ANAT, "profund indignata" de introducerea impozitului minim


Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) este "profund indignata" de introducerea impozitului minim pentru categoria agentiilor de turism si sustine ca activitatea acestora "prezinta cota zero de evaziune fiscala".


ANAT aminteste ca touroperatorii si agentiile de turism reprezinta intermediari intre client (turist) si furnizorul de servicii (hoteluri, transportatori etc.).

"Prin specificul activitatii agentiilor de turism, fiecare client pleaca intotdeauna din agentie cu contract, factura, chitanta si voucher, acestea constituind elementele in baza carora turistul nu ar putea beneficia altfel de cazare, transport aerian, servicii de alimentatie publica.

Agentiile de turism detin contracte ferme si au obligatii de plata ferme fata de hotelieri, structuri de alimentatie publica si cazare, precum si fata de companiile aeriene membre IATA, cu termene fixe si stricte de plata, si se numara printre cele mai disciplinate firme din economia romaneasca", potrivit unui comunicat transmis de ANAT.

In acelasi timp, patronatul ANAT arata ca sustinut intotdeauna eradicarea turismului la negru, care dauneaza atat turistului, cat si agentiilor de turism. ANAT solicita eliminarea paragrafului "agentii turism si activitati ale touroperatorilor" din noua lege fiscala.

"ANAT considera ca noile prevederi desconsidera breasla agentiilor de turism, in absenta cunoasterii profilului real al activitatii noastre, agentiile de turism fiind din start suspectate drept evazioniste fiscal.

ANAT isi exprima convingerea ca introducerea agentiilor de turism si touroperatorilor in categoria firmelor suspectate de evazionism este o eroare si ca aceasta va fi reparata si face apel la Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru a explica specialistilor Ministerului de Finante profilul corect al activitatii agentiilor de turism din Romania (identic cu cel al celor din intreaga lume)", se mai spune in comunicat.

Surse guvernamentale au declarat pentru MEDIAFAX ca restaurantele, hotelurile, turoperatorii, barurile, centrele de fitness, dar si pompele funebre se numara printre activitatile pentru care s-ar putea aplica impozitul forfetar, potrivit unei liste aflata in discutia autoritatilor, care cuprinde 26 de servicii prestate populatiei.

Sursa: Bloombiz

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu uita sa zici si prietenilor tai de aces blog.