Hotelul de cinci stele Vega, din staţiunea Mamaia, controlat de omul de afaceri Gabriel Comănescu, mizează pe divertisment, prezentări de modă şi pachete promoţionale pentru a-şi respecta ţinta de afaceri de 3,5 milioane euro pentru 2009, primul an de funcţionare completă.
Deschis pe parcursul întregului an, hotelul ia în calcul un grad mediu de ocupare de 42%, cu un vârf de 95-100% în weekend, pe durata sezonului estival, a declarat pentru Business Standard directorul general al hotelului, Gheorghe Enciu.
“Pentru 2009 ne-am bugetat o cifră de afaceri de 3,5 milioane euro. Dacă în weekend avem hotelul ocupat în proporţie de 95%, în timpul săptămânii avem în jur de 50% gradul de ocupare. Pentru întreg anul vrem să atingem un grad de ocupare realist de 42%, având în vedere şi faptul că la noi este deschis tot anul. Spre exemplu, în ianuarie am avut ocupare de 18%, în condiţiile în care Mamaia nu are foarte multă activitate. Pe perioada estivală, pentru cele patru luni accentul este pus pe turismul de leisure, iar în celelalte opt luni din an veniturile hotelului sunt generate de conferinţe, evenimente, traininguri şi întâlniri”, a explicat directorul general al hotelului Vega.
Preţurile la cazare variază în funcţie de perioada estivală, de weekend sau zilele săptămânii şi de durata sejurului, astfel că, pentru un “long-stay”, discounturile pot ajunge, potrivit lui Enciu, şi până la 15-20%. “Am făcut eforturi mari pentru a putea oferi clienţilor activităţi de divertisment cât mai diversificate. În preţul de zece milioane lei, cameră dublă pe noapte, nu sunt incluse doar serviciile standard corespunzătoare numărului de stele, precum parcare, piscină sau demipensiune. Clienţii au acces gratuit la prezentările de modă din fiecare sâmbătă şi la spectacolele de pe plajă”, a declarat Enciu pentru Business Standard.
Acesta a adăugat că, şi în ceea ce priveşte calificarea personalului, Vega are alocat un buget şi anumite standarde stabilite. “Avem doi manageri care au absolvit cursurile Institutului de Ospitalitate de la Lausanne, am luat în practică zece elevi de la Liceul de Gastronomie şi le plătim toate taxele de şcolarizare, respectiv 2.000 de euro de persoană, în speranţa că, după absolvirea cursurilor de trei ani, vor alege să lucreze la noi”, a spus Enciu. Estimãrile oficialilor Vega vin în condiþiile în care majoritatea hotelierilor susþin cã actualul sezon estival este cel mai slab din ultimii 17 ani, iar gradul de ocupare în hoteluri nu depãºeºte 50% în weekend, în ciuda strategiilor adoptate.
Hotelul Vega aparţine companiei Vega Turism, parte a grupului Upetrom. Achiziţia hotelului de către Gabriel Comănescu a fost făcută în urmă cu patru ani. La acea vreme, hotelul era clasificat la trei stele, iar procesul de renovare a durat doi ani şi a presupus o investiţie de 13 mil. euro. Oferta litoralului include peste 250 de hoteluri, capacitatea totală de cazare fiind de 130.000 de locuri. Printre hotelurile premium ale litoralului românesc se numără hotel Vega, Hotel Mamaia, deţinut de Ministerul Turismului, hotel Iaki, controlat de Gheorghe Hagi, şi Grand Hotel Rex, deþinut de familia Adamescu.
Parteneri : www.reklama360.ro
Sursa : www.standart.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.