Hotelurile din Cluj, afectate de criza economica

Criza financiara nu iarta hotelurile din Cluj. In cele 50 de unitati hoteliere si 22 de pensiuni din Cluj-Napoca numarul de clienti a inregistrat scaderi cuprinse intre 15% si 50%, in 2009, fata de 2008, anunta specialistii in domeniu.


Potrivit acestora in 2010 piata va scadea de la 30 de milioane de euro la 25 de milioane de euro. Vestile nu sunt dintre cele mai bune. Analistii considera ca acest inceput de an reprezinta varful crizei in domeniul hotelier, informeaza Adevarul.

Cu toate acestea, vicepresedintele Asociatiei Hotelierilor Clujeni (AHC) si director executiv al hotelului Athos, Gabriel Predescu, pare optimist in ceea ce priveste urmatoarea perioada. "Noi speram ca din luna februarie lucrurile sa isi mai revina si sa fie putin mai bine", a declarat acesta.

Hotelul pe care acesta il administreaza a inregistrat o scadere de aproximativ zece procente, insa Predescu considera ca acest inceput de an poate fi considerat cel mai greu din ultima perioada.

Autoritatile clujene iau masuri pentru a-si recupera clientii. Municipalitatea a decis la inceputul acestui an, scaderea taxei hoteliere la 4%, lucru care va ajuta industria de profil sa depaseasca putin mai usor recesiunea. Acestei masuri i se alatura un viitor proiect "city break" al AHC, care implica atat Consiliul Judetean si Consiliul Local, cat si alti parteneri.

In Cluj Napoca exista 72 de unitati de cazare, dintre care 50 sunt hoteluri si 22 pensiuni.

Sursa: bloombiz.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.