Incredibil :Cele mai impresionante peisaje din lume.

Jokulsarlon, Islanda Jokulsarlon, Islanda

Acesta laguna gazduieste formatiuni de gheata incredibile, atat de curbate incat par sa fi fost valuri, inghetate instantaneu si apoi finisate pana cand au dobandit un luciu albastru, discret.

Laguna se afla la granita dintre mare si zona cu cei mai mari ghetari ai Europei iar, ca rezultat, bucati de gheata se desprind mereu, alunecand pe mare.

Asadar, peisajul se shimba continuu, surprinzanddu-i pe cei care aleg sa reviziteze zona.
Jokulsarlon, Islanda Jokulsarlon, Islanda














Canionul Bryce, Statele Unite


Bryce Canyon nu este un canion propriu-zis, ci partea de est a Platoului Paunsaguant. Dupa ce ajungeti insa in zona, acest detaliu devine nesemnificativ.

Peisajele uluitoare se caracterizeaza prin nenumarate “sageti” de piatra rosie, cioplite de vant si apa in milioane de ani.

Datorita cerului extrem de intunecat noaptea si a lipsei totale a poluarii, canionul este o adevarata Mecca pentru astronomii, care organizeaza aici intalniri de cercetare in perioada verii.

Canionul Bryce, Statele Unite















Flaming Cliffs, Desertul Gobi, Mongolia

Aceasta zona desertica si fierbinte, a fost numita Flaming Cliffs (Stanci in Flacari) de catre paleontologul Roy Chapman Andrews, datorita culorii sangerii a stancilor.

Omul de stiinta este de asemenea faimos datorita faptului ca a descoperit un ou de dinosaur in aceasta zona, in anul 1920.

Fiind un ecosistem ostil, format doar din soare, piatra si nisip, este usor sa ne imaginam si in ziua de azi dinozaurii plimbandu-se prin aceasta regiune.

Flaming Cliffs, Desertul Gobi, Mongolia















Chott El-Jarid, Tunisia

Unul dintre cele mai intinse lacuri sarate din lume, Chott El-Jarid este de asemenea un fenomen rar in lume, fiind un lac terminal, al carui apa nu ajung niciodata in mare.

In schimb, din cauza ploilor rare si a temperaturilor extrem de ridicate, pe timul verii, apa lacului se evapora complet lasand o suprafata imensa acoperita cu sare.

De asemenea, este cunoscut faptul ca, in perioada cand apa se evapora, vizitatorii veniti sa viziteze acest peisaj unic, pot fi “vrajiti”, astfel incat sa traiasca un adevarat miraj visual, numit “fata morgana”.

Asadar, in fata vizitatorilor apar tot felul de figure, de la castele pana la persoane.

Chott El-Jarid, Tunisia















Perito Moreno Glacier, Argentina

Situat in Muntii Anzi, la granita Argentinei cu Chile, Parcul National Los Glaciares face parte din patrimoniul UNESCO de mai bine de treizeci de ani.

Parcul se remarca prin ghetarii sai, cel mai cunoscut dintre acestia fiind Perito Moreno, faimos datorita miscarii sale ciclice, care il face sa avanseze si sa se retraga alternativ.

Asadar, ca parte a acestui proces, forma ghetarului este modelata mereu si, de asemenea, se produc mici avalanse de gheata, care pornesc din varful sau.

Perito Moreno Glacier, Argentina















Pentru a putea vedea pozele slideshow apasa AICI


Parteneri : Cazare Brasov

Sursa : www.wall-street.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.