Numarul turistilor straini din Sofia a scazut cu 61% in S1

turisti,bulgaria,sofia,scadere


Numarul persoanelor straine care au vizitat capitala Bulgariei, Sofia, a scazut in prima jumatate a anului cu circa 61%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, pana la 112.217 turisti, potrivit novinite.com.
Sofia ramane destinatia preferata pentru persoanele din Macedonia, Grecia, Turcia, Italia si Franta, atat pentru turism de business, cat si pentru leisure.

Numarul turistilor straini care au vizitat Bulgaria in luna iunie a scazut cu 12,7%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la 960.000.

Parteneri : Cazare Brasov

Sursa : www.dailybusiness.ro

InterContinental: Profit operational in scadere cu 38% in S1

intercontinental,pierderi,profit
InterContinental, unul din cele mai mari lanturi hoteliere din lume, a inregistrat in primele 6 luni ale anului o scadere de 38% a profitului operational, comparativ cu perioada similara din 2008, la 179 mil. dolari, relateaza presa internationala.
Lantul vrea sa reduca anul acesta cheltuielile cu 51 mil. dolari pentru a compensa scaderea numarului de clienti, ca urmare a recesiunii.

De asemenea, reprezentantii lantului de hoteluri au declarat ca au in plan sa deschida 400 de hoteluri in intreaga lume.

Parteneri : Cazare Brasov

Sursa : www.dailybusiness.ro

Turism Felix a inregistrat pierderi de 1,26 mil. lei in S1

turism felix,rezultate,bvb Compania hoteliera Turism Felix a inregistrat in primele 6 luni ale anului pierderi de 1,26 mil. lei, potrivit datelor remise Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
In perioada similara a anului trecut, compania a realizat un profit net de circa 230.000 de lei.

Cifra de afaceri a Turism Felix s-a cifrat in primul semestru din 2009 la 17,7 milioane lei (4,20 milioane euro), cu 7% mai mica decat cea din perioada similara din 2008, de 19,09 milioane lei.

Actionarul majoritar al Turism Felix este SIF Transilvania, cu 63,2%. Printre hotelurile detinute de companie se numara International (4 stele), Nufarul (3 stele), Termal (3 stele).

Parteneri : Cazare Brasov

Sursa : www.dailybusiness.ro

Tornade periculoase la malul marii! IMAGINI SPECTACULOASE!

Sa fie pedeapsa din cer sau pur si simplu Pamantul se razbuna acum pentru ca l-am imbolnavit? Dupa vijelii, inundatii si grindina cat oul de rata, tornadele baga groaza in noi.



Doua fuioare au maturat duminica seara marea, la cateva sute de metri distanta de plaja din Mamaia. Apoi s-au unit si pareau si mai fioroase. Zeci de turisti speriati au incercat sa dispara cat mai repede din calea vartejului, care parea ca vine direct peste ei. Mult mai stapan pe situatie, un salvamar, care iesise cu barca pe mare, a filmat totul.

In prima faza s-a innegrit cerul. Apoi a inceput sa sufle vantul cu putere pentru ca in cele din urma, la cateva sute de metri departare de mal, sa apara doua trombe marine, dupa cum le numesc specialistii. Ambele ridicau in aer cu furie apa din mare. Practic, aratau ca niste tornade de intensitate ceva mai mica.

Fuiorul s-a vazut la doar o zi dupa ce specialistii aflati intr-o statie meteorologica de pe mare au surprins o alta tornada, la mica distanta de ei.....

Afla mai multe despre acest subiect pe ProTv

Parteneri : Cazare Brasov

Turisti ambitiosi! Au asteptat cu orele sa prinda un loc la terase

Dupa ce au stat la soare si s-au racorit in valuri, turistii de la mare nu au obosit asa ca au continuat distractia, chiar daca pentru asta au avut ceva de asteptat.



Fie ca s-au plimbat pe faleza, au stat la terase sau au dansat prin cluburi cu totii au avut acelasi gand. Sa nu piarda nici o clipa din vacanta pe litoral.

Terasele erau arhipline, asa ca turistii infometati - dar rabdatori - au asteptat vreme indelungata o masa libera. De cum s-a lasat intunericul pe faleza din statiunea Mamaia nu mai era loc sa arunci un ac............

Afla mai multe despre acest subiect pe ProTv

Parteneri : Cazare Brasov

Record de turisti pentru anul acesta pe litoralul romanesc



La inceputul weekendului trecut, pe litoral se aflau 140.000 de persoane, maximul atins pana acum, potrivit datelor Asociatiei Litoral-Delta Dunarii.


Cea mai cautata statiune este Mamaia, unde au fost inregistrati peste 30.000 de turisti, urmata de Costinesti cu aproape 26.000 de turisti.

Alti 44.000 de turisti au preferat statiunile Neptun, Olimp, Jupiter, Cap Aurora si Venus.

In Vama Veche au fost 14.853 turisti, iar in Agigea nu au fost decat 95 de persoane.

Parteneri : Cazare Brasov

Sursa: Bloombiz

Elena Udrea nu mai promoveaza zona Parang-Petrosani

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a renuntat sa promoveze in sedinta de miercuri a Guvernului o hotarare prin care zona Parang-Petrosani din judetul Hunedoara sa fie declarata drept statiune turistica de interes national, au declarat agentiei Mediafax surse ministeriale.


"Ministrul Turismului a cerut retragerea hotararii privind atestarea zonei Parang-Petrosani ca statiune turistica de interes national, fara a explica insa motivul retragerii actului normativ", au declarat sursele citate.

Acestea au precizat ca, impreuna cu proiectul de hotarare privind zona Parang-Petrosani, Ministerul Turismului a retras alte doua proiecte de HG privind atestarea municipiului Piatra-Neamt si a orasului Viseu de Sus ca statiuni turistice de interes national.

Contactata de MEDIAFAX, Elena Udrea a afirmat ca a retras cel trei proiecte in urma unor discutii cu membrii Consiliului Consultativ al Turismului privind schimbarea criteriilor de declarare a zonelor si statiunilor turistice, care vor fi cuprinse in viitoarea lege a turismului.

"Imi doresc ca viitoarele clasificari, inclusiv de zone si statiuni turistice, sa indeplineasca acum criteriile agreate de intreaga comunitate a operatorilor si patronatelor din turism, precum si de reprezentantii administratiilor publice locale", a spus ministrul Turismului.

Udrea a adaugat ca discutiile cu reprezentantii Consiliului Consultativ au fost purtate in contextul elaborarii proiectului Legii Turismului.

"Nota de fundamentare a actului normativ arata ca zona Parang-Petrosani indeplineste criteriile minime obligatorii privind atestarea si intruneste 210 puncte cu privire la criteriile suplimentare, fata de minimul de 135 de puncte necesare, dispune de 508 locuri de cazare, iar documentatia trimisa de consiliul local al municipiului Petrosani este in conformitate cu prevederile legale", au mai declarat sursele citate.

Conform acestora, in nota de fundamentare se mentiona ca formele de turism practicate in zona sunt "turismul de odihna si recreere, turismul pentru sporturi extreme, turismul ecologic, turismul de vanatoare si pescuit si turismul de afaceri", iar in fiecare in statiune se organizeaza "Serbarile Zapezii" si "Festivalul International de Folclor".

Ministerul Turismului a alocat in luna aprilie fonduri in suma totala de aproape 227 milioane lei pentru finantarea a 46 proiecte de investitii in domeniu. Printre aceste proiecte a fost inclus si cel legat de constructia la Petrosani, in Parang, a celei mai mari de statiuni de schi din sud-estul Europei.