MT a redus de la 60 la 30 de zile termenul de depunere a cererilor de clasificare a unităţilor

Ministerul Turismului a redus de la 60 la 30 de zile termenul de depunere a cererilor pentru clasificare de către proprietarii de structuri de cazare şi a eliminat obligativitatea reînnoirii certificatelor de clasificare la fiecare trei ani, potrivit ministrului de resort, Elena Udrea

"În urma hotărârii de guvern aprobată astăzi (miercuri, n.r) proprietarii structurilor de primire turistice nu mai sunt obligaţi să vină la preschimbarea certificatelor de clasificare la fiecare 3 ani, aşa cum se întâmpla până acum. Dorim ca prin această măsură să eliminăm eventualele suspiciuni de corupţie", a declarat Elena Udrea la finalul şedinţei de guvern.

Astfel hotelierii şi proprietarii de structuri de primire turistice vor fi clasificaţi o singură dată.

Tot în urma actului adoptat în urma şedinţei de guvern de miercuri, se vor putea organiza pe litoral spectacole şi petreceri şi între ora 1 noaptea şi 8 dimineaţa, atâta timp cât se respectă nivelul de zgomot maxim admis prin lege. Udrea a declarat la finalul şedinţei că nu ştie câte aparate de măsurare a zgomotului sunt în staţiunile de pe litoral, acest lucru fiind în sarcina ministerului mediului.

Acealaşi document stabileşte şi amendarea proprietarilor de unităţi de cazare de pe litoral care nu deschid pe 1 mai, la începutul sezonului estival.

Astfel, unităţile de cazare de pe litoral care nu deschid pe 15 mai vor primi o amendă de 10.000 de lei.

Pentru hotelierii care menţin închise unităţile de cazare după 1 iunie respectiv 15 iunie, amenda creşte considerabil, ajungând la 30.000 de lei, respectiv 40.000 de lei. Unităţilor de cazare care nu funcţionează pe 1 iulie li se va retrage certificatul de clasificare şi vor primi o amendă de 50.000 de lei, potrivit actului normativ.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.tmctv.ro

Udrea vrea sa organizeze un circuit al cetatilor medievale

Ministrul turismului Elena Udrea a declarat joi ca intentioneaza sa organizeze circuit turistic al cetatilor medievale din vestul tarii dupa preluarea acestora de catre autoritatile locale de la MApN.

"Un circuit al cetatilor si monumentelor medievale din Transilvania ar putea fi organizat dupa preluarea acestora de catre autoritatile locale de la Ministerul Apararii. Este si cazul cetatilor Vauban din Arad si a celor din Alba Iulia" a declarat Elena Udrea.

Potrivit ministrului turismului, pentru preluarea cetatilor Vauban este nevoie de bani la bugetul Ministerului Apararii pentru relocarea catorva "soldati rataciti pe acolo".

Ministrul Turismului Elena Udrea se afla pentru doua zile intr-o vizita de lucru in Delta Dunarii.


Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.bloombiz.ro

Piata hoteliera va scadea cu cca. 3,6% la nivel global in 2009

Veniturile hotelierilor, la nivel global, vor scadea in acest an cu 3,6%, potrivit unui raport al Euromonitor International, prezentat la o conferinta dedicata problemelor industriei, organizata saptamana trecuta.

Specialistii de la Euromonitor considera ca industria turistica isi va reveni usor in 2010.

Sosirile turistilor vor scadea cu 1,1%, plecarile cu 0,9%, veniturile hotelierilor cu 3,6%, iar cele ale liniilor aeriene cu 2,3%, se arata in studiu. Pentru 2010, specialistii estimeaza ca sosirile turistilor vor creste cu 2,2%, plecarile cu 1,8%, veniturile hotelierilor cu 1%, iar cele ale liniilor aeriene cu 1%.

Aceste cresteri sunt cu 4,2 puncte procentuale mai reduse decat estimarile din iunie 2008, pentru industria hoteliera si cea aeriana, cu 3,7 puncte procentuale mai mici pentru sosirile turistilor si cu 3,6 p.p. mai scazute pentru plecari.

Parteneri : www.reklama360.ro

Sursa : www.dailybusiness.ro