ANAT estimeaza in 2010 vanzari de 60 mil. lei prin "Inscrieri timpurii"

ANAT se asteapta in 2010 la o dublare a numarului de turisti care isi vor achizitiona de la agentiile de turism ale Asociatiei vacante prin "Inscrieri timpurii", precum si la incasari de circa 60 mil. lei prin acest program, a declarat marti presedintele ANAT, Corina Martin, citata de NewsIn.


Astfel, anul acesta circa 60.000 de turisti vor achizitiona pachete turistice prin programul "Inscrieri timpurii".

De asemenea, potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), in 2010 se va dubla si numarul hotelurilor inscrise in program, la circa 200, fata de 105 in 2009, cat si cel al agentiilor de turism participante, la circa 400.

"Numarul hotelurilor participante va fi dublu. Acum sunt inscrise 160, insa multe se vor inscrie pe parcurs. Pana in prezent 60% sunt hoteluri de pe litoral, iar restul hoteluri din zona montana, din zona balneo si ne asteptam si la inscrieri din partea unitatilor hoteliere din Delta", a spus presedintele ANAT, care a precizat ca cele mai multe hoteluri sunt de trei si patru stele.

Corina Martin a adaugat ca in acest an turistii care isi vor rezerva vacante prin intermediul programului vor beneficia de reduceri de pana la 30%, dupa ce in 2009 reducerea medie a fost de 15-20%.

"Anul trecut a fost un program propus hotelierilor putin in forta si nu era discutat si agreat de toate patronatele. Anul acesta au fost toate patronatele de acord si sunt oferte mult mai convenabile si mai variate. Estimam dublarea numarului de turisti pe fondul rezultatului programului din anul precedent", a spus presedintele ANAT.

Martin a mentionat ca programul "Inscrieri timpurii" ofera avantaje turistului pentru ca beneficiaza de un discount de pana la 30% din valoarea pachetului turistic, agentia de turism castiga un volum de vanzari intr-o perioada a anului slaba din punct de vedere al vanzarilor, iar hotelieri primesc valoarea pachetelor turistice cu cateva luni inainte, ceea ce le permite sa realizeze investitii. Potrivit ANAT, agentiile de turism achita valoarea pachetelor hotelierilor in 15 aprilie.

Programul "Inscrieri timpurii" se desfasoara in perioada 1 februarie - 31 martie 2010 si ofera turistilor romani posibilitatea de a achizitiona de la agentiile de turism membre ANAT pachete turistice cu discounturi pentru orice perioada a anului in mai multe zone din tara.

Programul este sustinut si promovat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si al Turismului, in parteneriat cu ANAT si cu alte organizatii profesionale.

Sursa: Bloombiz

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.