeratie pe partii, aglomeratie si in parcari. La Clabucet, spre exemplu, cele 1.500 de locuri de parcare au fost insuficiente, asa ca soferii s-au luat la harta cu angajatii primariei.

Odata depasite aceste mici inconveniente, nimic nu a mai stat in calea distractiei. Nici macar cozile interminabile de la teleschi si telescaun.

La Predeal va functiona si instalatia nocturna, asa ca doritorii ar putea schia pana la ora 22.00. Peste 15.000 de oameni se afla in statiunile de pe Valea Prahovei, asa ca si duminica se anunta o zi plina.

Sursa: ProTv

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.